JaJa'Z Latest Stories

Thursday, August 11, 2011

Menu Iftar ke-9 ...


Kejap je kan masa berlalu..
tau2 jek hari ni dah masuk ramadhan ke 11..lepas tu tup tap tup tap
dah raya plak....
uishh..syok ni..tak sabar nak raya..mestilah syok kan...
sebab tahun ni turn balik kg jaja kat Perak nun....
and yang tambah lagi syok...
En Zack kata raya kali ni kita spend seminggu raya kat sana...
ye lah, kitorang ni jarang balik sana..jadinya bila dapat balik..
kita balik puas2...
lepas balik Perak,kitorang ke Penang plak..ke kg blah ayah jaja..
kat Penang lagi lah syokkkk...

Uish..malas la nak citer bab2 raya ni...kang hilang plak rasa teruja tu..
hehhehhe

Meh nak tayang menu iftar hari ke -9 hari tu...

Jaja buat mee kari..
kenapa jaja masak mee kari? sebab jaja dah muak sangat2 nak makan nasi..
tak tertelan dah rasanya dek anak tekak ni...
tapi apa2 hal jaja kena mintak kebenaran En Zack dulu..
sebab mamat tu very the tekak melayu..kalau bleh nak nasi gak..
tapi bila dia kata ok, jaja pun on je lah buat mee kari ni...

Simple jek buat kali ni, just guna apa bahan yg ada kat pasar..
memang rasa tak lengkap bila buat mee kari takde kerang and takde tahu kembung tu..
tapi boleh la...ni pun banyak gak bahan2 nya...
jaja boh daging, udang, sotong, fish cake and fish ball juga
segala mak nenek sayur...

Mee kuning tu pun jaja beli 2 peket kecil jek..
but alhamdulillah, dapat bagi kat 2 umah jiran...dan jaja simpan sket jek
untuk jaja bersahur...En Zack sahur tetap nak nasi jugak.. >___<

Semalam ramadhan ke 10 jaja beli lauk2 kat PARAM jek...
semalam memang penat,ngantuk and rasa malasssss sangat nak masak...
jaja beli 3 jenis lauk ,1 jenis kuih and air tebu...
bila balik umah, Kak Zah bantai bagi lagi 2 jenis lauk and agar2 plak..
pastu jiran satu lagi bagi plak cucur udang...
huishhh..kalau tau, takyah beli lauk pun takpe...membazir jek...
last2 penuh meja time bersahur tadi...tapi En Zack jek yang makan nasi...
sebab jaja tetiba rasa ngada2 nak makan ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tadaa!!!!!!

Lamb Chop!!!!

Berasap dapur umah jaja pagi2 buta tadi penangan masak menda alah ni...
sampai nak gi kerja tadi pun bau tak hilang2 lagi..
ekekekke....

Jangan ada yang drolling ayaq lioq plak ek...hehhehe

8 Beu-T Is Talking:

kasih suci said...

hurmm..bestnye mee kari..semalam baru berkira2 nak masak mee kari, alih2 suami ajak makan kat luar buat pertama kalinya....hajat nak makan mee kari yang tak kesampaian...hehehehe

Suzie said...

dgn tiba2 perutku berbunyi bila tgk lamb chop tu

dah la pg td tak sahur :(

JaJa'Z said...

kasih, takpe2..banyak hari lagi puasa..tak jd semalam...jadi hari ni.tak pun esok..tak pun lusa....

JaJa'Z said...

kak suzie: hehhe...saje jek jaja nak bagi orang drolling..rupa2nya kaka suzie mangsa pertama...hehhe

Zue AnnaLeeya said...

haishhh... rajinnya pagi2 buta msk lamb chop...

mee kari tuh blhla tiru... esok kot... sbb semlm dah buker dgn bihun sup... hr nih msk nasi la plak... gilir2.. hehe...

JaJa'Z said...

sama la kak..jaja pun hari ni makan nasi plak...

dieya said...

pergh sahur lamb chop tu! dasat!
sure satu taman terbau lamb chop yg lazat tu.. nyummmm....

JaJa'Z said...

dieya: biasak la...dah lama sangat dok londonnnn..hehhehe

Related Posts with Thumbnails