JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, April 3, 2012

Premium Beautiful? Why Not....

Kalau tanya jaja seikhlasnya...jaja pun dah lupa macam mana rasanya bergelar seorang yang kurus..
since sek rendah lagi memang jaja ni dah chubby kemain ..
kata ayah..start dari jaja sekolah darjah empat..jaja dah start suka makan..
kalau coklat2 tu takyah cakap la kan...
memang laju jek tibai sampai kadang2 dah buat macam nasi...
so, sejak2 dari time tu lah..berat badan jaja ni makin naik ,naik dan naik lagi...

Walaupun macam tu..keinginan untuk kuruskan badan tetap ada..
ye lah..sapa yang tak nak kurus kan..
wlpun tak la kurus sangat2, at least bagi lah ada shape sket...plus sihat :p
u name it..macam2 yang jaja try..
pil2 and air2 herba,Total Image,Healthy Image,pil2 kurus..
pakai korset *tuuuut*, gi gym,jogging..control makan...apa lagi...
semuanya jaja dah try...
but end up...macam tu jugak...jaja tak nafikan ada gak berat badan turun..
tapi secepat mana berat tu turun..macam tu jugak la berat tu naik...pheewww!
masalah utamanya..sebab tak disiplin lah...apa lagi kan...:-)
nampak je makanan, manjang jek tergoda...haishhh!

Sebelum2 ni berat badan jaja area 70kg ~80kg jek..
yer jaja tau..memang berat..and i'm already overweight pun kalau kira BMI :p
tapi setahun dua ni...berat jaja makin naik and nearly touch 95kg..
Erkgghh..tak sukanya pecahkan rahsia!
i'm blaming myself!..
bukan salah orang lain pun...semua salah sendiri...
and now jaja mencari jalan baru untuk selesaikan semua masalah berat badan jaja ni..
sendiri buat masalah, so kena lah selesaikan jugak...:p

Until one day....i meet someone...
yang perkenalkan jaja pada korset Premium Beautiful ni..
Thanks to Kak Ayu..
Kalau jaja tak jumpa Kak Ayu..jaja pun tak tau apa kebaikkan korset PB ni..
mana lah tau..kali ni usaha jaja membuahkan hasilnya kan..
and harapan jaja macam tu lah....insyaallah, kita usaha dulu...

apa kelebihan Korset Premium Beautiful?
Dalam banyak2 korset yang ada dijual dipasaran kenapa jaja pilih korset 
Premium Beautiful ni?

Pertama

PB is No. 1 
Best Selling Corset in Malaysia, and  its PROVEN.

Korset Premium Beautiful ni telah mendapat jualan terlaris antara jualan korset2 yang sedia ada...
memang menjadi pilihan utama kepada sesiapa yang bukan setakat
ingin mendapatkan bentuk badan yang ideal dalam masa yang sama SIHAT


Kedua

Jaminan seumur hidup!

Sama ada untuk yang masih single atau yang sudah berumah tangga...
jaminan untuk korset Premium Beautiful ni adalah sepanjang hayat...
if ada kerosakkan..semuanya boleh diatasi...boleh dibaiki
ada dikenakan bayaran???
Semestinya  NO!

Ketiga

It's Superbrand

Telah diperakui hingga ke peringkat antarabangsa...

dan yang paling utama

Keempat

 F.I.R - Far Infrared Rays -
 its special design with FIR to give u 70% health benefits.

Sekali package untuk kecantikan dan kesihatan dalam masa yang sama...
untung kan??

Testimonial???

Ni dia Kak Ayu...sebelum dan selepas...
sambil tengok2 testimonial ni..sambil verangannnnn...
harap2 one day...muka jaja plak tertepek kat banner tu...Insyaallah...

For all my dear friendsssss....do support me ok... :p
sokongan dan semangat dr anda semua amat jaja harapkan..
wah! dah macam ayat surat rasmi plak dah..hehehheh

Kepada anda2 di luar sana yang sekapal dengan jaja
yang ada niat untuk menguruskan badan but lemak2 tepu amat2 degil nak dinyahkan..
do come joint me ok....


nak mencuba set2 yang masih fresh from the oven?
Need more info
please email me at : 
sariza_bakar_2006@yahoo.com / 019-9614898
(Kuantan / Terengganu)

12 Beu-T Is Talking:

ahkakbatik said...

moga kuat semangat yang. kaktek pun ada walaupun dah kurus... untuk menyentalkan mana yg kendur katanya tukang jual tu ler...
3 minggu pakai non-stop at least 8 jam sehari memang nampak kesan.

cuma jgn hangat2 taik kucen le yea..

