JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, May 23, 2012

SUMAI Hotel Apartment

Meh sambung cerita kat Terengganu....

Lepas semuanya dah settle hal2 kat Pasar Payang...
kami pun get ready la nak ke SUMAI Hotel Apartment...

Sebelum pergi jaja ada tanya gak dengan kawan2 yg dok Terengganu...
termasuk jugak la..google2 kat internet...
lokasi SUMAI ni memang dekat sangat2 dengan Hotel Primula..
kalau kata dah dekat ngan Hotel Primula..
jaja memang tau sangat2 la...
sebab jaja pernah stay 2 kali kat situ...
memang lokasinya kat area Pantai Batu Buruk...

Hahahha...
dari Pasar Payang ke SUMAI pun akak2 ni guna GPS...
ada ke taip SUMAI pun takde dlm list...
jangan kan kata SUMAI...taip Primula Hotel pun takde dlm sistem...
apa da GPS...

Last2...'GPS hidup' ni jugak yang tunjuk jalan...

memula tu dok ikut GPS jugak la...
sket2 turn left..turn left..
padahal tang left tu takde jalan pun..dah guaner?
nak suruh langgar bangunan kot...hehehheh

Jaja ni tak la expert sangat jalan2 kat bandar Kuala Terengganu tu..
but berdasarkan pengalaman ke sana sebelum2 ni..
insyallah jaja bleh ingat lagi...

Bila dah guna GPS sekali sesat tah ke mana2..
last2 jaja suruh ikut signboard jek...
cari arah ke Pantai Batu Buruk..then terus jek...sah2 akan nampak hotel Primula..
and betul2 depan tu nampak pun SUMAI...

Memandangkan kami berlima..plus sorang lagi kakak yg dah dtg sendiri..
kami dapat sebiji apartment 4 bilik...
bleh tahan jugak la biliknya...kalau ikut dr website SUMAI..range harganya dlm rm799++
sesuai la kalau nak menyewa if datang ramai2....


my bilik....queen bed
kongsi dengan sorang kakak tu...

bilik dengan 2 single bed...
model yang melambai2 tu tak termasuk yek..
ekekkeke

satu single room dengan satu single bed..
kitaorang buat bilik solat je ni...
dan ada satu lagi bilik pun ada dua single bed jugak...
tapi jaja tak snap la..sebab kakak2 tu dah berkubang dah atas katil kepenatan..

ni kat blah luar...ada dining table...

ruang dapur...and blah kanan tu ada peti ais sebenarnya..

ni plak ruang tamu....

Hotel Primula Beach Resort...
betul2 depan sliding door mengadap apartment kitaorang...

nunnnnnn disana..laut :p


kawasan parking kat bawah hotel....

jam dah menunjukkan hampir kul 3....
dah2..moh kita ke taklimat pertama petang tu....

last sekali...harus la ada gambar tuan tanah kedaung :p



Koya betul muka...
memang tak reti sebenarnya jaja ni nak posing sengeh sorang2 depan cermin..
ahhh..gasak lah....


to be continue....




3 Beu-T Is Talking:

dieya said...

K jaja, SUMAI tu stands for..?
Dieya pernah duduk kat primula dulu masa outstation. Suka sgt jln kat pantai dia ptg2. Tapi rasanya tk nampak bangunan nama sumai. Hotel baru ke?

JaJa'Z said...

akak pun tak tau SUMAI tu stands for what...tak terpk plak nak gi tanya..akak rasa baru kot dieya..sebab dulu akak dok primula takde pun bangunan ni...

Citarasa Rinduan said...

jaja dh nampak kurus

Related Posts with Thumbnails