JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, June 19, 2012

Menu Weekend Lepas...

Dah berhari2 lepas..baru jaja terhegeh2 nak update menu lunch last week..
menu simple2 jek sebenarnya...
jaja ada upload gambar menu ni kat fb...
member jaja siap komen...

simple apa macam ni Jaja..meriah kemain lauk ko masak..

heheh
Simple ni pada jaja..bila menu2 jaja tak melibatkan santan2..
or takde nak kena blend2 lada and sebagainya...
Just menu yang lite2..nak buat pun tak lama nak masak
and yang pastinya..sedap la..
heheheh

Gi pasar sabtu tu, jaja tgk ikan merah macam segar semacam...
jaja beli la 3 ketul kat bahagian ekor...
memang jaja tak pernah beli ikan merah sampai sekor2 pun..
giler besar ikan tu..nak makannya berdua jek..
tambah plak ikan merah ni kan a bit mahal..so, beli sket je la...

Ikan merah setakat ni jaja beli tak pernah pun jaja gulaikan..
tiap kali beli ikan merah memang jaja teringat nak buat sup jek...

So, menu lunch hari tu..ialah sup ikan merah...

kali ni takde letak sayur2 pun dalam sup..
selalu2nya jaja letak gak kentang, carrot tak pun brokoli..
this time plain jek..
tapi yang tak bleh tinggal..jaja mesti letak suh'un...
baru syok sket lagi time makan...

Nak cuba buat sup ikan ni..bleh klik SINI yek..
jaja dah letak resipinya kat situ..

Disebabkan En Zack kureng nak makan ikan2 yang disup or digulai..
jaja tau dia akan rasa sket or amik kuah sahaja..
jadinya lauk tambahan...
jaja masak daging masak kicap berempah..

Asal sebenarnya nak buat daging masak lada hitam..
sekali buka peti ais..stok lada hitam habis la plak..
terus cancel...jadi masak kicap jek..
cuma beza sket jaja letak serbuk sup...jaja ni kalau masak2 kicap..
suka letak serbuk sup sket...mama jaja yang ajar..
if buat ikan or ayam masak kicap..jaja akan masuk serbuk sup tu..
bagi rasa lebih menarik...
Sesapa yang tak pernah buat..bleh cuba yek...
jangan letak banyak sangat..dalam setengah or satu sudu jek..
depend on bahan2 la..

sup ikan dah ada,daging kicap dah ada...
jaja tambah dengan ikan ayer goreng, pastu potong timun dan salad..and siap... =)

Moh makan!

ni memang style jaja kalau makan nasi ngan apa2 jenis sup or tomyam..
makan secara banjir yek...
Slurrppppp...sedappppppp

^____~

2 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

ehhh...n3 kita arini sama lah... :)

JaJa'Z said...

ha, ye ke..hehehheheh..sat2 nak skodeng...

Related Posts with Thumbnails