JaJa'Z Latest Stories

Monday, March 12, 2012

Gerai Thumamah Enterprise

Alhamdulillah...
tamat sudah pesta konvo Kolej Shahputra...
apa yang dapat jaja simpulkan....
Seronok...tapi penat...
hehhehe
seronok, sebab ni pengalaman pertama jaja...
and penat sebab hari2 balik umah kul 12 malam...
sampai je umah,mandi pastu solat and terus je tido...sampai tak sedar apa dah...
tapi mujur lah hari kedua ketiga pesta konvo tu jaja dah start cuti sekolah...
jadinya takde la jaja penat sangat ke sekolah esoknya tu..

Banyak menda yang jaja nak kongsikan dengan korang semua
pasal xtvt2 yang berlangsung sepanjang pesta konvo tu...
tapi, apa2 hal..kita tinjau gerai En Zack dulu lah yek..

Ni set up gerai En Zack utk hari pertama jek...
hari kedua dan ketiga layoutnya kitaorang dah ubah sket..disebabkan rasa tak puas hati
dengan booth sebelah yang berkongsi kanopi dengan kitaorang...


Buku2 set semuanya En Zack susun kat blah depan...
termasuk la ubat Habbatussauda dan krim berubat tu...

Ada sesapa yang nak mencuba Habbatussauda???



Nota2 poket...
nota2 poket ni yang paling banyak pengunjung beli...
maybe sebab harganya murah...

Buku2 lain pun ada jugak...
ni pun sebahagian jek..ada lagi buku2 yg En zack tak bawa keluar...
sebab ruang meja yang dah tak muat...

T-shirt muslimat pun ada dijual...
ada dalam warna putih dan hitam..
ada yang nak beli...?? sehelai rm35 jek...

Untuk jualan 3 hari tu..
alhamdulillah..lega sangat2 sebab pulang modal..
kitaorang pun tak sangka jugak sebenarnya...
nampak macam tak banyak sangat jualannya..but bila kira2 semula duit yg dapat..
alhamdulillah...yang pentingnya, nak orang tau jek kewujudan
Thumamah Enterprise tu...
Rezeki tu plak, Allah yang tentukan...

next2 entry nanti jaja cerita tentang xtvt2 yang berlangsung sepanjang pesta konvo
tu pulak yek...

4 Beu-T Is Talking:

dieya said...

Wow, baru satu event dah pulang modal tu.. Congrats! Makin byk event nnt makinmurah lah rezeki.
Eh.. Mana gambo mem tokey thumamah yg kiut nie?

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Berniaga, mg seronok wlpn penat sikit kan?:-)

JaJa'Z said...

dieya...alhamdulillah..insyallah, tgh cuba nak cr mana2 lagi peluang nak joint buat jualan...memkiut tgh amik gambo la dieya...hehehhe

JaJa'Z said...

YM..sangat2 penat YM...penat dok saje2..tu yg tak tahan tu...tapi kalau berniaga menda2 makan..lagiiiii penat YM...

Related Posts with Thumbnails