JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, March 27, 2012

Karikatur Kami...

Dulu masa sebelum kawen...pernah dah sekali kitaorang buat
lukisan karikatur untuk kami berdua...

Tahun 2005 lagi tu...
time ni dok hangat bercinta lagi...bertunang pun blom....
hehehheh
kalau belek2 kat lukisan ni...tang muka jaja tu gaya sangat2 dah ...
tapi part En Zack...rasa macam kureng je sket...
korang rasa macam mana? 
hehehheh

So, bebaru ni masa kat Pesta Konvo Shahputra...
ada jugak booth dr kartunis...
memula memang tak terpk pun jaja nak gi buat lukisan karikatur ni lagi..
tapi memandangkan anniversary kitaorang keeseokkan harinya tu...
so, utk kenang-kenangan..jaja pun tempah la satu lukisan tu..
konon2 nak suprisekan En Zack..tak nak la dia tau kan...
malu pun satu hal jugak...
last2 time dia gi solat tu...jaja ngan Nina dan miza pun gi la ke gerai tu...
tengah2 dok cakap2 ngan pelukis tu...
sekali tah macam mana, En Zack datang pastu tercongok jek kat tepi kitaorang...
ish..kantoi la kan kalau bagitau...

Ha, nak lukis apa??

Mana ada apa2..nak mintak lukis gambo Waqi jek....

Tak pasal2 berdosa tipu suami sendiri..
hehehhe

Last2 bila dah siap...jaja pun tunjuk la kat En Zack...
senyum kemain mamat tu tgk muka dia...

Time ni muka En Zack memang sama...
dengan janggut segala bagai tu memang sebijik la...
tapi tak puas hati sket..muka jaja tak berapa mengena...
rasa macam orang lain jek dengan En Zack tu...
En Zack cakap..muka jaja tu kurus sket..mesti jaja rasuah pelukis tu ..
suruh lukis muka jaja jadi kecik...

Ceh..takde maknanya...
hehehheh

Pastu..bila jaja dah mintak lukis...minah berdua tu pun apa lagi..
dua2 gedik nak jugak...
so, layan kan je lah....

Yang ni, Nina...


ada gaya tak? Nina kata mujur taik lalat sama..
hehehhe

Ni plak kakak dia...

Nina cakap kakak dia budget buat muka lawa..
hehehhehe
padahal tak sama pun...
tapi Miza kemain excited sebab dia rasa muka dia sama dgn lukisan tu..
heheheh

Sama ke?
 ^___~

6 Beu-T Is Talking:

εïз mummyHaza εïз said...

haza last buat tahun 2005 jugak... :) masa dah ade anak 1...

JaJa'Z said...

Mummyhaza..apa lahi..tayang la..nak tgk gak..hehhe

ita citot said...

yg miza tu same kak ;)
emmm.... tapi syg la.. akak dgn mr. z lari betol... kena amik gmbr akak yg 2005 tu, letak sblh gmbr mr. z yg baru ni, haa baru kena. heheheee

*sori ek kak. err... skali pandang mcm muka ibu fauziah nawi pulak yg gmbr baru tuh. syg la org tu lukis camtu... huhuuu

JaJa'Z said...

kan ita kan..patutnya amik gambo akak thn 2005 tu..boh kat gambo abg zack yang 2012 tu kan..baru la kena..

ekk? fauziah nawi? sat2 nak tgk semula..ekekkeke

ita citot said...

heheheeee
ha dah nmpk belum iras2 fauziah nawi tu? ;)
lps2 ni, akak cari yg betul2 bole buat lbh kurang same la kak. kira takde la jauh sgt larinye muka yg betul dgn yg karikatur punye.. hehee

JaJa'Z said...

@ita citotbetul lah ita..ada rupa fauziah nawi...ish..seram aiii..hehehhe

Related Posts with Thumbnails