JaJa'Z Latest Stories

Thursday, February 9, 2012

Sehari Di Bukit Gambang Water park...

Ni xtvt jaja ngan jenjiran masa hari sabtu lepas...
lagi pun dah lama sangat2  jaja dok simpan tiket diskaun ke Bkt Gambang Water Park tu..
kang buatnya expired..dah la rugi kan sbb tak guna...

Memandangkan dah cukup semua korum...
kitaorang pun bertolak la ke BGWP dalam kul 9 pagi...
saje jek nak gi awal2 pagi..time tu tak la ramai sangat umat manusia yg mandi manda..
kalau gi lewat2..dengan panas terik lagi...lagi la susah nak mandi..

Tiket nak masuk ke BGWP ni..dewasa rm28 dan kanak2 rm17
tapi sbb jaja guna tiket diskaun..dapat la half price..
dan satu tiket tu dapat beli lagi 6 tiket dgn harga yg sama..so, memang berbaloi la..
tu baru tiket masuk yek...
nak guna pelampung, sewa locker or sewa pondok...
semua tu harga lain2 plak and kat sini guna sistem topup...
takpe2..kat last entry nanti jaja boh senarai harga utk sewa menda2 tu yek..
at least pada sesapa yang nak dtg ,bleh la buat budget yg mencukupi...

heheh..intro jek dah pjg berjela....
moh2 kita mandi manda...

si waqi ni pun dah siap sedia dengan baju mandi dia..
geram je tgk..rasa mcm nak penyek2 jek waqi ni tau..
hehehhe..cute sangat...

kitaorang ke sana 4 family....
family Kak Zah, family Kak Marina, waqi and mama dia...
pastu we all laki bini la... :p

sibuk jek mama waqi and Miza ni...
En Zack plak kat tepi tu dah macam life guard terlepas..
hahahah

Cuaca masa tu mujur la tak panas terik sangat2...
kitaorang memang tak sabar2 dah nak terjun dalam air...

Waqi and cik jaja :p



Ni kat area Coco Beach..
pondok2 kat tepi tu pun bleh disewa...

Ombak pun tak la dasyat lagi time ni..
baru nak warm up...

Suami Kak Marina dan anak2...

Si kecik ni nampak air...lagi la dia tergedik2...
menjerit2 suka time ombak datang..

Yang dua orang ni plak..life guard tak berbayar..hehehhe


blah atas tu tengah dalam construction lagi...
tak tau la apa lagi yang nak di tambah...

pondok or cabana....

yang ni memang lawak...
sakan sangat nak mandi..rupa2nya mama waqi lupa nak tanggal kan pampers dia..
kemain kembung pampers waqi masuk air..
hehehhe


Kat area pokok2 kelapa tu ada kawasan nak main bola tampar...

Dah penat main kat coco beach..kitaorang nak gi naik slide plak..
walapun ngeri..tapi dalam hati ni tetap gatal gak nak naik...




time diaorang turun ni..steady jek muka masing2...
bila time kitaorang...

melolong macam hantu apa ntah...
En Zack kata kemain kuat kitaorang menjerit..
sampai air pun melimpah2 keluar...

Maunya tak jerit..rasa badan macam nak terpelanting keluar dah..
hehehhe
dah la tepi2 tu hutan...
buatnya terpelanting jatuh atas pokok..naya jek...

Muka lega dah sampai bawah...

Semua dah basah lencun...
slide ni setakat naik sekali dua tahan la...
nak naik byk2 kali memang tak daya nak mendaki tangga nak ke atas nun...
jaja ni pun semput je rasa nak menapak ke atas..

waqi kena tinggal kat bawah...
jaja bawak la dia jejak2 kat air..sian dia kena tinggal..
takkan nak bawa waqi naik slide pulak kan..
mau muntah hijau mamat kecik tu...

Dah penat main slide..kitaorang ke area penguin..
tempat yang agak rileks sket..mostly area utk kanak2 la...
tapi bantai semacam..mak budak pun sakan semacam mandi..


jaja ngan kak zah buat urutan kepala...hehehe
ingatkan ok jek...
bleh tahan sakit air dok jatuh atas kepala...

