JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, March 13, 2012

Bersama Maskot Boboiboy..

Jaja ni awal2 dulu mana amik tau pun pasal kartun Boboiboy ni...
ntah kartun apa pun jaja tak tau...
tapi semuanya gara2 Waqi...
asal waqi masuk umah jaja jek..dia dah sebut boboiboy sambil tangan
tunjuk2 kat laptop jaja...
tak pasal2 cik jaja dia ni pun dah suka dengar lagu citer kartun tu....

Jadinya, salah satu tarikan pengunjung2 ke pesta konvo Kolej Shahputra ni..
ialah dengan kehadiran maskot Boboiboy ni ha...

Yang paling excited, semestinya golongan kanak2 la...
yang bukan kanak2 ni..just menempel2 jek tengok dr tepi..
hehhehehe

Bila pengacara cakap jek maskot Boboiboy nak kuar ke pentas...
kemain bebudak2 ni heret tangan mak masing2....
suka bebenor diaorang2 ni...
Ada sesi bergambar...tapi kena beratur la yek...
tapi ada part kelakar jugak jadi time ni...
agaknya maskot tu pun panas sangat agaknya...dia buka kejap bahagian 
kepala Boboiboy tu...
bebudak yang nak bergambar tu terus terkejut...
maybe dia tak sangka yang sebenarnya dalam tu ada orang lain..hehehhe


Kalau hari khamis jaja bawa kakak nya..so, hari jumaat tu..turn jaja bawa Nina la plak..

Nina segan nak naik kat pentas nak amik gambar..
so, cik jaja dia snap dr bawah pentas je lah...


See! bukan budak2 jek...
tak berapa nak budak pun excited..hahaah

tuan umah pun nak jugak...sipi2 pun jadi lah..
hehheheh

lepas sesi bergambar...
ada plak sesi sukaneka...buat puzzle lah...sesi soal jawab pasal cerita tu lah..
yang syok nya..semua soalan2 tu dapat lak bebudak ni jawab..
memang peminat tegar Boboiboy la tu...
jaja ni tiap2 kali lepas soalan..mesti tanya Nina apa jawapannya..hehehhe

ni di booth Boboiboy...
ada jual macam2 barangan..t-shirt,buku,pen, pemadam..
sticker..pin baju....

Nina plak beli pin baju Boboiboy...
tu pun jaja yang paksa dia pilih...dia segan sebenarnya..
sebaba lupa bawak duit..jaja suruh dia amik apa yang dia nak..
semuanya dia kata tak nak...
last2 dia amik pin tu jek...jadilah yek..
dari takde kenangan langsung....

macam2 adaaaa...
macam mana la bebudak ni tak suka kan...
sampai cd cerita Boboiboy tu pun ada jual jugak...
hehehe

Xtvt seterusnya..next entry okeh....
^___~

4 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

wahh..ni klu bawa mya n pika mmg sticker je lah yg di borong anak2 dara akak tu...yg lain dia x minat sgt...sbnrnya cuma mya yg minat boboiboy...pika dia kurang sikit tgk kartun...

JaJa'Z said...

jaja dah agak dah kak lieya..bebudak tu mesti suka ngan menda2 tu..tak teringat langsung nak belikan diaorang sticker...lain2 kali la plak yek...

munna said...

ni klu anak munna mesti suka .... diaorg mmg suka tgk boboiboy

JaJa'Z said...

@munnatu lah munna ..budak2 kat situ pun kemain lagi suka...

Related Posts with Thumbnails