JaJa'Z Latest Stories

Friday, December 2, 2011

Mandi Mandi Di Sempurna Resort...

Kalau dah namanya cti sekolah..mesti kena pk jugak..
apa lah xtvt yang bleh di buatkan..
kalau nak dok kat umah jek..huh, memang bosan tahap gaban lah..
kalau orang lain bz susun xtvt dgn anak2..
jaja plak bz susun xtvt dengan anak2 jiran..heheheh

Kebetulan masa minggu pertama cuti sekolah bebaru ni
mama Waqi ada short seminar kat Sempurna Resort..
kebetulan dah berseminar, dapat plak kupon mandi2 kolam sekali..
jadinya awal2 pagi mama Waqi msg jaja bagitau..
kalau2 la takde apa2 nak buat, diajaknya jaja bawa bebudak tu ke sana
termasuk la si Waqi tu sekali..
Bila Miza and Nina tau..memang menggeletis lah diaorang nak gi..
sket2 dok tanya kul brapa nak gi ke sana tu..
tak sabar2 sangat gayanya...

Memandangkan masa minggu pertama tu asyik hujan jek..
jadinya jaja plan gi blah petang sket...
kebetulan mama Waqi pun cakap, blah pagi tu ramai bebudak dtg mandi..
so, malas la nak bersesak2..biar lah diaorang mandi dulu..

Pada sesiapa yang tak tau..sebenarnya Sempurna Resort ni terletak di jalan Kuantan-Pekan..
dr umah jaja ni tak la jauh mana..dlm 15 min jek..
resortnya tu tak la besar mana pun..swimming pool pun lebih pada utk bebudak ..
jadinya jaja idok la beria nak mandi sama2..
just bawak bebudak ni jalan2 je lah...

Dalam kul 3 petang..kitaorang pun bertolak..


Korang tgk la muka si Waqi tu..
pantang suruh senyum..itu lah rupa yg dia bagi..
mana lah jaja tak geram...rasa nak penyek2 je mamat bambam tu..heheh


Dah sampai dah...
semua excited nak mandi dah...

Last year sekolah jaja buat dinner sekolah kat sini jugak..
tapi masa datang tu blah malam..so, tak la nampak pool nya...


Waqi and Cik Jaja ...

Lepas dah call mama Waqi..kami pun masuk lah ke bahagian dalam resort..

ok lah jugak kawasan pool nya..
memang totally utk bebudak je yang mandi..
air kolam pun paras2 pinggang Waqi jek..heheh


ada disediakan kawasan rehat2 kat blah tepi pool tu..and ada gak cafe..
bilik seminar mama waqi, just kat tepi cafe tu jek..



Petang tu tak la ramai mana pun..bebas la sket bebudak ni nak mandi..
kalau dtg blah pagi tu, memang padat la..
mama Waqi  cakap..pagi tu ada 2 buah bas dtg bawak bebudak tadika..
semuanya pakat mandi kolam..
huh! mau padat macam ikan sardin agaknya...


Ada slide jugak...
tgk la Waqi..excited tgk air...


See..air nya cetek jek...
Miza nak mandi pun tak puas...

Miza penat dok kawal Waqi je lah dalam air..mamat tu dok tak diam langsung...
ke hulu kehilir dia nak gi...
sampai sakit2 pinggang Miza dok ikut dia..
mujur la Cik Jaja lepak kat luar kolam jek..hehehhe


Time ni mama Waqi dtg hantar pelampung dah untuk dia..
tak la lemas mana dia dok dlm air tu..


Sakan Nina bersantai...



Waqi naik slide...Comelllll!

Jaja perati je lah diaorang mandi..
kejap2 je ke kolam, just utk amik2 gambor...

Sebenarnya ada insiden meloyakan yang terjadi time ni...
nak baca? nak tau?
make sure korang baca entry ni bukan sambil makan yek...
kang tak pasal2 muntah hijau plak..jaja tak tanggung ek..
hehehhe

Bila jaja dok lepak tepi kolam tu...Miza naik kejap ke atas
and bagi tau jaja..dia bau air tu semacam..
macam bau busuk..jaja agak, maybe bau klorin kot..
tapi Miza punya tak selesa..sampai dia rasa tak nak mandi..
dia rasa loya semacam...
tapi disebabkan dia meneman si Waqi..dia ikut jugak la Waqi ni main2 
kat dalam kolam tu..
Tengah2 dia main tu..dia rasa terpijak something kat dalam air..
dia kuis2 dengan kaki bawak naik ke tepi kolam...
korang tau menda apa???


