JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, November 2, 2011

Jalan2 Ke ECMall

Ni cerita yang hampir basi dah...
last week masa cuti seminggu sempena dengan Deepavali..
boring je rasa bila dok terperap je kat umah..
kebetulan Nina & Miza pun cuti seminggu jugak...
jadinya bleh la jaja mengajak diaorang jenjalan sama..
nak ajak En Zack..dia kan kurang gemar sket jenjalan kat shopping complex ni..

Jaja bagi tau je bebudak dua orang ni..
berdesut memasing terus bersiap...
nak kuar punya pasal..kemain laju diaorang ni get ready..
jaja baru nak gi start keta panas kan enjin..diaorang tercongok dah kat pintu pagar..

So plan hari tu just nak ke ECM...

Orang tak la aramai mana...tapi saja gatai2 nak parking kat roof top..
posing berlatar belakangkan Zenith Hotel..
Hotel ni kiranya antara hotel yang terbaru la di Kuantan ni...
tak merasa lagi nak jejak ke dalam nun..nak tido situ lagi la idaknya...
baik la tido kat umah jek..
hehhehe

Mission hari tu yang pertama skali..
nak gi MAKAN!
Jaja pun time tu memang lapar sangat2..jadinya apa yg nampak depan mata..
semuanya rasa sedap jek...

Memula kitorang masuk Pizza Hut..
awal2 masuk tu tgk banyak meja tak berkemas...
customer dlm nya tak la ramai sangat pun...ke tak cukup pekerja..
takpe2..kitorang duduk dulu..
tinjau2 la jugak jaja ni kat waiter2 yg ada..
tapi semuanya buat tak tau and mcm kitorang ni tunggul kayu jek..
button 'CALL' yg ada kat atas meja pun dah dekat enam tujuh kali ditekan...
tapi tak datang2 jugak waiternya nak amik order..
last2 jaja suruh Nina & Miza kira sampai 20 pastu terus kitorang blah jek!

Dah la kita ni lapar..mula la rasa mcm nak telan orang jek...
nak kena banned jugak Pizza Hut ECM ni..
Hari tu dan banned The Chicken Rice Shop tu sebab lembab..
now dah tambah satu lagi..Pizza Hut plak....

Malas nak serabut2 kepala..
akhirnya jaja decide makan kat Johnny jek..
bleh main masak2 lagi...

Orang pun tak ramai mana..kejap jek amik order then terus kitorang dapat tempat duduk..

Muka tahan lapar!

Jaja amik Thai set steamboat sama mcm yang jaja makan dengan Zurin hari tu
untuk bebudak dua orang tu
and addition nasi ayam hainan untuk jaja...

Nasinya a bit sticky..
tapi sedap...

Bebudak dua orang tu excited la nak main masak2...
bila dah masak segala menda2 dlm periuk tu..laju jek diaorang makan..

Memula makan tu excited punya pasal..melecur kejap mulut Nina bila makan..
dah nya fresh dr periuk..mesti la panas...
Miza pun sama..makan dengan asyik masyuk nya....

Makan punya makan..sampai 
LICIN!

Nina punya la suka..sampai ulang2 dia hirup sup tomyam tu...
sedap katanya..

And sebagai pencuci mulut..
jaja orderkan ice cream ni untuk diaorang..


Makan la anak2 oiii...

Bila perut dah kenyang..kitorang just window shopping je la kat dalam ECMall tu..

Next spot sebelum balik...
jaja singgah kejap ke Megamall...
sebab memang aim utama nak gi beli sekali lagi buku resipi kat Popular book store..
alah..buku 1 mince meat,50 recipe tu..

Bila dah dapat buku..
teringin plak jaja nak merasa Hot&Roll

Kiranya first time la nak meng order menda alah ni..
jaja tak tau plak yang tebal tu paratha..
jaja bantai gi order semua sekali yang crispy..
dah la beli banyak...bila nak cancel order tapi replace dengan paratha..
adik2 Hot&Roll tu kata tak bleh dah...
nak buat macam mana..biarkan je lah..crispy pun crispy lah...

Sesambil nak tunggu Hot&Roll jaja siap..
jaja ke Kenny rogers kejap untuk tapaukan ke En Zack 
jaja biarkan minah dua orang tu tunggu Hot&Roll sampai siap..

Bila dah siap tu..diaorang pun datang la kat jaja depan Kenny Rogers tu..

Cik jaja..orang tu cakap..Siannnn mummy awak kena tunggu lama baru siap..

Erkkk! Mummy???

Tak pasal2 Cik Jaja jadi mummy korang ek...
i muda belia lagi tau...


Kira boleh la Hot&Roll ni...
takpe lah..next2 time order paratha plak...
kompem tak salah order dah...

Lepas2 tu kitorang pun balik la....
bila tengok2 balik...
rupa2nya banyak menapau makanan dr membeli barang2....
memang kuar jenjalan nak kedarah je lah..
hehehhe

3 Beu-T Is Talking:

Lina said...

ini mmg entry jalan2 cari makan jer nih hehe

JaJa'Z said...

lina, memang pun..kuar sebab nak makan jek..heheh

Mamamya said...

b'tuah sungguh la nina n miza nih...klu keluar dgn cik jaja kompom balik perut penuh... :D

akak x penah lagik makan kat johnny ni jaja....t'ingin gak lah nak makan kat situ...

Related Posts with Thumbnails