JaJa'Z Latest Stories

Monday, September 17, 2012

Akhirnya Tarik Diri...

Maybe itu jalan yang paling terbaik...
selepas pk sebaik2nya..
akhirnya jaja memutuskan untuk menarik diri dr menghadiri bengkel Platun Komanden

Bukan jaja menolak tugas...
jaja tetap ke taklimat seperti yang telah diarahkan..
tetapi selepas dengar taklimat
jaja realize yang jaja terlalu banyak kekurangan dari segi persediaan uniform
dan juga kelengkapan2 lain...
kita ni bila dah dibawah latihan sepenuhnya oleh polis...
nak tak nak kena jd macam polis sebenar jugak..
serba serbi kena perfect..kena tepati masa..kena dgr arahan dengan baik..
if ada yang tak kena..memang makan kena jerkah je lah..
time tu, nak kecik2 hati ni memang tak la yek...
apa2 yang keluar dr mulut pelatih tu..kena telan je lah...

Part yang paling merisaukan jaja, ialah part uniform..
awal2 lagi jaja dah ckp kat GPK Koko jaja yg jaja mmg takde uniform lengkap...
alih2 ketua pelatih ckp td utk majlis penutupan, semua cikgu kena pakai baju lengkap..
time tu jaja dah gelabah puyuh dah...
hati mula tak tenang...

Untuk menembak kena pakai seluar uniform, baju biru gelap and tight in yek..
tudung hitam, seluar kawad..
apa yang jaja ada? jaja ada tudung hitam jek..bleh??

Untuk kawad plak kena pakai seluar uniform, belt putih kedet utk wanita, 
kasut potong utk wanita ,baju putih tight in, tudung gelap..
yang jaja ada? hanya baju putih dan tudung gelap jek..bleh???

Untuk perasmian penutup..
kena pakai uniform lengkap..siap dengan segala mak nenek batch,logo integriti,
pangkat,belt putih, kasut kawad,pakai berrey dan crown sekali yek..
yang ni plak apa yang jaja ada???
SEMUA nya jaja takde..so???
Macam mana jaja nak ikut bengkel ni?

Seriusly jaja mmg dah takde hati langsung nak ikuti bengkel tu...
last2 jaja call GPK koko..minta excuse dan jaja rela dikenakan tindakan apa2..
jika dirasakan jaja melanggar arahan...
itu bukan dunia jaja...memang terasa amat2 janggal berada dalam kalangan
mereka2 yang memang bersama kadet polis dr dulu lagi..
time taklimat senjata tadi pun..
tak banyak mana input yang masuk dlm kepala jaja ni..
sebabnya jaja bz dok pk pasal masalah uniform...

Selepas GPK bagi persetujuan...
jaja uruskan dengan bahagian urusetia dan alhamdulillah..
takde masalah2 lain yang timbul...

Time balik td walaupun hati ni lega takyah susah2 pk pasal bengkel tu lg..
but dlm hati tetap teringin nak merasa belajar menembak dan berkawad..
maybe bukan sekarang..tapi dimasa akan2 datang...

2 Beu-T Is Talking:

::Azura Rahman:: said...

Kalau akak pon tarik diri.. byk sebab.. preparation kita xde.. lgpon semua berlaku secara tiba2 dan bukan kerelaan hati.. harap ada pihak yg faham.. its ok Ja.. chillax ok.. ;)

KakNi (CikNi Ahni) said...

Jaja, kalau dah bidan terjun begitu lah ek... takpe, dah settle tu, boleh tarik nafas dah

Related Posts with Thumbnails