JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, September 27, 2011

Melayan Tekak Orang Sakit Kaki...


Fuh!!! 3 hari blog ni dianak tirikan...
seriusly mood nak blogging last weekend memang takde langsung..
online memang tiap2 hari..
tapi nak mengarang cerita ceriti tu memang tak la...
ditambah plak dengan sakit kaki bagai...
lagi la malas nak memikir apa2 entry untuk blog ni...

Terima kasih utk yang mendoakan kesihatan jaja..
alhamdulillah, kaki bertambah ok..
mujur juga tak bengkak...dan still bleh jalan macam biasa
cumanya, jengkot2 la sket...
balut still berbalut la masa sabtu ahad tu..sebab En Zack kata takut membengkak plak..
mujur la tukang urut seksi jaja tu ada..
ekekekek...
janggal plak jaja rasa bila kaki diurut dek suami sendiri...
nak suruh pun segan, walaupun dia rela jek nak urut kaki wife sendiri..
apa lah jaja ni kan...
hehhehehe

Walauuupun! Sakit kaki..kaki berbalut...
selera tekak tetap tak bleh blah...
sebenarnya tekak ni memang dr last week lagi nak ke SR..
nak ajak En Zack tu minta maaf la yek...
tu bukan tempat dia...
tapi kalau bagi lepak kedai mamak..bagi dok sehari suntuk pun takpe...

Jadinya..dengan kaki yang jalan ala2 catwalk model...
maka berangkat la jaja ke SR tengah hari, hari sabtu lepas...
padahal niatnya nak ke open house member...
ahh! tak kira..nak gi SR dulu jugak...

Rasa nak loncat2 jek bila hajat nak ke SR tercapai....
untuk kali ni jaja diteman si Miza...
nak ajak Nina sekali, dia ikut Kak Zah ke kenduri plak..
so, mmg takde rezeki Nina la nak ikut Cik Jaja ke SR kali ni...
lain2 kali plak la yek....

Miza kata, kalau kuar dengan abah, jangan harap la abah nak bawa makan kat sini...
hehehhe
mahal katanya...

Biasa la...mak2 pak kita ni mana nak kena dengan selera macam ni...
tapi Cik Jaja korang ni ngada2 ...
memang la harganya agak mahal...sekali sekala bleh la...
kalau selalu2, poket Cik Jaja korang ni pun bleh kopak...


Untuk jaja..jaja order ice lemon tea dengan chicken cordoe bleu
dan Miza plak jaja orderkan dia beef lasagna dan dia teringin
ice blended chocolate with whipped cream ni..
kemain lagi ko Miza...
sakan order air..takpe2..minum lah..minum lah....

Untuk starter jaja order chocolate indulgance cake...
sedap amat rasa makan kek ni...
lembut jek lalu kat tekak....dan duit pun laju jek lalu keluar dr wallet
ekekekke

Makan Miza..makan.....
memula masa jaja ajak gi, kemain Miza kata dah kenyang...
dia dah bedal 2 pinggan nasi sebelum tu...
emm..last2 semacam jek Jaja tgk dia habiskan semua..
hehehheh

Huh! tergoda tak tgk melted cheese tu????
jaja ni tak tau sebenarnya nak makan apa tiap2 kali gi SR..
last2 main dok ulang je la order menda yang sama....
nak makan beria2 sebab pk nak gi open house lagu lepas2 tu...

Now u see........






now u dont!

Licin semua sekali dibedal...
fuhhh..lega rasa tercapai hajat....selagi tak pergi...
selagi tu la dlm kepala ni dok ingat nak ke  SR jek....

Muka orang sakit kaki yang kekenyangan...
hehehhehe

12 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

hamboi3....besar sungguh selera org sakit ni ek..heheheee..akak pun dah lama x pi SR ni..last week ingat nak celebrate b'day kat sana tp adik2 pulak nak dtg umah....jd celebrate lah makan2 ala kadar di rumah... :)

kasih suci said...

wah wah wah...dlm sakit kaki, sempat g layan SR ye...mmm dah lama x makan kek SR...huhu

mamyharraz said...

suka SR jugak...mmg tak pernah jemu..lagi2 kek kt situ mmg best :)

untung miza sbb ada yg sudi belanja mkn best :D

Lina said...

xper jaja...kaki jer yg sakit tp tekak tak sakit kan hehe

~izan~ said...

gigih tu hehe..takpe2,dpt jugak!

izan rasa kalau seminggu tak gie sini,memang tak keruan haha,teruk benor dah tahap sukakan SR ni hehe

Cik Suheela said...

sis..apa benda yg ada cheese2 tuh..rasa cam nak p makan esok jeee kui3..lapooo pulak tgk mlm2..

JaJa'Z said...

kak lieya: jaja ni kalau dah main terbayang jek depan mata, memang kena gi jugak2 la..kalau tak..selagi tu la cakap nak gi SR...

JaJa'Z said...

kasih: apa lagi..ajak la cik abang tu..cake hunting!

JaJa'Z said...

mummy harraz: kek2 kat situ memang la sedap..padan sangat la dengan harganya...miza ngan nina ni jaja memang selalu bawak..peneman...

JaJa'Z said...

lina: memang dah lina..kaki sakit..selera 'gajah'..hehhehe

JaJa'Z said...

izan: sekali sekala melayan tekak kat SR ni bleh la..nak selalu2 kopak gak poket..heheh

JaJa'Z said...

suhela, tu namanya chicken cordon blue....try la..ayap tu dia gulung2..dlm nya ada cheese...

Related Posts with Thumbnails