JaJa'Z Latest Stories

Monday, September 24, 2012

10 Tahun Bergelar GURU

Hampir2 terlupa!
semalam, 23 sept 2012...
genap lah 10 thn jaja bergelar seorang guru...

Huish..10 tahun weh...
kalau sekali sebut rasa macam lama jek 10 thn tu kan?
tapi sebenarnya..rasa macam baru jek lagi terasa jaja memula posting...
jaja memula rasa mengajar..jaja memula dipanggil 'cikgu'..
semua kenangan2 manis yang tak kan jaja lupakan sampai bila2...

10 thn yang lalu...
ni lah dia sekolah yang mula2 sekali jaja posting...
SMK Perwira Jaya...
masa memula dapat surat posting tu...memang mushkil jek rasa...
kat mana la letaknya SMK Perwira Jaya ni...
bila ditanya2..katanya dalam daerah Rompin..tapi hakikatnya..
sekolah jaja ni lebih dekat dengan daerah Segamat...

Time posting tu..kami semua berlapan cikgu2 baru...
7 orang perempuan dan seorang jek cikgu lelaki..
walaupun tempat jaja mengajar ni agak jauh kedalam kawasan Felda..
tapi suasana kat situ seronok...
disebabkan semua cikgu2 dok kat kuarters dalam kawasan sekolah jek..
jadinya hubungan kami sama2 cikgu memang rapat...
nak buat apa2 aktiviti pun senang..seronok..meriah...
pendek kata..memang best lah....

jaja 10 thn yang lalu..ekekke
still anak dara..hehehhe
time ni tak reti nak bergaya sangat pun...
nak bersolek2 sakan pun memang tak la kan...suci murni jek muka..
hahahhahaha

Ni la dia geng2 yang sama2 posting time tu..
asal petang jek kitaorang semua mesti turun bersukan...
maklumla padang pun sebelah kawasan umah jek..
kadang2 main badminton..kadang2 main volleyball...seronok sangat2...

Tapi jodoh jaja kat SMK Perwira Jaya tak lama...
baru setahun setengah jaja kat situ, terus jaja dapat tukar ke Kuantan...
ni semua disebabkan oleh permintaan guru subjek ICT..

Memula jaja tau dapat tukar tu..
memang seharian menangis..giler kaw2 jaja rasa tak nak pindah..
kawan2 kemain sedih lagi ..and diaorang pun mcm tak caya yang jaja dapat tukar..
tapi apakan daya..mungkin rezeki jaja bukan kat sana...
tapi sekurang2nya..kenangan manis antara kami semua tetap segar dlm hati jaja..
dan disebabkan pertukaran tu lah jugak..
jaja bertemu jodoh dengan En Zack...alhamdulillah... :)
Allah sentiasa atur perjalanan kita dengan sempurna..
apa yang terjadi pasti ada hikmahnya kan...

So, bermula la lepas tu episod baru jaja dia sekolah jaja mengajar sekarang ni...

Jaja KINI...

dah pandai bergaya sket2..ahaksss...dah pandai makeup sket2..ahakssss
dan makin gedik..ahaksssss
hehehehhehe


Happy 10th Anniversary My Dear Friends....!

5 Beu-T Is Talking:

Kniedaz said...

Happy 10th Anniversary as a teacher to Cikgu Jaja...rasa sekejap je kan..

note: Jaja n En Zack masih bercucuk tanam lagi di rumah ke? Lama tak baca entry pasal cucuk tanam dari Jaja ^_^

JaJa'Z said...

thanks Kniedaz..
uish..pasal kebun tu..dah lama dah kebun tu terkubur...zack dah buang segala tanah2..segala bekas2..sebab tanah tak subur dah..kalau tanam pun manjang tak menjadi...kami kan bukan tanam atas tanah..

teratai said...

Selamat ulang thn ke 10 mengajar! Masa begitu mencemburui kita...sedar x sedar kak dah nak pencen, dlm penantian 5 thn je lagi. Tak sabar doh rasanya...ya ke??

::YUSLINA said...

Selamat Ulang tahun ke 10 menjadi cikgu....sweetnyer bergambar ngan si Zurin tu....lama x jumpa dia...he3

p/s: Kirim salam kat incik Zack sekali yer...

KakNi (CikNi Ahni) said...

Tahniah Jaja, dah 10 tahun bersabar dan dengan gigih mendidik anak bangsa...

saya ni pulak terasa dah tua sebab kat tmpt kerja sekrg ni pun dah nak masuk 13 tahun, belum lagi kat tempat kerja yang dolu2

Related Posts with Thumbnails