JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, December 7, 2011

Review Ombak Rindu..Dari Kaca Mata JAJA'Z...

Pehhh! ada hati nak buat review plak jaja ni kan..
macam la kau tu wartawan hiburan
nak komen sana sini yek..
tapi takpe lah..saje jek jaja nak luahkan rasa hati ni..
apa yang jaja rasa lepas menonton Filem Ombak Rindu semalam...

Secara overall, alhamdulillah..jaja puas hati..
Perasaan ni memang berbunga2 ria bila dah dapat geng
untuk heret sekali ke panggung wayang...
thanks to Kak Zura sebab sudi teman kan jaja..
walaupun jaja tau, akak pun berkobar2 nak gi tgk wayang jugak kan..
mujur jaja ajak akak..
bukan apa..kalau kita tgk filem yg sama2 suka..rasa keterujaan tu
dapat la dikongsi sama2..ye tak?
hehheheh

Tapi jaja dapat simpulkan kat sini..persepsi pada jaja yang memang dah baca 
novel Ombak Rindu tu..maybe berlainan dengan orang2 yang blom 
baca novel tu lagi...
Maybe pada kami2 yg dah baca novel tu..jaja rasa memang jaja 
meletakkan harapan yang terlalu tinggi
agar filem tu memang akan jadi super duper hebat..super duper sadis..
tapi tak la plak jaja kata filem ni tak best plak yek...
Out of 5, jaja bagi 4.5 bintang...

Dari segi jalan cerita, for sure la tak bleh nak buat sebijik sejibon macam dlm novel..
kang puas plak filem tu kena tayang sampai 5 jam..
tapi jalan cerita utama memang tak lari..cuma pada jaja la..
pergerakkan satu2 babak tu terlalu cepat..
eh eh..tau2 jek dah kawen..tau2 jek Hariz dah jatuh cinta kat Izzah..
kalau ditambah lagi beberapa scene sebelum2 Hariz betul2 jatuh cinta ngan Izzah tu..
jaja rasa maybe lagi menarik..


Blom pun sempat jaja dikhayalkan dengan musim cinta Izzah dan Hariz..
eh eh tau2 dah masuk bab kena kawen dengan si Mila tu plak..

Tapi jaja suka satu plot dimana Hariz dan Izzah bertukar2 jam tangan
sebagai tanda hadiah hantaran perkahwinan diaorang..
Jam tangan ni menjadi simbolik pada rasa kasih sayang diaorang berdua..
masa tengah sedih..tengah rindu... :-)
masing2 dok tengok jam pasangan masing2...



Dari segi scenery..jaja memang puji la..memang lawa..
even rumah yang Izzah dok tu pun lawa...
kat atas bukit...nampak laut dari jauh..memang sangat2 lawa..
tenang je rasa..
pastu mula la pasang angan2 sendiri, kalau la dapat umah sebiji mcm tu..
syok jugak kan.... :-)




Cerita2 macam ni..selalunya memang happy ending...
itu pun yang sebenarnya penonton2 ni nak..termasuk la jaja..
dan jaja pun memang dah tau endingnya macam mana..


Finally they live happily ever after...
hehhehe

Cuma ada satu menda yang jaja tak puas hati..
tang pemilihan pelakon2 lain tu..
awat la pi amik Azizah Mahzan tu jadi mak si Hariz..
cukup2 la jaja tak berkenan..korang tau je lah Azizah Mahzan tu macam mana..
seksi bukan main wlpun usia tu dah berapa..oh my!
tang situ je lah kot buat spoil mood sket..yang lain2 ok je lah kot...

So, yang boleh jaja simpulkan...
Ombak Rindu pada jaja..satu cerita yang amat2 menarik..satu filem yang
betul2 buat jaja teruja sangat2 nak tengok...
hanya disebabkan Aaron Aziz yang berlakon...! hehehhe
Jalan cerita yang senang sangat2 nak difahamkan..
Ada bab2 romantik yang betul2 membuatkan jaja ni terjiwang kejap..

Oh Abang Hariz ku..eh! Abang Zack ku..
hehhehe

Tapi kalau orang kata sadis kaw2.sampai menangis sok sek sok sek
tang tu jek jaja fail..
sebak tu ada lah sket..tapi sampai nak mengalirkan air mata..
tak sampai lagi rasa tu kat hati jaja ni...
sebab tu lah jaja kata awal2 tadi..i need more...
hehehhe

So, pada sapa2 yang tak tengok lagi filem ni..
sila lah tengok yek...
and rasa2nya lah..bila kuar filem ni kat Astro First nanti..
mau jaja langgan jugak kot..
ekekkeke

Ni OST Film Ombak Rindu yang betul2 menarik utk di dengar..


Selamat menonton semua!!!!

20 Beu-T Is Talking:

~izan~ said...

bagus2. review yg sgt menarik hehe...tang lagu mmg best! syahdu.

kisahwanida said...

best... best... best...
memang tungu2 review dari jajja'z ni....
TQVM

Zue AnnaLeeya said...

ahhhh... mencik taww... ntah biler nak gi tgk nih... huhuhu...

mamyharraz said...

part hariz eksiden pastu izzah solat mmg sgt touching..pastu adengan urut kaki atas sikit atas lagi dekatt lagi wuwuwuw *panasss* hahahaa..

Lelord said...

tamo komen ekekekke

Mamamya said...

akak mmg tunggu kat astro 1st je la nampaknya...x de peluang nak ke panggung :D

Lin Azlina said...

saya pun tengok jugak...lambat 10min masuk panggung..so far..okeyla...

::Azura Rahman:: said...

yeke x meleleh air mata.. kzura ada dengar tangisan seseorang sebelah kanan kzura.. bunyi sayup2 je tangisan tu.. siapakan?..

hahahaha..

JaJa'Z said...

izan..review cikai2 je tuh..heheh..tapi AA pujaan hati ku memang hensem oh my!!!

JaJa'Z said...

wanida , dah tgk lom? kalau blom..cepat2 tgk yek..

JaJa'Z said...

kak zue, tunggu astro first je lah..bleh tgk dgn cik abang terus..ekkeke

JaJa'Z said...

mamyharraz..heppp..ingat scene tu je yek..tp memang romantik kan..awwww..ehhehe

JaJa'Z said...

kak lela, jaja paham..ekeke..jeles letewwwww..kan kan kan?

JaJa'Z said...

kak lieya..takpe2..nanti kuar kat astro furst..kita tgk sama2 yek..

JaJa'Z said...

lin..oh ye ke? takpe2..setakat 10 min bleh cover lagi cerita tu...baru nak mula jek..best kan..hehhe

JaJa'Z said...

kak zura..jgn nak sebar fitnah yek..i memang tak nangis la..lain la orang tu..hehhe..jaja sebak je tapi memang tak nangis pun la..heheh

ibh said...

Review yang bagus..Jaja, sue pun suka part yg dia tukar2 jam tangan tu jg..and yg toucing bila part jam tangan izah jatuh dlm sungai tu..huuuu...

JaJa'Z said...

sue..hehhe...kan kan..plot tu agak nice la..ada satu menda yang mengingatkan mereka satu sama lain...suker jek..

RozectLyantie said...

Pandangan berbeza2..tp rasa cam setuju jer ngan pdgn jaja! :)

JaJa'Z said...

hai rezectlyantie...yup..pandangan orang takkan sama..sebab tu jaja letak tajuk dr pandangan mata jaja..if ada yg berpandangan sama..hehe..alhamdulillah...

Related Posts with Thumbnails