JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, July 11, 2012

Pemanggang AJAIB

Ha..korang kena baca tajuk entry ni ala2 Doraemon ok...
baru la kena sket heheh...

Pemanggang ni sebenarnya dah ramai yang beli..
jaja ni jek yang ketinggalan keretapi...
orang dah sampai Singapore..jaja baru terhegeh2 nak beli tiket bas...
heheh

Jaja ni suka jugak main panggang2 kalau masak..
suka panggang ikan, daging...or seafood..
tapi yang lecehnya...takde pemanggang..nak memanggang guna dapur arang..
.lagi la tak kan...

Jadi selalu2nya jaja just panggang atas non stick pan je lah...
jadi memang la jadi...
but berasap2 tu memang kaw2 lah...
habis satu umah berbau dengan asap jaja memasak tu...

Pastu jaja tgk Kak Zah beli pemanggang ni...
dia bakar ikan talapia...bakar daging...
sampaikan ayam yang nak buat nasi ayam tu pun dia tak goreng
but panggang dalam pemanggang ajaib ni jek...
rasanya pun sedap luar dr kebiasaan rasa nasi ayam tu...
and of coz la kurang kolestrol sebab tak goreng ayam tu kan...

Memandangkan bulan puasa pun hampir tiba...
jadinya jaja pun kena la grab jugak pemanggang ajaib ni..
mana la tau kot2 nanti nak panggang2 ikan wat ikan percik ke kan...
uishhh..sedap tu..
heheheh

Ni la rupa nya..pemanggang ajaib tu...

semuanya warna merah...
bleh tahan gak berat pemanggang ni...harap2 tahan la utk berpuluh2 thn
akan datang... :p

ni blah dalam nya plak...

dan yang ni blah yg satu lagi...

Kelebihan pemanggang ni..dua2 side bleh diletakkan diatas api..
so senang la kita nak masak..
takyah nak alih2 ikan or daging kat blah dalam pemanggang tu..
just terbalik kan sahaja...and teruskan masak mcm biasa...

Harga pun berbaloi la..tak la mahal sangat...
yang ni jaja beli rm130..
but ada gak yang jaja jumpa lebih mahal harganya...
tuan jual tu mark up harga sket kot..
ekekkeke

So, bleh la belek2 resipi untuk main panggang2 plak lepas ni...

^___~

13 Beu-T Is Talking:

wan G Silk said...

this one is very useful-in fact saya guna pemanggang ni utk masak segala benda..hehehe

Haziyatul Najihah Hasin said...

mak saya ada bendalah ni.. guna lagi sampai skrang..hehe.. much better la benda ni

Zue AnnaLeeya said...

mmg best pemanggang nih...
ramai yg dah beli kan???
cuma akak jerk tak terbeli pon lg... huhuhu

JaJa'Z said...

wan G silk...betul2..MIL jaja cakap bleh masak macam2...even nak buat kuih bakar pun bleh kat dalam tu..kena try nih...

JaJa'Z said...

Haziyatul..nampak meterial mcm tahan lama...kita tgk setakat mana bertahan pemanggang ni..

JaJa'Z said...

kak zue..jaja pun ketinggalan jugak...but dah beli dah la..hehe

ilaSham said...

Mana ye Jaja bila alat peanggang ni..tetiba berminat..

JaJa'Z said...

ila, pemanggang ni jaja rasa keluaran sykt Menang..ila dok mana? kalau dok sekitar ktn, sykt Menang ni dekat dengan megamall

FARHANA AZIZ said...

nak beli jugak!tapi xtau nak beli dekat mana..:(

JaJa'Z said...

Are...cari kat sykt Menang..kat penang takde ke?

mamania said...

Salam.. Saya ada jual pemanggang tu. Kalau berminat boleh tinggalkan private message kat ---> http://www.facebook.com/pages/Pemanggang-Ajaib/418545941516943 Thanks tuan rumah ^^

mamania said...

Salam.. Saya ada jual pemanggang tu. Kalau berminat boleh tinggalkan private message kat ---> http://www.facebook.com/pages/Pemanggang-Ajaib/418545941516943 Thanks tuan rumah ^^

mamania said...

Salam.. Saya ada jual pemanggang tu. Kalau berminat boleh tinggalkan private message kat ---> http://www.facebook.com/pages/Pemanggang-Ajaib/418545941516943 Thanks tuan rumah ^^

Related Posts with Thumbnails