JaJa'Z Latest Stories

Monday, September 17, 2012

Bengkel Platun Komander..emmm Pasrah Je lah

Dalam orang2 lain semua syok2 bercuti hari ni...
tapi hati jaja ni dok berdebar2 dari pagi td lagi...
rasa macam serba tak kena jek..
dah la first time kan...macam mana lah gaya situasinya nanti...
emm...

Kul 2 kang jaja akan melapor diri kat IPD Kuantan untuk bengkel Platun Komander
untuk unit uniform kadet polis...
macam best jek bunyi nya kan...PLATUN KOMANDER...
huishhh..
tapi kalau tuan punya badan memang zero pasal2 hal ni..
memang akan gelabah la time nak gi karang ni...

Bengkel ni akan berjalan selama seminggu..
start hari ni sampai lah ke hari jumaat nanti..giler punya lama kan...?
petang ni lepas daftar terus bersambung dengan ceramah senjata api..
esok jaja ada latihan menembak dr pagi sampai ke petang..
malamnya ada ceramah kepolisian plak..
lusa jaja ada latihan kawat dan hari khamis jaja ada ujian kawat plak..
kawat tu seharian weh..kat PGA Galing nun...
mau hitam la kulit jaja ni bila dah seharian berjemur kat tengah panas..
adoilahhh.....rasa nak lari dr umah je skang ni...tak sukerrrrrr
sangat2 tak suker bila ingat menda2 ni...

Masa memula dapat surat untuk ke bengkel ni..
memang jaja frust sangat2..sebab sebenarnya orang yg sepatutnya attend bengkel ni..
bukannya jaja...dah la surat tu dapat hari jumaat..time nak balik sek sgt2 dah..
memang jaja ni tak bersedia la dr segala segi...
mental fizikal semuanya tak bersedia...

Masa drive balik ke rumah masa tu pun kepala dok pk pasal bengkel ni jek..
hati memang tak tenang langsung
sakit hati, geram, bengang semuanya ada...
tapi tu lah..kena buat menda yang bukan kerja kita sepatutnya..
sapa2 pun akan rasa sakit hati..pastu bagitau last2 minit...
lagi berganda2 lah bengang nya...

Tapi petang tu lepas dah luahkan perasaan kat seseorang..baru lah hati jaja ni tenang sket..
walaupun hati ni tak rela mana..or senang citer..paksa rela...
kena ikhlaskan hati jugak lah...
jaja just pk..gi bengkel ni untuk tambah pengetahuan jaja...
tu jek...
yang selain daripada tu..memang jaja malas nak pk2 dah..
pk lebih2 memang bleh tambah sakit hati...

Cuma skang ni jaja berdoa...
jangan la polis2 tu mintak pakai uniform penuh kadet polis..memang jaja takde..
ni kepala pun dok pk latihan kawat nanti nak pakai apa..
haishhh..mula lah datang serabut balik ni.!!!

apa2 hal pun..wish me luck yek...




1 Beu-T Is Talking:

KakNi (CikNi Ahni) said...

oh Jaja jangan lah stress, cuba keep cool ok. Open your heart and open mind, insyaAllah enjoy nanti tu. Saya doakan Jaja seronok nanti!

Related Posts with Thumbnails