JaJa'Z Latest Stories

Monday, March 19, 2012

K-Pop Dance, Karaoke,Flashmob,Anak Kayan Show,Konsert Adam AF2 & Lan Kristal dan Fashion Show

Hehehhe..
kemain panjang tajuk entry kali ni...
kes apa? sebab malas nak buat entry banyak2 dah..
senang jek jaja rangkum kan semuanya dlm satu entry...
ni pun puas jugak nak meng-upload video2 yang sekian punya lama nak kena tunggu...

Masih berbalik kat xtvt sepanjang 3 hari Pesta Konvo kolej Shahputra...
memang macam2 xtvt yang diaorang anjurkan...
xtvt kena lah menarik..sebabnya dengan xtvt ni lah dapat tarik segala pengunjung..
baru lah ramai yang datang kan...

First day...ada pertandingan k-pop dance...
k-pop la sangat kannn...bak kata Miza..hehehe
tapinya jaja sampai petang hari first tu..sempat tgk persembahan ulangan jek..
tu pun persembahan dr Kolej Shahputra tu sendiri...

sangat2 nice...suka tengok diaorang menari...
tapi rasanya group ni hanya dapat tempat kedua kalau tak salah...
tempat pertama dapat kat bebudak cina dr SMK Air Putih kot...
agaknya lah..ingat2 lupa dah jaja ni...

Petang hari kedua plak..ada pertandingan karaoke...
pertandingan ni terbuka untuk semua umur...
sesapa yang rasa berbakat..bleh je nak joint...
pertandingan ni..jaja tengok gitu2 je lah...dah dtg kena jaga gerai kan..
takde la nak merayap sangat...


Petang hari kedua tu...
masa tengah leka kitaorang dok jaga gerai...tetiba dengar bunyi lagu...
jaja ni siap suruh Nina gi tgk..ada persembahan apa2 ke...
tapi Nina cakap..

Ntah cik jaja..ada dua orang dok menari depan2 pentas tu...

memula memang nampak mcm dua orang jek...
tapi makin lama makin ramai...
lahhh...rupa2nya diaorang buat flashmob....patut la tetiba jek ada...
ni ada sket yang sempat jaja rakamkan..

video
Untuk Kak Zura..kata tak dapat tgk kan..
ni jaja dapat rakam sket utk tatapan akak... :-)

Malam hari kedua tu..memang ramai la yang datang..
maklumla ada persembahan dr retisssss....
kompem la penuh depan pentas kan...
masing2 semuanya nak tengok Adam AF2 ngan Lan kristal..
tapi sebelum start...
tetamu disajikan dengan persembahan dr Group Kesenian Anak Kayan..

Nice jugak la suara budak kecik tu nyanyi...
siap nyanyi lagu Cinta Muka Buku lagi tu...style irama malaysia lagi tau..
hehehhe

Tunggu punya tunggu....
sampai la ke acara yang dinanti2...

Menjerit2 bebudak ni bila Adam lalu kat tepi diaorang on the way nak ke pentas tu...
jaja pun first time la nak menengok Adam ni live depan2 mata..
orangnya putih... :p

Adalah dalam 4 buah lagu yang Adam nyanyi...
siap turun ke bawah pentas berinteraksi dengan peminat2 lagi kat bawah..
nice lah....


video
Lepas2 dah habis nyanyi 4 lagu...
ada plak yang request nak tambah lagi 2 lagu..
Adam pun dengan baik hati...layan kan jugak lah...
tapi part yang paling jaja suka...
bila Adam minta ada sesapa yang nak menari dengan dia...
adalah sorang mamat ni naik...
ingatkan menari biasa2..alih2 lagi pandai dia menari dr Adam utk lagu Tention!
step yang mamat tu buat sama mcm step Adam menari dengan bebudak penari dia
korang nak tgk....?
ni jaja ada rakam kan sket utk korang :p

video
Pandai kan dia menari..
hehehhe
kagum kejap kitaorang tengok...

Turn Adam dah selesai...kuar plak Lan Kristal...

uish...Lan nyanyi lagi dasyat sambutan dia...
siap ada satu geng dok tepi jaja ni..menyanyi sakan dengan Lan...
siap panggil Lan tu..Lan Pet pet...hehehhe
sabar je lah...hahahha
dan satu lagi yang kelakar...bila Lan tanya nak lagu apa...
diaorang suruh Lan nyanyi lagu..dlm rancangan
Jangan Tidur Lagi...
semua orang pakat2 gelak...kuat menyakat betul bebudak Shahputra ni...
but persembahan dr lan memang fun...


sian mamat ni dikenakan si Lan... :p

video
Nice kan..
hehheheh

Sampai la ke hari yang terakhir....
sebelum kitaorang semua kemas2 gerai...
ada plak pertunjukkan fashion ..dr butik apa ntah...
dan digayakan oleh student2 Shahputra kalau tak salah jaja...




'
kemain daring model2 ni bergaya sakan....

Dan persembahan terakhir...ada konsert dr artis dr Luncai emas..
tapi jaja tak layan dah time tu..sebab dah sibuk kemas2 buku nak balik...
badan pun dah letih amat2 dah...

Actually ada satu persembahan Zumba dr bebudak Sains Sukan..
jaja upload video tu dr semalam tapi tak lepas2 ..
incase dapat diupload..nanti jaja buatkan entry nya yek....

6 Beu-T Is Talking:

mzhany said...

dah lama tak tgk adam nyanyi, skrg dh jadi mentor gitu kan

JaJa'Z said...

@mzhanytu lah hany..tp betul la..jarang dah tgk adam perform..skang dah jadi sifu dah..

dieya said...

amboi2 sakan orh kuantan layan retis! k jaja tak amik gambo ngan adam ke?

JaJa'Z said...

dieya..setakat layan tgk je bleh la dik..nak amik2 gambo..idok la kot..lagi pun adam terus naik atas lepas persembahan dia..and lan plak keluar..

::Azura Rahman:: said...

oh.. tq tq.. terharu ada video utk kzura.. hihihi..

flashmob tu xde la best sgt kan.. hahaha.. patut nyer diorg keluar dr gerai2 yg ada.. br gempak.. but good try lah..

A.I said...

MERIAHNYA!!!

kagom ngan budak yg pandai menari tu. kalah adam. hehe..

Related Posts with Thumbnails