JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, February 14, 2012

WHAT! Dapat 500 Netbook 1Malaysia ???

Huh! melopong mulut sorang2 cikgu kat bilik guru tadi bila dapat tau..
yang sekolah kitaorang dapat lebih dr 500 buah Netbook baru bawah program 1Malaysia 
untuk diedar kepada student2 ...
Giler tu..sampai 500 lebih netbook yang dapat...
korang bayangkan...student sekolah jaja dalam 680 orang...
netbook yang sedia utk diedar dalam 500 lebih..maknanya apa tu???
maknanya..hampir 80% dari student sekolah jaja akan merasa dapat netbook baru tu..
humangaiii..punya lah banyak....

But serius to say..kami ni cikgu2 mmg tau macam mana tahap bebudak sekolah kitaorang tu...
sampai we all bleh cakap...

Membazir jek rasa bagi netbook2 ni kat bebudak ni...

Bukan niat jaja ngan cikgu2 lain untk memperkecilkan kebolehan diaorang..
but we know them well....
kami teramat2 lah mengenali sangat2 perangai bebudak ni semua...
tapi apa nak dikata...itu rezeki mereka...

Jadinya, dalam kul 12.40 tgh hari..semua student2 kena berkumpul kat dewan
untuk penyerahan borang..sebelum netbook diedarkan hari isnin minggu depan..
senarai nama memang dah diberi..jadinya...semua student dok menunggu je lah
nama masing2 untuk dipanggil....
lepas sorang,sorang gi ke depan...muka sorang2 kemain ceria..
maklumlah..nak dapat netbook free lah katakan...
Tapi ada jugak yang tak terpilih...and mostly anak2 cikgu la...sian diaorang..

Tapi agak sedih la bila we all tgk antara muka2 bebudak yg dapat tu..
ada student yang dapat tu..datang sekolah dua tiga kali je sebulan...
ada yang muka dia je mengadap bilik disiplin...ada yang mmg jenis ponteng kelas...
tak kurang juga yang dapat tu adalah student yang tak tau membaca langsung...
pastu we all ni pun terpk lah...
macam mana la agaknya bebudak ni nak gunakan netbook tu..
sah2 dalam kepala semua pakat2 syok pk nak facebook tak pun nak main game...
tu je lah yang diaorang tau...
Haishhhh....

Harap2, ganjaran yang diberi percuma tu..dapat la diaorang gunakan
kejalan yang lebih bermanfaat...
jangan tak sampai sebulan..dah jahanam..sudah lah yek...

Sekian bebel pasal bebudak sekolah...

Yang ni plak..menu kami berdua laki bini malam ni..
tah apa plak mimpi jaja skang ... rasa nak masak sendiri plak 
tapi yang pasti..menu simple2 je lah...

Jaja buat nasi goreng oriental...campak sekali vegie kat dalam tu...
pastu makan plak dengan ayam drummet goreng and keropok...
kemain zack makan..kruk krak kruk krak..bunyi gigit ayam tu..
hehheheh..garing kemain....

Makan dah syok dah..
tapi ada plak yang menyakitkan hati...
sambil makan tu..sambil plak kitaorang berperang dengan kelkatu...
tak pasal2 kitaorang makan dalam bergelap kat dapur tu..
hehhe..
tapi habis gak sepinggan...
^___~

2 Beu-T Is Talking:

ibh said...

Wow. . Byk tu. . X pa la jaja,hope dia org akan dpt gunakan notebook tu dgn sebaiknya. Bkn senang nak dpt kemudahan mcm tu kan.
Jaja. . Berselera tgk nasi goreng oriental ja tu tau. . Dah la mlm ni. . Lapo balik. . Heeeee

ctmarqonah said...

Untung sgt kakkkk budak2 zaman la ni... Mcm mane dorang buat selection utk sape2 yg layak terima Netbook tuh ea??? Kalau dtg sekolh pun 2 3 ari aje pun boleh dapat.. Huhuhuuhuhu...

Related Posts with Thumbnails