JaJa'Z Latest Stories

Thursday, May 31, 2012

Short Vacation :-)

Mood tengah happy dan excited ni...
Insyallah petang kang jaja ngan En Zack,family Kak zah and family Kak Marina
akan ke Cherating untuk our short vacation...

Semua idea ni keluar dr Jaja sebenarnya...
tapi niat awal tu takde lah nak mengajak semua2nya gi bercuti...
just meluahkan rasa hati...
if dapat gi tido tepi pantai..kat chalet..malam buat bbq..kan best cuti2 macam ni...
bila diaorang dengar jaja buka idea tu..masing semua pakat teringin jugak...
anak kakak2 tu pun semuanya lagi lah excited..
seronok sakan la dapat nak mandi laut and mandi kolam....

Jadinya..jaja pun survey lah mana2 chalet or resort2 yang ada kat area Cherating..
kenapa Cherating??
sebab pertama maybe sebab tak jauh mana dengan tempat kitaorang stay skang ni..
dalam 40 min jek perjalanan...
and yang kedua..untuk meminimakan budget sebaik mungkin..
tak nak la sampai nak kena travel jauh2 and tempat plak mahal..
just for fun..untuk anak2 semua bersantai...
mak pak bebudak ni pun nak berehat jugak...

so, lepas disurvey2...semua pun bersetujulah dengan tempat yang jaja dapat..
kami semua akan ke.....

Cherating Bay View Resort...

Terletak betul2 di Pantai Cherating lama..
kawasan tu jaja tau lah kat mana..cuma nya tak pernah la tgk betul2 resort tu mcm mana..
tapi mujur lah ada website diaorang yang jaja bleh skodeng2..


ni pilihan kami semua...
Standard room sea view dengan harga rm150 satu malam..
ada dua katil queen..plus dengan segala kelengkapan2 yg lain lah..
hopefully chaletnya dlm keadaan baik lah...
jangan reput2 sudah..hehehhehe

Yang penting....

dekat dengan laut...
hehhehehe

Lepas2 check in nanti..sah2 bebudak ni semua pakat2 terjun kolam..
ni pun dok masing2 buat muka tak sabar2 dah..
excited bebenor...

Dan blah malam nya plak..kitaorang semua akan ber bbq...
ayam, daging, perut, sosej dah selamat diperap..
before bertolak tengah hari kang..kami mak2 ni nak masak meehun dulu
saje nak buat bekalan..
tau2 je lah bila masing2 dah penat mandi manda..
sah2 kelaparan...

So, doakan semoga holiday kami semua ni berjalan dengan lancar yek..
apa2 hal..jaja akan update later yek...
and tepek gambo banyak2....
^____~

4 Beu-T Is Talking:

LYAfrina said...

owhh..cherating dh dkt sgt dgn lya di kemaman ni...

nnti jgn lupa singga kuala kmn...mkn kepok lekor, otak2 n satar..

erienz said...

wah bestnye gi bercuti, baruje kiteorang kursus kat cherating, laut mmg cantik masa tu, tp x berani nk mandi...

Mamamya said...

seronoknya p holiday..plan akak nak buat BBQ dgn adik2 juga yg x menjadi..kat kampung sibuk dgn rewang2 kat umah jiran sebelah.....

dieya said...

selamat bercuti k jaja!
jgn lupa tepek gambo pakai bikini yer!

Related Posts with Thumbnails