JaJa'Z Latest Stories

Thursday, August 11, 2011

Kuang Ajaq Punya Tikus!!!


Memang kuang ajaqqqqq! kuanggg ajaqqqqq!
kalau dapat la tikus tu...
mau ku penyek2 kan dengan tayar kereta...dasar pemusnah betul...
hishhh..sabaq sabaq jaja..poser ni.....

Semalam masa jaja kat sekolah...sekali bila jaja tgk hp ada 9 missed call...
dalam hati ni dok tertanya2 jugak sapa la yang call jaja ni...
bukan no hp plak tu....

Tengah dok pk2 last2 ada incoming call lagi dr no yang sama....

Ni Puan Sariza ke.? Saya dr pejabar pos Jaya Gading..semalam 
puan ada buat penghantaran barang melalui pos laju kan...?

Jaja dengan terpinga2 tu jawab la..

Yer ada..kenapa yek...?

Maaf yek puan..ni nak bagitau..salah satu bungkusan tu
dah kena gigit dek TIKUS....

Terus jaja bermonologe dalam hati

What!!!! TIKUS!???

Macam mana plak boleh kena gigit dengan tikus  tu...?

Then pekerja pejabat pos tu pun explain la kat jaja...
bla bla bla.....

Lepas dia cerita tu..jaja pun paham la storynya..
dan jaja tak la nak menyalahkan diaorang 100%..semua tu luar dr kawalan diaorang..
dan  jaja ni jenis bukan nak salahkan orang terus..
dan kalau nak mintak ganti rugi pun...ishh..jaja memang segan lah...
walaupun sebenarnya jaja ada hak untuk mintak ganti rugi...
sebab menda2 tu bawah tanggungjawab diaorang..
tapi, jaja redha je lah...kita anggap je lah bukan rezeki...

Mujur la yang kena tu sebungkus jek...dan yang lain2 tu semuanya selamat..
kalau lah misal kata banyak bungkus jugak yang terjejas...
mau juga jaja tuntut ganti rugi kat diaorang ...bukannya apa...
supaya dapat jadikan pengajaran....supaya lepas2 ni..
tak berulang dah peristiwa barang2 pelanggan rosak hanya disebabkan
hal TIKUS!..
And pleaseeeeee..tolong la atasi masalah tikus kat pejabat pos tu yek...
kang tak pasal2 ada plak kes surat hilang dimamah tikus..ekekeke

So, balik sekolah semalam,jaja terus ke pejabat pos untuk gantikan semula
peket yang dah dimakan tikus tu...
kang tertanya2 plak customer jaja , apsal barang tak sampai2 lagi...
lagi lah naya kan.....

Hancur luluh jek rasa hati tengok sos peket sos yang kena gigit tu...

Berterabur serbuk cheese... :(

Dalam banyak2 menda..serbuk cheese ni pun ko nak ke tikus wehhhhh
orang lain nak merasa..ko pun sibuk gak nak merasa....

Huh, dugaan betul lah....
Jaja rasa kalau kitorang still bleh guna kotak pos express tu, takde la
timbul masalah macam ni...
ni dengan kena balut2 lagi,timbang2 lagi..adoi la...
takpe2..dugaannnnnn..

Takpe lah, biasa lah tu kalau dah berniaga...
ada untung ruginya...

14 Beu-T Is Talking:

Aku Ibu Muda said...

adoyaiiiii

geram kan kalo macam ni...hurmmm

HAJAR AZMAN :| said...

Agakagak yg sye pnye ke sbb sye pnye xsmpai ag! Hehe

marina anakcikbob said...

tikus2 ni bahaya kak. harap akak xguna balik cheese tu. halalkan je la ke tong sampah.
bukan takat kencing tikus je bahaya, air liur tikus pon bahaya.

_aLiaHwaFa_ said...

tikus mmg sinonim dgn cheese. hehe

Cik Suheela said...

jahat punya tikus..dah lah cheese tu mahal..selera besar punya tikus kui3..

JaJa'Z said...

ibu muda: tu la pasal..geram jek rasa bila ingat2 semula...

JaJa'Z said...

hajar: no lah..not urs..hajar punya akak baru nak pos esok...

JaJa'Z said...

marina: idok la akak nak guna semula dik..lepas amik gambo terus jek akak humban ke tong sampah...

JaJa'Z said...

marina: idok la akak nak guna semula dik..lepas amik gambo terus jek akak humban ke tong sampah...

JaJa'Z said...

aliahwafa: a'ah kan..tetiba akak terus teringat citer kartun..heheh

JaJa'Z said...

cik suheela: tu la kan..makan kertas2 je dah la..ni ada hati nak makan cheese..ekekekke

JaJa'Z said...

cik suheela: tu la kan..makan kertas2 je dah la..ni ada hati nak makan cheese..ekekekke

Kalamhati said...

siannya jaja..huhu

ni kes tikus terliur nak try cheezy wejes la nih..huhu

EviL WiTcH said...

tikus tu pun nak rase cheese tuh k.jaja...

Related Posts with Thumbnails