Mamamya said...

klu akak plak berat semakin naik since belajar kat UITM dulu..masa tu dgn member2 mmg suka makan..makan dan makan.....bila balik kg mak/ayah mula tegur & sejak tu badan mmg x penah turun2 lagi...naik manjang smpi lah akak kawin...

dan bila buat check-up (masa tu nak buat IUI ) doktor kata hormon badan x stabil/metabolisme rendah & akak ada polystic ovary syndrom (jaja blh google klu nak tau lbh lanju ttg PCO's) biasanya org mcm akak ni makan sikit pun berat mmh x akan/payah sgt2 turun..

tahun 2006 akak beli beautiful ni dgn sorang kawan..akak beli full set ( 3 pieces) tp itulah sbnrnya bukan korset ni x bagus...tp disiplin x der..masa mula2 beli kemian semangat nak makai pastu alahai.....nyaman jerk dia dok dlm plastik..

skrg akak guna masa dalam pantang jerk...pastu 'bungkus' balik...

klu hari2 biasa bagi org yg xder disiplin mcm akak ni (jaja jgn ikut yer) rasa sgt ssh nak buat kerja2 harian t'utamanya nak uruskan anak2 lbh2 lg waktu siang.. (alasan org malas)

korset ni bagus..akak harap jaja btl2 b'disiplin gunakan korset ni.insya'allah mesti berjaya... ;)

selamat mencuba!!

JaJa'Z said...

kak tek: actually ni my second set of pb...dulu jaja pernah beli dah sekali but dont know why..that dealer bagi jaja saiz yg tak kena dengan jaja..it to small to my frame..so, bila pakai..memang sesak nafas sangat2 sampai jd sakit kepala...

this one yang jaja beli memang suit to my size...harap2 jaja dapat disiplin pakai...at least kat sekolah pun dah lapan jam..kehulu ke hilir dengan bebudak ni..at least bleh la kurang kan sket..insyallah..
doakan jaja tak hangat2 taik kuchen yek..heheh

JaJa'Z said...

kak lieya,jaja mula kenal pb ni tahun 2003..masa tu ada akak kat sek lama jaja pakai...masa tu nak beli memang telan air liur sebab harga nya mahal bebenor..lama2 akak yg pakai tu memang terbukti badan dia menyusut...

until now baru merasa nak pakai...and salah satu sebab nya..mana tau dengan cara ni jadual period jaja akan teratur and mana tau jugak bleh pragnant..dlm masa yang sama, kurang kan sket berat ni..sebab makin lama tgk makin naik..bila dah nearly 100 tu..risau jugak la...baju pun banyak yg dah tak berapa nak muat...pls support jaja ye kak...

::Azura Rahman:: said...

Insya-Allah Jaja... tips nk kurus pakai apa2 produk pon ialah CEKAL, DISIPLIN, RAJIN dan BERTERUSAN...

Kzura support Jaja.. PB ni mmg byk kebaikan.. bkn shj utk kurus tp kesihatan jgk.. even kzura x pakai pon PB tp ramai office-mate pakai..

Jgn main tipu tau.. hari2 kena mau pakai.. insya-Allah nmpk hasilnyer tu..

susumanis said...

salam jaja, me oso got PB way yrs back, masa rajin pakai mmg pouture best jeh tp i ni suka makan, pi rest mane mane i buka sbb kalau x nanti PB gigit sampai berbekas bekas my body..nway all t best, mmg yang rajin pakai badan solid molid g2..hehe

JaJa'Z said...

kak zura..thanks kak...thanks support jaja...harap2 usaha ni berterusan..makin risau bila byk baju yg dah tak muat...nak berposing pun naik segan dah bila spare tyre makin byk...

doakan jaja yek..

JaJa'Z said...

susumanis...jaja harap jaja dapat consistent pakai..taknak ngelat2..tapi mulut jaja ni pun bangsa kuat mengunyah jugak ni..hopefully dapat disiplin kan diri...

mama tim said...

insyaallah jaja boleh..kali ni teruskan pakai yer..sambil tu kena jaga makan la..hehe

Kasih Suci said...

teringin jugak nak pakai PB ni asa dalam pantang nanti...tapi bila memikirkan harganya, terus x jadi..hukhukhuk...

semoga usaha akak memberi kesan yang bermakna satu hari nanti...chaiyok chaiyok..(",)

JaJa'Z said...

mamatim..insyallah..jaja akan cuma..now try to avoid makanan2 yg high calory tu semua...kurangkan makan malam....insyallah..doakan yek..

JaJa'Z said...

Kasih..no worry...kita banyak cara utk sapa2 yang tak mampu tapi berkeinginan utk cuba...i will guide u...

Related Posts with Thumbnails