JaJa'Z Latest Stories

Monday, October 3, 2011

Spagetti Bolognese Meatball...



Hamik kau!
tiga2 entry untuk hari ni semuanya tayang gambo makanan jek..
nasib korang la ek.. :p
sapa2 yang baca entry ni tengah2 lapar..telan air liur je lah ...
hehhehe

Spagetti ni kalau ikutkan salah satu menda yang paling jaja suka..
alahhh..semua menda ko suka jaja oiii!
hehehhe...ye tak ye jugak kan..?

Maksud jaja, yang senang nak disediakan dan sedap...
tapi tulah, En Zack tak berapa nak suka sangat ngan menda alah spagetti ni..
kalau dia makan pun, just nak menjaga hati bini dia ni je lah...
Pernah sekali dedulu, time dok bercouple lagi..
gigih jaja bawa bekal spagetti ni konon2 nak bagi dia rasa la..
En Zack ni pun makan la..telan jugak..telan jugak dia makan time tu..
dok ulang cakap...

Sedap ja..sedap...

Rupa2nya nak amik hati awek dia yg skang ni bini dia jek...
caisss!

Bahan2 nak buat pun semuanya mudah nak dapat...
jadinya, bahan2 utk buat spagetti memang selalu ada kat dlm almari dapur jaja..
rasa perut dilanda kelaparan tahap gaban...
zup zap zup zap....
terus siap spagetti nya...

Malam semalam,jaja biar En Zack jek perabis sup tulang rusuk tu..
jaja memang takde hati dah nak makan nasi ..
sebabnya dr hari sabtu lagi dah terasa2 jek spagetti ni kat tekak...
jadinya malam semalam, harus la jaja buat jugak..
selagi tak buat, selagi tu lah dok teringat...

Ni juga first time jaja buat spagetti letak meatball...
dah ala2 spagetti pizza hut jek..
jaja suka meatball cap Marina..dlm kotak warna biru..
seriusly sedap...! dan meatballnya pun banyak...
memang puas hati lah kalau makan...berketul2 letak dlm pinggan time nak makan tu..

Jaja pass kat Kak Zah sepinggan..selambak jaja bagi..
meatball berketul2...
Jan kata Nina makan sampai licin spagetti tu..
padahal korang lapar kan..? :-)

pastu kat umah jaja rebus lebih sket pasta and biarkan kat dapur..
kot2 En Zack lapar tengah2 malam, nak makan jugak...

Takyah tunggu tengah2 malam...
kul 11 lebih masa jaja dah nak masuk tido, alih2 dia cakap lapar...
jaja boh semangkok spagetti ni..dan wallah..licin mamat tu makan...
siap mintak sebiji lagi meatball sebab sedap....
tak suka spagetti konon...!
nyampah!
hehehheheh

12 Beu-T Is Talking:

teratai said...

anak-anak n suami memang suka spaghetti ini,tapi kak kurang suka,tekak org melayu lah katakan!

JaJa'Z said...

kak teratai: menda ni senang nak buat kak..and sedap..tapi memang ada org yg tak bleh nak telan spagetti ni..tapi jaja ok jek..hehhe

dieya said...

hari tu makan seafood spaghetti kat manhattan fish market, teringat k jaja tau. salah satu benda masuk list kalau dtg kl skali lagi kan?

Nieza said...

wah jaja sedapnya spaghetti tu!! my fav juga ni:)

::Azura Rahman:: said...

sama la dgn en. suami kzura.. kurang suka makanan western ni.. akak ni plak suka sgt spageti ke, chic chop ke.. tp dh partner x suka.. x dapek laaa.. huhu..

ieda said...

wah2 .. lepas nie leh akak tempah dik ! yumx3 .. terliuqqq dah nie .. biasa buat x de lahh taruk meat balls tuuu :)

~izan~ said...

betul la jaja,meatball marina tu mmg the best la stakat ni.izan siap ada dua kotak stok hehe..rebus cicah sos jaja tu pun sodap!

JaJa'Z said...

dieya: yup..next wish..manhattan fish market...okeh!!!

JaJa'Z said...

kak zura, tu la pasal..kalau la zack tu pun jenis pemakan...memang lagi kaw2 la badan jaja ni naik..sebab suami pun sama naik gak makan...

JaJa'Z said...

kak ieda, menda mudah je kak..akak pun bleh buat..takyah la tempah2..hehhe

JaJa'Z said...

izan, betul2..sedap sangat2 kan..lepas2 ni nak beli lagi..wat makan minum petang...

JaJa'Z said...

nieza: menda ringkas yang sedap kan.....hehhe

Related Posts with Thumbnails