JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, May 22, 2012

Kursus ICT @Terengganu & Pasar Payang...

Sebelum cerita ni basi..meh la cepat2 jaja upload dulu..
kang dah suam2 kuku..memang tak best la nak bercerita...
disebabkan malas nak campur aduk semua sekali..
so, korang hadap la cerita gi Terengganu ni yang akan bersambung2 yek...
hehehhehe

Cerita last week...
macam yang jaja dah bagitau kat blog hari tu...
jaja kena attend kursus ict kat Kuala Terengganu..

Memula jaja plan macam nak bawa En Zack sekali..
memandangkan kursus tu dalam sehari jek kalau ikutkan...
mula hari isnin..and habis keesokkan hari nya jugak...
tapi tok janggut tu last minit ada kerja plak yang nak kena settle...
jadinya jaja joint dengan member2 ict yang lain je lah...kita kongsi2 kereta..
jimat sket belanja..ye dok..?

Pagi tu kami semua bertolak dr Kuantan dalam kul 9 pagi jugak..
disebabkan pagi2 buta dah bertolak..jadi kami semua decide nak breakfast sama2..

Sepanjang jalan kami semua berborak sakan..
and for sure lah semua pakat dok cerita perihal sek masing2...

Jaja ni plak dah lama giler tak merasa dok belakang...
bleh plak terpening time tu... :p

ni kat area Kerteh...kawasan minyak ...


besar2 tangkinya....

Taklimat pertama kami hari isnin tu kalau ikutkan start kul 3 petang..
disebabkan bleh jangka sampai awal..
jadinya kakak2 ni decide nak membeli belah kat Pasar Payang dulu...
maklumla..rabu tu kan hari guru...
diaorang nak mencari baju2 yang nak dipadankan dengan tema hari guru lah..

Dalam kul 12.30 kami pun sampai la kat Kuala Terengganu...
terus je direct ke Pasar Payang...
cuaca time tu..subhanallah..kemain panasnya...

Jaja memang tak plan nak beli apa2 pun..
nak cari baju2 batik ni memang tak la..jaja kureng sketttt dengan baju2 batik ni..
harganya pun kurengggg and nak pakai pun kurengg minat...
sebabnya jaja ni ganas sket..tak reti nak berhalus bila pakai baju2 batik ni...

Masuk2 je Pasar Payang..terus je direct gi kat bahagian jual2 baju..
kalau melilau ke tempat lain dulu..
tah kul brapa plak bleh nak check in...

masuk2 jek..mata dah berpinau2 tgk baju2 batik yang kemain la lawanya...
harganya pun lawa la jugak tau...

long skirt..ada yang minat ke??
me?? a big NO :p

Korang tau tak..
akak2 ni kat kedai pertama lagi diaorang dah stop..sabar je lah..
jaja ni dah berjalan kemain ke depan...
sekali toleh2 kebelakang takde sapa2 pun kat belakang jaja...
rupa2nya kat kedai ni diaorang dok berkampung....
memasing cari baju untuk anak and diri masing2...

Sesambil akak2 tu dok belek2 baju..jaja skodeng dulu kedai2 lain yang ada..

lawa kan???
standard price rm250++ ke atas..

simple but nice...
nak yang plain..yang ada batu2..pilih jek..semua ada..

baju kemeja batik untuk lelaki...

kain batik sarung ni lagi la banyakkkkkk....

pilihan kain2 sutera...batik lukis, batik digital..batik creep..semua ada..

ni plak songket..
jangan tak tau weh..sehelai songket ni ada yang berharga sampai rm600++
giler kentang betul...!

kalau sesapa nak kawen tu..bleh la skodeng2 kat sini..
just sediakan ongkosnya je lah...

baju kelawar serendah rm8 sehelai..
main longgok2 jek...

more kain batik...

ni diaorang berkampung kat kedai jual kain batik pasang plak..
tak tau la jaja brapa lama diaorang tawar menawar kat kedai ni..
jaja dah pusing2..bila dtg semula..tak habis2 jugak lagi membeli..
last2 tak beli jugak..boleh?
hehhehe
mostly tiap2 kedai sama jek kain2nya..cuma corak jek yang pelbagai..
but proses tawar menawar tu agak susah la..
once satu harga penjual tu dah bagi..
kita nak mintak kurang rm5 pun dah tak bleh nak dapat dah...
mujur la jaja ni tak cerewet sangat kalau bab2 membeli..
style jaja..sekali mintak tawar..kalau orang dah tak bagi..so, jaja proceed jek dgn harga asal..
tak reti nak tawar menawar kaw2 sangat...
yang penting, jaja suka dengan apa yg jaja nak tu...

mari2! kain batik...pilih pilih!!!

nampak mewah kain2 batik pasang tu kan...

mintok maaf la kak..memang kiter tokleh nok kurang doh ni..

hehehhehe

Last2 misi akak2 tu nak cari baju untuk pakai time hari guru tak berjaya jugak..
alih2 jaja plak yang membeli..ekekekke
tapi idok la jaja beli baju batik..jaja beli baju kelawar jek..
2 helai untuk jaja..sehelai untuk kak zah..dan sehelai lagi utk miza..
utk En Zack..illekkkkk :p

Hampir 2 jam kat Pasar Payang tu...
kitaorang pun gerak la ke lokasi kursus....
itu pun dah terlewat sangat2 dah sebenarnya...

sesambil jalan nak ke kereta..sempat lagi jaja snap makcik2 kat bawah Pasar Payang
dok berniaga...

Jering kan tu??

ni buah keterehhhhhh a.k.a buah gajus..
~___^

nak ikan masin??? pilih jek...

So, next entry...kita ke SUMAI Hotel Apartment yek....
Tata...

4 Beu-T Is Talking:

Citarasa Rinduan said...

dapat bayangkan jaja rasa pening bila duk belakang.. yalah.. selalu dive sendiri

jaja.. dikau buat daku mau kesana.. syok gila layan baju ela yang murah2 tu.

tang baju kelawar tu.. i like..

wahhhhhhhhhhhhhhhh
serius daku tergoda2.

JaJa'Z said...

seriusly ayu..jaja pening and lenguh kaki..selalu kai menjulur jek dok depan..ni dok belakang tak leh la nak julur2 kaki..

apa lagi ayu..jom ke terengganu...

Kasih Suci said...

wah.. jenjalan kat pasar payang ye..mmm hujung bulan ni nak balik Trg, plannya nak shopping kain batik kat Pasar Payang..hehehe..nak guna dlm pantang nanti..

Kain2 pasang batik kat Pasar Payang agak mahal la harganya..lagipun kat situ kan banyak kedai, so memang masing2 nak kene compete.. tak macam dulu..dulu harganya murah sikit kot..

JaJa'Z said...

betul lah dik..member akak orang terengganu pun cakap kat pasar payang harganya mahal...kalau orang2 situ mostly memang tak gi kat situ..tapi sekali sekala gi kan..nak jugak jejak2 kan kaki..

Related Posts with Thumbnails