JaJa'Z Latest Stories

Thursday, February 16, 2012

Serba Tak Kena Semuanya...

Hari ni semua program yang dirancang kat sekolah tak menjadi...
sampaikan jaja ngan cikgu2 lain rasa macam makan gaji buta jek...
gi kerja tapi tak mengajar

Kalau ikutkan pagi tadi kat sekolah jaja ada sambutan Maulidur Rasul..
adalah pihak sekolah jaja ni menjemput penceramah unit agama dr JPN nun...
dari tentatif program..ceramah nya start dalam kul 8.30pg...
tapi memandangkan still awal..
jadinya cikgu2 decide utk buat majlis bacaan yassin dulu...
sementara nak tunggu penceramah tu sampai...

Lepas 3o min..bacaan yassin pun selesai...
tapi penceramahnya tak juga nampak batang hidung...
takpe2..tunggu lagi....
kul 8.45 pg pun still takde rupa penceramahnya sampai...
at last dalam kul 9...ustaz kat sek jaja dapat panggilan dr penceramah tu..
dan dia kata tak dapat datang disebabkan tayar kereta pancit plak dah...
ah! sudah....
dah tu guaner plak dengan majlis kitaorang kali ni..
walaupun dioffer untuk dijemput dr rumah pun..dia menolak utk datang bg ceramah...
kitaorang ni mula la mushkil...macam ada agenda tersembunyi jek penceramah ni..
emmm emmmmm....
last2..dr ceramah..terus bertukar menjadi sesi menonton cd cerita arab....

Pastu korang bleh la paham2kan macam mana keadaan dalam dewan tu...
bebudak semua masing2 dah panas bontot...
mana taknya..tgk cerita arab pure tu..subtittle plak dlm english..
memang tak menengok la jawab nya.....

Sesi tayangan cd tu berlangsung la sampai ke pukul 10.30 pagi
dan selepas tu semua student diarahkan untuk masuk dlm kelas masing2
and proses p&p berjalan seperti biasa...

Tengah kami cikgu2 ni semangat nak gi kelas...
alih2 datang plak segerombolan pasukan dr celcom,maxis ngan TM
untuk promotion broadband Netbook 1Malaysia tu..tanpa pemberitahuan...
dah huru hara kejap bebudak ni...
biasa lah diaorang tu..bab2 menda2 tu memang la laju jek....
and akhirnya semua student diarahkan ke dewan untuk dengar taklimat dr diaorang plak..
dr kul 11.30 sampai ke pukul 2 petang...

Bebudak sekolah jaja time tu memang betul2 amik kesempatan..
tengah semua orang kecoh2 untuk daftar broadband...
ada sesetengah dr student2 bleh menyelinap plak balik time tu rupa2nya...
ys Allah..sabar je lah....
Ada yang buat konsert free kat blok hujung..kemain bising nya...
aduhaaiii...kecik besar kecik besar jek jaja tengok bebudak ni...
geram sangat2 dengan perangai diaorang..
tapi mujur lah bebudak dilepas balik awal dlm kul 2...
kalau tak, lagi macam2 la auta yang diaorang bleh buat...

Jaja plak buat apa?
dr pagi sampai ke petang nak balik tu..jaja dok rilek je lah...
nak mengajar pun tak dapat...
sampai nak tertido2 dah rasanya mata ni dok melepek kat bilik guru tu...
punya lah boring...
sampai kawan jaja cakap..

Kita hari ni betul2 makan gaji buta kan...

^___~

Untuk dinner malam ni...
jaja decide nak mencuba buat mee rebus guna stail yang paling simple...

ada orang panggil mee rebus..ada panggil mee bandung...
alah..bedal je lah..janji sedap dimakan....
hehehhehe

6 Beu-T Is Talking:

Citarasa Rinduan said...

kasihan pulak cerita ttg penceramah tu...mmg ada agenda tu...

jaja, budak2 tang tenet mmg laju jer kan>>

alahai, jaja bukan gaji buta, tapi keadaan y tak mengizinkan..

PS: sabor jerlah jaja nie, tayang time malam2 mee rebus dia...sedap tuuu

teratai said...

ini yg susah kalau panggil penceramah luar...kena ada plan B jika berlaku begini!

Sekolah kak, sambut maulidur rasul esok...harap2 semua berjalan lancar!

Zalia said...

hadoiyaiii... paling x best kalau org yg kite tunggu tu wat hal mcm ni. Dah le x dtg, lambat lak bagitau...

JaJa'Z said...

tu lah ayu..tak paham kenapa tak datang..or ada menda2 lain yg tak tau...mee tu saje jek nak menggoda ayu..heheh

JaJa'Z said...

kak teratai..tu lah..agaknya ustaz sek ajja pun tak jangak dia tak dtg..mujur la bebudak ok..buatnya huru hara..lagi la haru...

JaJa'Z said...

betul tu zalia..geram pun ada sebab kita dah plan elok2 kan..at least bagitau awal2 ke..

Related Posts with Thumbnails