JaJa'Z Latest Stories

Sunday, June 3, 2012

Cherating Bayview Resort ~ Check In

Amboi..banyak hari jugak blog jaja ni 'berehat' kan...
kemain lagi tak berupdate..heheh
start dr short vacation hari tu..pastu family En Zack semua balik...
sampai la ke menghantar pengantin...ber bbq sakan..
sampai la skang ni badan plak tak berapa nak sihat..batuk kemain lagi..
sama2 berduet batuk ngan En Zack..hehehhe

So, sebelum cerita basi...
meh la jaja nak story mory sket pasal short vacation jaja dengan jiran2 kesayangan..

Alhamdulillah...hari khamis jumaat lepas..kami tiga family ke Cherating..
sempena dengan cuti sekolah and semua sekali terasa macam nak merehat2kan badan..
tido kat tepi pantai...
so, lepas jaja godek2 internet..pilihan kami semua ke Cherating Bayview Resort

Sebenar2nya..jaja ni agak risau..sebab jaja yg jd tukang pilih tempat nak stay ni..
takut la jugak if tempat yang jaja pilih ni tak kena dgn citarasa yang lain2..
kot2 la buatnya chalet ni dah lama ke..reput2 ke..
takut ada ketidak puasan hati jek..
but tawakkal..so, tengah hari tu dalam kul 1 tgh hari kami pun bertolak..

Makanan untuk petang tu kami semua dah prepare awal2..
masak siap2 senang..sebabnya kompem sampai2 tu semuanya sah2 kelaparan..
dan bahan2 untuk bbq malam tu pun jiran jaja dah siap kan...
kiranya planning memang tip top la...
tempat2 nak bbq pun bawak..sampai ke kopi teh semuanya hangkut sekali..
hehehehh

See!  muka excited nak gi tepi pantai..
time ni stop kejap..En Zack gi beli ais.. :p

Lepas 40 min perjalanan...akhirnya kami pun sampai...
jaja jejak je kaki kat chalet tu..
Alhamdulillahhhhhhh..syukur sangat2 sebabnya lokasi mmg betul2 depan laut...
kami semua check in dan terus angkut segala barang2 masuk ke chalet masing2..

laut yang membiru..nunnn kat depan tu ha....

ni kawasan depan chalet kami..
kan dah cakap..sejengkal jek dengan laut...

view memang sangat2 nice...
puas hati dah setakat ni...lega sangat2 dah jaja rasa..

tu office and ada tempat nak main bola tampar pantai...

ini lah chalet kami....

chalet standard room sea view dengan harga RM150(weekend rate)
semuanya chalet berkembar..ada dalam 8 biji chalet semuanya..
so, jaja ngan family Kak Zah dok sebelah2...
family Kak Marina plak dok chalet sebelah jaja...

So, moh kita masuk chalet jom....

standard room sea view ada 2 katil queen
yang pada kami berdua memang amat2 selesa lah..
dok berdua katil queen pun dua..heheh

ada sekali attach bathroom sedia dengan pemanas air..
ada aircond..
memang luas kan..so, setakat family Kak Marina berenam 
dan family Kak Zah berlima pun still selesa lagi..

floral2 bedsheed lagi...hehehe
ala2 honeymoon gitewwww :p

ada meja solek...

ada tv..ada cerek elektrik..
so, complete sangat2 la semua tu..
tak mewah pun takpe..janji puas hati...

so, next xtvt...dalam next entry yek....
nah ni..mamat bucuk yang kitaorang culik bawak sekali..hehehhe

Waqi buchuk2 bachin....
kemain melasak lagi mamat ni kat sana..
^___~

7 Beu-T Is Talking:

Salmi Khairil said...

salam perkenalan..dulu penah menginap di sini, best gak lah tapi lama dulu

JaJa'Z said...

hai salmi....salam perkenalan...best kan tempatnya..still maintain kebersihan kat situ...u should go again...

dieya said...

murah rupanya chalet kat cherating ni.. Ingatkanmesti mahal coz tourist area kan. Dpt 2 queen bed lagi. Berbaloi tu.

tg arlem said...

dh g,tp full,kempunan tol,,cntik memang cntik ..

JaJa'Z said...

Tg arlem.. Kena booking awal2 nak2 kalau g time holiday..

Dakjan Ieyna said...

Boleh bg no wsaap utk booking x

aDeqaNje@_@ said...

Na booking kat mne ek??

Related Posts with Thumbnails