Rupa2nya Miza terpijak T*IK....!
Ya Allah..gelinya lah..

terus Miza berlari naik..panggil Nina sekali naik ke atas..
sambil buat gaya2 nak muntah sekali kat depan jaja...

Agaknya pagi td sebab terlalu ramai bebudak yg mandi..maybe ada yg
membuang hajat sekali kat dalam kolam tu agaknya...
terus mood nak main2 air hilang...
last2 jaja suruh diaorang gi mandi and salin baju terus...
Bluekkkkk....


Kalau ikut si Waqi ni..memang dia nak main air lagi..
tapi takpe lah Waqi..kita mandi kat umah je lah yek...
hehehehhe

Tengah Miza and Nina mandi..jaja plak mandikan Waqi..
siap2 kan dia..alih2 pampers Waqi plak tak bawak spare...
ah! sudah...
mujur la on the way balik tu Waqi tak membuang dlm kereta cik jaja dia ni..
sabar je lah weh....


Nak balik dah...
Mama Waqi pun dah habis seminar time ni...
comel tak Waqi dengan bag Ben 10 dia tu?
hehehhe

Nanti2 kita dtg mandi lagi yek Waqi...
tapi kalau ke Sempurna Resort ni ...tak tau la nak ke tak
hehehhe..
bila tanya kat Miza nak ke tak dtg lagi..
terus dia juih2 kan mulut..serik la tu..
hahahhaha

Jaja skang ni ada lebih kurang 18 keping tiket diskaun ke 
Bukit gambang Water Park.. :-)
tapi tak tau nak gi bila...tunggu bebudak 2 orang tu balik dulu kot..
kalau korang perasan..minggu ni jaja slow sket projek masak2 and baking..
sebabnya Miza and Nina takde..
diaorang ke umah jiran lama diaorang di kl..next week baru balik..
lepas diaorang balik..jaja plak nak gi kl then nak  balik kampung...
nampak gayanya, lepas2 balik kampung la baru nak ke Bukit Gambang plak..
hehehheh

12 Beu-T Is Talking:

kisahwanida said...

Peace No War Nina....
Comel betul si Waqi tu.... Geram tengok dia...

JaJa'Z said...

wanida..memang geram sangat2 dengan mamat tu..hari2 kena gigit...

ahkakbatik said...

cuti sekolah ni tak penuh pulak resortnya... selalu crowded...
org msia tak suka bercuti dah ke?
atau banjir di kajang org takut nak keluar rumah?...:)

JaJa'Z said...

Kak tek..resort ni jarang penuh la kak..sebab bukan dok kat tempat tumpuan orang..kalau ada pun, orang buat2 seminar je lah..sebab tu tak ramai mana...

ieda said...

hurmm akak akan kesini esok .. x sabar nak bawak anak2 nie jaja ..
dah lama mereka x kesini .. ada setahun dah :)

JaJa'Z said...

hehehe..hari ni ek akak gi..hujan hari ni..so, mcm mana? menjadi ke plan nya?

Mamamya said...

alalla...comelnya waqi...sama mcm firas pantang jumpa air.klu lalu depan pintu blk air dah pandai tunjuk2 konon nak masuk lah...lg2 klu dgr suara kakak2 t'jerit mandi...t'loncat2 dia kat dalam walker nak ikut sama..heheee....

lambat pulak dia nak b'jalan...

azila said...

alahai..mmg comella waqi tu jaja..geram zla nengoknya.teringat kat anak buah..huhuh

mama tims said...

hai cekgu..

waqi tu mmg cute..jiran sebelah umah ker..

JaJa'Z said...

kak lieya..tu lah..macam2 keletah mamat kecik tu..skang ni pantang tgk jaja bersiap..dia pun mula la menyendeng nak ikut..takut sgt kalau orang tinggalkan dia

JaJa'Z said...

zila..memang geram sgt zila..ni makin besar makin mcm2 perangai dia..geram sangat2..

JaJa'Z said...

mama tims..waqi tu jiran sebelah umah jaja mengasuh dia..jaja ni selalu kidnap waqi tu bawak balik umah...

Related Posts with Thumbnails