JaJa'Z Latest Stories

Friday, December 9, 2011

Bercuti Seketika....

Tetiba jek buat entry tengah2 malam buta kan...
actually jaja baru je lepas lipat2 baju..susun2 baju..packing2 baju..
insyallah...jaja dan En Zack akan pulang ke Perak dan Penang 
dalam masa dua minggu ni...

Esok lepas solat jumaat baru kami berdua akan bertolak balik..
tapi sebelum tu jaja akan  stay dulu kat kl selama dua hari..
sebab jaja ada kenduri yang nak kena attend di Shah Alam..
oh my..kenduri ni yang memang jaja nanti2 kan..
will blog about it later yek..
kemudian on monday baru bertolak ke Perak..
Tak sabar dah nak balik kampung jumpa mama...
rindu sangat2 rasanya..last sekali jumpa pun masa raya hari tu jek...

And dah alang2 balik ke Perak..jaja akan balik ke Penang juga..
Penang tu kampung blah ayah jaja...
Tok and saudara2 jaja memang ramai kat blah Penang nun...
dan balik ke Penang kali ni..jaja dah berhajat nak bawa En Zack 
ke 2 tempat yang kebetulan jaja sendiri pun memang nak sangat2 gi...

Pertama..jaja nak gi ke

Toy Museum..

Sebenarnya banyak kali dah dok baca kat blog2 member pasal toy museum ni..
tapinya..tiap2 kali balik penang..sket habuk pun tak teringat nak gi..
busuk2 pun, kitorang lepak2 kat mamak je lah..
amat2 la tak meriah..hehehhe

Yang kedua...jaja nak bawa En Zack...

Naik ke Bukit Bendera...

See! train nak naik ke atas pun dah lain..tak guna train merah yg lama tu dah..
ala2 bullet train pun ada kan..
Izan cakap..kemain laju train ni..tau2 jek dah sampai kat atas...
sebenarnya jaja pun tak tau bila last jaja naik ke atas ni..
tapi memang pernah la..rasa2nya masa zaman2 blom akil baligh lagi kot...
hehehhe
so, kalau nak ikutkan dulu dengan skang ni memang jauh berbeza lah..
macam2 ada kat atas tu..
harap2 niat nak bawa En zack ke atas tu..tercapai lah yek...

Apa2 hal...korang semua doakan agar perjalanan kami selamat yek..
Jika berkesempatan..insyallah, jaja akan online jugak..tapi idok la kerap sangat..
alah, blog ni bukan ramai peminat pun..i bukan bloger fofulerrrr..
ekekke...

Sampai berjumpa lagi nanti yek... :-)

8 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

ooo...ptt lah sempat nak jumpa miss accountant tu,td masa buka fb akak t'tanya2 juga..jaja ni nak balik utara kat mana plak nak jumpa dieya...rupanya nak KL dulu...kirim sakam sayang kat dia yer...

elok2 bawa kete jgn drift2 lagik tau!! kirim salam dgn mama juga...

Salina@IbuAqil said...

Cik Jaja!! Selamat bercuti yer.. ;)

::Azura Rahman:: said...

Jaja.. aritu terdengar kat radio.. kabarnyer bukit bendera ditutup utk kerja2 penyelenggaraan.. tp kzura dh lupe dari brp hb sampai biler.. huhu..

azura samsuddin said...

kalo zura dpt g penang lg, mmg 2 tmpt tu nak g, sbb g penang sebelum ni x g pun toy museum & bukit bendera

JaJa'Z said...

kak lieya..harap2 plan nak jumpa dieya malam ni termakbul lah..nak pi klcc..nak tunaikan hajat2 yg tertangguh..hehhe

JaJa'Z said...

thanks ibu aqil....

JaJa'Z said...

kak zura, ada baca yg akak twiit hari tu..tapi tak dapat nak cr kat mana berita tu..nanti lah jaja skodeng...

JaJa'Z said...

zura..jom2..sama lah ngan jaja..tiap2 kali balik penang tak pernah ingat..harap2 kali ni termakbul lah keinginan jaja ni..

Related Posts with Thumbnails