JaJa'Z Latest Stories

Thursday, March 15, 2012

Pameran Rasuk?

Rasuk?
pameran pasal hantu ke? ke pasal pameran ilmu2 halus ni...?

Idok weh...!
rupa2nya pameran Seni Visual rasuk....
pameran lukisan2...
kenapa di letakkan rasuk...tak tau la plak jaja...tak sempat nak kaji plak time tu..
hehhehe

Pameran rasuk ni berlangsung diruang legar lobi Kolej Shahputra...
kebetulan time tu En Zack yang jagakan gerai..
jaja ngan Nina pun apa lagi...merayap je lah kerjanya kan..
hehehheh


Masa memula masuk kat lobi tu..heran gak pasal apa ramai sangat orang..
rupa2nya dok buat ajlis perasmian...



tempat perasmian....

Jaja ni bukan la orang yang berseni sangat...
sekadar tengok je lah lukisan2 kat situ...
apa yang tersirat and tersurat tu tak terjangkau plak dek akal jaja ni..
but semua lukisan memang superb...
kagum kejap jaja tengok lukisan2 kat situ...

Cuba korang tafsir lukisan belakang nina tu..
hehehheh

Lawa arca ni...
ingatkan apa menda lah..
rupa2nya tapak bawah tu kuali tau...keliling2 tu sudu and garfu2 plastik yang patah dilekatkan..
replika manusia kat atas tu tak tau la plak
apa maknanya....


yang ni lawa....
macam guna kain guni pun ada jugak ni....
coraknya timbul...


baby dalam buaian....

baby dalam kandungan...
pun sama gak..dilukis atas kuali....



ni tuan blog yang tembam!

hehehheheh

Nak tengok persembahan2 artis kat pesta konvo?
tunggu next entry tek...

6 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

org seni jer faham benda2 mcm ni jaja...kita mmg x tau apa maksud yg tersirat disebalik semua lukisan tu.. :)

suka lah gmbr yg bby dlm buai tu...tp klu tenung lama2 mcm seram pulak...heheheee

::Azura Rahman:: said...

Hehehe..

Gambar belakang Nina tu xtau nk tafsirkan darpi org blkg Nina tu kzura tau ler.. Dato' Dr. Hj Azman Zaini.. Pengerusi Eksekutif UCSA.. kebetulan plak Dato' lalu erk.. hehehe..

dieya said...

terlampau abstrak laa.. tak reti nak tafsir apa maknanya. tapi yg gambo blkg k jaja tu mcm sperm. ribu2 sperm nak bersenyawa.. kot?

JaJa'Z said...

@Mamamyatu lah kak..kita tau tgk cantik ke tak jek..nak tafsir memang tak reti lah kan...

JaJa'Z said...

@::Azura Rahman::ooo..tu lah pengasas UCSA ek..dato azman..memang jaja tak kenal la sapa dia tu...

JaJa'Z said...

@dieyawah dik..jauh imaginasi tu..tapi sekali tgk..ada benarnya jughak kan..corak tu timbul sebenarnay dieya..

Related Posts with Thumbnails