JaJa'Z Latest Stories

Thursday, September 13, 2012

Cenderahati Dari Edinburgh & Makkah

Fuuuhhhhh....Fffuuuuhhhhhhhhhhhhhh...
amboiii..bersawang2 sakan blog jaja ni yek...berhabuk2 dah..
maklumlah..dah semakin dianak tirikan oleh tuan blog nya sendiri...
hehehehhe
apa kan daya...
tuan blog ni banyak menda lain yang perlu dibuat...
sibuk marking paper exam lah..sibuk itu ini lah...
sampaikan nak menaip entry pun macam tak berapa ada mood jugak...

So, berbalik pada tajuk....
last week jaja dah dapat cenderahati dr Edinburgh dan Makkah..
dari sapa lagi kalau bukan dr Dieya... 

Last april hari tu Dieya dan kengkawan dia menjelajah ke negara2 eropah..
termasuklah Scotland, London dan Paris...
huishh..beruntung betul Dieya ni kan...manjang dok berjalan jek kerjanya...
dok dia bz2 kerja..tau2 fly...
hilang jek si Dieya ni dr bumi Malaysia...
yang terkini 31 Ogos baru2 ni pun dia fly lagi..tah ke mana lah tu agaknya yek...
takpe lah..kita tunggu je lah bila blog Dieya berupdate..pastu dapat la tau dia ke mana..
hehehhe

Pastu lepas dia balik dr jalan2 tu...
terus Dieya buat giveaway FM...sebenarnya ada kisah sedih....
masa Dieya wat GA tu..line kat lab ni tengah down...
bila balik umah tu terus jaja buka blog Dieya...dengan harapan ada lah lagi FM yang tinggal..
sekali tgk2 semuanya dah di booking...
sedih kemain lagi..sebab selalunya jaja antara yang terawal dapat booking2 ni...
itu pun mujur Kak Lieya bagitau gak..
kalau tak, lagi lah melepas...

Tengah sedih2 tu..rupa2nya ada sorang kawan Dieya yang dengan rela hatinya nak bagi
FM yang di dah booking bagi kat jaja...
uish..apa lagi..terus jaja buat lompat bintang...sambil menari hula hoop...hehehh
thanks banyak2 yek kawan Dieya tu..lupa plak dah apa nama dia... :)
in case dia baca blog jaja ni lah..sebab Dieya cakap..kawan dia tu pun selalu baca blog jaja ni...

*Lambaitangankatkawandieya =)

ni dia FM dr Edinburgh Scotland....
dah selamat jaja tepek kat fridge..

Lepas Dieya balik dr jalan2 ke Eropah ..lebih kurang sebulan lepas tu..
Dieya ke Makkah plak untuk tunaikan umrah dengan family dia...
seronoknyaaaaa.....
jaja ni memang dah lama nak jejakkan kaki ke Tanah Suci..
tapi blom ada rezeki lagi...
insyallah, jika diizinkan Allah..jaja pun akan sampai ke sana jugak satu hari nanti...

Dieya in pink abaya...
jarang tgk orang gi umrah pakai jubah warna warni kan..selalunya putih ngan hitam jek..
tapi tgk Dieya pakai jubah pink ni...macam menarik la plak...
luar dr kebiasaan...cute pun cute kan... :p

dan kali ni Dieya bagi KC plak dr Makkah...

khas katanya untuk En Zack...
dah selamat pun En Zack letak kat kunci motor dia...
En Zack kata bagus jugak..
sebab KC yang sebelum ni juga dr Makkah pun dah pecah...
tersopek2 dah kat blah2 tepi..jadi mmg sesuai sangat la Dieya bagi KC ni kat En Zack..

Dan satu lagi menda yang Dieya kirimkan khas untuk jaja...
nun jauh datangnya dr bumi Makkah...

serbuk kurma...

Terharu sebenarnya bila Dieya bagi menda ni..
nampak sangat Dieya ingat selalu kat kakak dia yang sorang ni walaupun dok berjauhan..
serbuk kurma ni katanya sesuai diminum terutamanya kepada mereka2 
yang blom mendapatkan zuriat...
Antara khasiat2nya bleh baca kat SINI yek...
tapi setakat ni jaja blom lagi try minum...macam mana rasanya..wallahua'lam..
dah cuba nanti..jaja akan cerita kan yek...


5 Beu-T Is Talking:

JaSSNaNi said...

best bila dapat ole2 kan.. tak kira la besar mana skali pun... yang penting kita di hargai orang.. tu yg best.. ;)

JaJa'Z said...

hai JassNani...betul2..bila orang ingat kat kita tu yg rasa terharu tu...

Mrs Linda said...

Seronoknyaaa..
Ouh serbuk kurma utk dptkn zuriat ke? nk cb lah mntak org yg pg umrah belikan :)

Usaha dan tawakkal. insyaallah kan kak jaja

JaJa'Z said...

linda..link yang akak bagi kat entry tu mmg blog jual serbuk tu..bleh beli kat situ jek..

dieya said...

alhamdulillah.. selamat sudah sampai menda2 tu kat kuantan :-)
dah start minum air serbuk kurma tu?
best of luck k jaja.. moga cepat2 dapat baby.. amiiin!

Related Posts with Thumbnails