JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, September 7, 2011

Masa untuk Bbq...


Kalau kat blah Penang..
tiap2 malam raya pertama memang akan buat bbq...
sebab time tu lah semua sanak saudara memang tengah ramai..
bila dah berkumpul dan ada plak majlis makan2...
memang syok la...
nak2 plak pada kitorang berdua yang setahun sekali jek balik ke Penang...

Menu malam tu memang banyak...
Ada sate,ikan bakar,sosej,siput rebus,soto,spagetti,nugget,fries...
dengan ais krim lagi...
pendek kata semuanya menyelerakan lah...
nak2 tang siput rebus tu...memang fresh dr laut pakcik jaja gi cari..
isi siput pun dok manis lagi...

Makanan kesukaan budak2..and mak pak budak2..
hehhehe


Geng2 bujang dan tak berapa nak bujang dok sibuk bakar2 sate...
fully home made by pakcik jaja...

rasanya malam tu ada dekat 500 cucuk sate jugak kot...
yang tengah tu..seperiuk siput rebus...
memula macam orang tak berapa nak layan...
tapi bila dah sekali rasa, terus ulang2 cedok sampai berkali2...
sampaikan jaja jek 4 kali tambah...
hehhehe 

Mak lang jaja dok handle ais krim untuk budak2...

ni geng gadis2 sunti...


Sepupu jaja dengan anak masing2...
sepupu yang dulu2 dok main masak2 sama-sama...skang dah jd mak budak..
:-)

Bila dah kumpul ramai2 ni..bebudak la paling syok..
segala macam bunga api ngan mercun habis bawa keluar..
tau2 jek meletop..mujur takde yang sakit jantung..
hehehheh

Dan akhir sekali..terima lah muka pasangan sejoli
yang tak larat dah nak telan makanan...


Malam tu sampai kul 12 malam juga baru habis sesi makan2..
kitorang pun dah keletihan amat2 dah...

Misi hari raya kedua akan diteruskan esoknya...
ke mana???
Kena la tunggu next entry yek....
gi jalan2 baekkkkkk punyerrrrrr
^____~


Sebahagian pic dicilok dr Fb Danial..hehehhe

7 Beu-T Is Talking:

marina anakcikbob said...

besnyeeee...
dulu kitorang balik kampun pon bes camni gak.
tp bila atuk da meninggal, diorang balik hari je..

diana said...

seronoknya dapat makan yang bakar2..:)

Zue AnnaLeeya said...

wahhh... siput... bestnyer...
dah lama x mkn..

Lina said...

tgk org bbq terasa lak dah lama rasanya x berbbq rindu lar pulak...nengok ke siput rebus seperiuk tuh fuhhh ngancam

kasih suci said...

wah meriah betul hari raya kt penang ye...siap de bbq lagi..

Mamamya said...

uiiiiii...byknya makanan...sure meriah kan..akak punya majlis aritu ringkas jer..x der le byk cam jaja nih...

teratai said...

seronoknya, baru2 ni si hubby ada juga nak bakar ayam,tp last2 bakar je dlm oven...sbbnya anak2 yg selalu bbq dah masuk belajar ke univ, tinggal yg kecik2! tp yg best tu habis licin ayam bakar tu...he,he..

Related Posts with Thumbnails