JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, November 23, 2011

Indahnya Dunia Blogging...

Hari tu jaja teriak2 kat entry ni pasal nak sangat2 novel
Cinta..Tiada Akhirnya..
alah, kesinambungan dr novel Ombak Rindu tu..

Puas jaja cari merata hala..cari online, kat kedai buku, tanya kengkawan..
tapi semuanya hampa..semuanya out of stok...

Tapi tak disangka2..ada sorang blogger ni dah tinggalkan komen dia
kat entry jaja tu...and dengan bermurah hati juga
dia nak tlg jaja belikan novel tu di Melaka..

Thanks sooooo much Zalia...

Sapa kata blogging ni buang masa..takde faedah?
kadang2 dengan blog je ,dapat terus tunaikan apa hajat kita..
and ramai sebenarnya insan2 yang bermurah hati kat luar sana
yang memang kita sendiri tak kenal, tapi bermurah hati nak tolong...
sebab tu lah jaja terlalu menghargai semua sahabat2 maya jaja di dunia blog ni.

Sayang korang semua :-)

Jadinya lepas kitorang tukar2 no hp..and Zalia pun dah dapatkan novel
yang jaja nak tu...

Akhirnya..bungkusan kiriman Zalia selamat juga sampai ke Kuantan..

memula dapat tu...terkejut jugak...sebab kemain besar kotaknya..
padahal yang dipos cuma buku jek...

si Nina kemain lagi menggoncang...

Ada menda lain dlm kotak ni Cik Jaja...

Dia yang lebih2 excited sampai suruh jaja buka cepat2 kotak..

Berhati2 la jaja buka kotak tu..
dan isi kat dalam nya betul2 buat jaja happy...

tertunai jugak hajat jaja nak kan buku ni...

novel ni digabungkan sekali dengan novel bertajuk Duri..
sebab tu lah bukunya tebal bukan main..

tengok la tuan punya buku yang excited tak ingat bila dah dapat buku idaman..

apa lagi menda2 lain yang ada kat dalam kotak tu...

jeng jeng jengggggggg

wah!!!
siap dapat belacan melaka lagi tu...
Zalia macam tau2 jek stok belacan dah nak abis kat umah jaja ni..
and bubur chacha tu dah selamat dah pun jaja masak last week..
buat kudapan minum2 petang..

Bukan tu jek...dapat jugak FM...

i loikeeee :-)
bertambah lagi stok fm kat pintu freezer jaja tu...

Akhirnya Trilogi Ombak Rindu dah lengkap jaja miliki...

and now jaja tengah gigih membaca..dan ada dua lagi stok novel
yang menunggu untuk dibaca...
at least ada jugak menda yang jaja bleh buat cuti2 cenggini...
idok la dok tercongokkkk je kat umah kan....

Untuk beberapa orang blogger yg tlg  jaja cari novel ni juga..
thanks banyak2 yek...
jaja dah dapat dah... :-)

Jaja macam heran juga..mana plak datang mood baca novel ni
padahal dulu2 bukannya hantu novel pun...

13 Beu-T Is Talking:

Lelord said...

hohohohohho belacan melaka lg kan

JaJa'Z said...

kak lela..aduh..orang melaka dah menyahut....

kasih.annur said...

huhuuhu....kiter pun ada simpan koleksi Fauziah Ashari jugak k.jaja....tukang kumpul novel gak :)

Izan Ishak said...

akak suka baca novel eh... bagus kan ada kawan2 blogger yg baik hati. dpt hadiah tambahan lagi tu...

~izan~ said...

kemain lagi jadi model novel hehe...

izan seumur hidup baca novel lagenda bdk setan tu je sebijik,pastu takde dah hihi..

tp kakak dgn adik hantu novel.byk kemain koleksi.mujur tak berjangkit dgn izan hehe

eT said...

waa...sonoknyer dpt barang2 yg byk...hehe
salam kenal..:)

JaJa'Z said...

kasih.anuar:akak ni pasal cerita ombak rindu jek yg tetiba jadi minat novel2 ni..nak tau kisah sambungan dia..

JaJa'Z said...

izan ishak: akak tak la minat mana izan..just nak tau sambungan cerita tu jek..tu yg semangat tu..

JaJa'Z said...

iza, ni penangan AA la ni..berlakon sangat dlm ombak rindu..tak pasal2 jaja nak semua buku2nya..

JaJa'Z said...

ET: hai..welcome...

Zalia said...

Hihi... Kongsi minat. Cite ombak rindu ni mmg best pun. Harap suka dgn pemberian x seberapa tu :)

JaJa'Z said...

Zalia..alhamdulillah..semuanya sukerrr..thanks banyak2 yek...

Cik Suheela said...

fuhhh belacan melaka??menggiurkan...lapa la pulak mlm2 ni sob3

Related Posts with Thumbnails