Semua pakat dok tunggu air jatuh dr mulut ikan piranha atas tu...

Kalau korang lapar ke ..rasa nak makan or minum2...
kat area penguin ni ada cafe..semuanya tolak dr duit topup korang tu..
tapi jaja nasihat awal2 lah..better makan dulu siap2 b4 gi BGWP ni..
sebab makanan and minuman seriusly mahal...
memang tak berbaloi nak beli...


waqi dah kesejukkan...
terketar2 dah dia...



Kolam kat area penguin..
jaja suka mandi kat sini lagi..tenang sket..
kolam pun tak brapa dalam...

jaja and miza....



bila dah dok dalam air ni..memang malas sangat nak keluar..
syok...semua pakat dok rejam2 kepala sesapa masuk dlm air..
heheheh
dengan Kak Zah pun kena jugak....

Actually lepas kat area penguin ni kitaorang ke coco beach semula..
time tu orang ramai sangat and masing2 dok main ombak yang kemain besarnya..
terhuyung hayang sampai jaja surrender dah..menahan nak muntah...
En Zack plak buat aksi2 dengki ngan bini sendiri..
dia bantai tolak bini dia ke hujung2 kolam...
erkkghhh! geram kemain jaja....

Dalam kul 3 jugak kitorang balik...
lepas dah tukar2 baju semula..gi redeem semula balance topup..
memasing dah tak ingat apa dah..kecuali 
NAK MAKAN!!!!

Ok..untuk sesapa yang nak datang...
ni ada senarai harga2 untuk sewa service2 yg ada kat BGWP tu...


Ada yang teringin nak dtg ber holiday kat sini...
moh kita bermandi manda sama2 ....
^___^

14 Beu-T Is Talking:

εïз mummyHaza εïз said...

best nih... haza nak pi tapi x sampai2 lagi.. Tunggu baby kuar nnt kot... :)

JaJa'Z said...

takpe haza...lepas baby dah kuar nanti...bawak anak2 and sedara semua jenjalan ke sini yek...

susumanis said...

dah lama x gi mandi manda tapi akak suka g air terjun je..natural g2..jimat juge..heee

Thumamah Enterprise said...

susumanis..jaja pun suka air terjun or sg gak..tapi ni just nak menghabiskan tiket kupon tu jek..sekali sekala bleh la..nak gi selalu2 kopak..heheh

Masya said...

hamboi siap ade baju mandi, saya tak pernah lagi pergi sana.. teringin jugak nak kesana...

ctmarqonah said...

Homakaiihhhhh!!!!! Bestnyeee... Jujur nk bgtaw nih... Teh x penah pun pegi lagi kt sini... Huhuhuhu... Tapi, tempat2 camni pegi dgn family baru best akak kan?? Akan jejak jugak ke sini 1 hari nanti... Ecewahhhh!!!! Verangan nih... Ekekeke

mama tim said...

jaja..nampak syok nya gi sni..aritu gi beserah lalu la tepi jln pastu nampak signboard jer..dlm hati bila nak gi sni ek?...

JaJa'Z said...

masya..budak kecik tu je lah yg ada baju mandi..yg lain2 non hadoooo..heheh

JaJa'Z said...

teh, tak jauh mana pun dgn umah teh..ajak family semua dtg sini..ak pun ajak jek mummy tu dtg sini nanti mandi manda..tak pun honeymoon nanti ke? opsssss

JaJa'Z said...

tim, next time bleh plan dtg kat sini plak yek...

azila said...

kalo p ramai2 plus bwk kanak2 mmg bestla p sini, mcm kitorang aritu..p berdua..mcm mati kutu nak dok main lama2 kat situ..heheh

kakchik@ella said...

baru balik dari sana cuti CNY aritu.

mohd ikhwan said...

Y0oo... msti bes nie.. xpe2 cuti semester nie msti kne g.. X jaoh pown.. direct dri kedah ke pahang jew... ;-)

Yatz said...

Makanan mmang X bleh bawak masuk ke....

Related Posts with Thumbnails