JaJa'Z Latest Stories

Friday, September 9, 2011

Alahai lah Kereta Oii....


Masa hari raya ke 4, time jaja ngan En Zack kuar nak cari balang kuih raya
tetiba ada msg masuk...msg dr Zurin rupanya...

Ja, kereta aku excident lagi..cermin pecah,pintu tak bleh buka,tayar masuk ke dalam..
ada orang langgar kereta aku, nampak gayanya balik naik bas la aku esok ke Ktn..
kereta aku kena tahan sebulan kat Ipoh ni...

Ya Allah..terkejut jaja baca msg Zurin tu..
tapi alhamdulillah, dia takde apa2...itu yang lebih penting sebenarnya...

Sian jaja kat Zurin..bleh dikatakan tiap2 tahun kereta dia excident..
dah berapa kali dah dia dok claim insurans...
bak kata Zurin...

Keta aku dah cukup lengkap dah kena langgar..kiri, kanan..
depan, belakang..and skang kat tepi plak..

Tu lah, malang tak berbau..kadang2 bukan salah kita..
kita ah drive habis baik dah..
tapi sebab kelalaian orang lain...kita plak yang terpaksa tanggung semuanya..

Ni lah rupa kereta Zurin yang di tag kat Fb...
Zurin yang drive time tu...
tapi meleleh2 jugak la darah kat pipi sepupu Zurin yang dok kat kerusi co-pilot tu..

Tak pasal2, Zurin dan family balik Ktn naik bas..bas tambahan plak tu..
tapi takpe lah..sekurang2nya sampai gak ke Kuantan semula...

Memandangkan kereta Zurin sebulan kat Ipoh untuk dibaiki..
terpaksa la rakan 'kongsi' kereta Zurin iaitu Kak Suzi..
kena naik kereta dia plak ke sekolah...
tapinya..kereta Kak Suzi pun 'nazak' jugak...
berapa kali rosak..berapa kali dah tukar macam2...
jadinya tawakkal je lah..harap2 takde apa2 lah yang jadi sepanjang sebulan
nak kesekolah tu sementara nak tunggu kereta Zurin siap...

Dan korang nak tau apa yang terjadi kat kereta Kak Suzi
pada hari pertama sekolah bermula selepas raya hari Isnin lepas???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Awal2 tak awal dah rosak on da way nak gi kesekolah pagi tu...

mujur la jaja perasan kereta Kak Suzi time tengah laju tu..
terus jaja call dan buat pusingan u turn kat depannya..
dan yang lebih nasib baik..tetiba bleh plak lori towing ni yang on da way balik
ke Genting Sempah lalu kat situ...
terus je lah Kak Suzi minta tolong towingkan kereta dia ke bengkel
berdekatan dengan sekolah kitorang...

Lepas2 dibaiki..setakat ni (hari jumaat)..kereta Kak Suzi
masih lagi bertahan..jangan la buat hal lagi..
sian kat Kak Suzi and Zurin....

4 Beu-T Is Talking:

Lelord said...

aduhaiiiii...nak wat camne kan, keta akak pun eksiden gak, ni silap2 kena pospon balik doha nak setelkan

Mamamya said...

mmg malang btl2 x b'bau kan...sian zurin n kak suzi too....harap2 kete kak suzi tu xmeragam lagi lah hendaknya..lama jugak nak menanti sebulan tu...

JaJa'Z said...

kak lela: tu la..jaja baca gak entry keta akak hari tu...akak kan suka lambat2kan sket balik doha..hehhe

JaJa'Z said...

kak lieya: so far keta kak suzi ok lagi...semalam kak suzi cuti..zurin gi sek ngan jaja..pagi2 buta adik zurin hantar dia kat umah jaja...

Related Posts with Thumbnails