JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, July 24, 2012

Menu Iftar Ramadhan Ke 3

Semalam hari pertama puasa dihari sekolah..
nak kata penat sangat semalam..tak la jugak memandangkan jaja ada 2 kelas je ..
orang kata, kelas sket tu kurang la sket bercakap..kepala pun tak serabut...
so, time balik sekolah semalam, jaja still bertenaga lagi...

Balik dr sekolah jaja terus zasss ke pasaraya kejap..
nak beli ikan sket sebabnya stok ikan kat umah dah habis..
and kebetulan ada pasar malam plak time tu, jadinya jaja top up skali stok ayam
dan sayur2 sket...

Menu jaja semalam jaja just buat tomyam campur 

ada ayam,udang and sotong..
pastu jaja letak segala mak nenek sayur2 lain...
style jaja buat tomyam memang takde tumis2 pun..jaja just guna 
stok air rebusan ayam..letak paste tomyam and letak sayur2,serai and daun limau..
last sekali baru jaja letak seafood...
seafood ni tak bleh letak awal2..nanti isinya akan jadi keras...
sebab masak terlalu lama...

'kawan2' tomyam plak jaja buat telur dadar and goreng ikan jek..
pastu ada lebih2 sotong and udang nak buat tomyam tu..
jaja teringin nak goreng celup tepung plak..

Jaja just guna tepung goreng ADABI jek...
rangup2 sotong tu bila makan...hehehhe
memang kena sangat2 la bila dipadankan dengan tomyam campur...

tu jek menu jaja semalam...
korang semua plak makan apa?

1 Beu-T Is Talking:

KakNi (CikNi Ahnie) said...

Saya makan macam2... semua keluaran pasar ramadhan... hahahah....

Related Posts with Thumbnails