JaJa'Z Latest Stories

Friday, August 12, 2011

Menu Iftar ke-11...Slurrppppp


Mujur la bulan puasa kan..tiap2 hari gak kena masak..
jadinya ada lah jugak jaja punya modal nak buat entry untuk blog ni.
hehheheh
kalau tak, puas jugak nak kerah idea...
^____~

Tak bleh nak sembang lama2 ni...
dok kejar masa
sat2 lagi dah nak balik dah..weehuuuuu!
kebetulan je ni, kerja semua dah siap..so, layan la blog ni kejap...

Meh nak tayang menu berbuka jaja suami isteri semalam...

Udang masak lemak cili api berkentang...
jaja letak sekali daun kunyit kat dalam tu...saje ikut stail MIL jaja masak..
tapi betul tau..seriusly wangi jek masakkan kita
bila ditambah sekali dengan daun kunyit ni...makan pun jadi lebih selera jek..

Untuk hidangan kedua...

Kerapu masak 3 rasa...
jangan gelakkan rupa ikan ku itewwwwww :p
plan nak 'kangkang' kan perut dia jek..sekali dengan 'pipi' ikan pun kembang
dah rupa apa dah jadinya...
wpun kangkang..ikan ni memang sedap dan kebetulan segar..
so, rasa manis ikan tu memang tambahkan selera kitorang la bila makan semalam..
berebut2 cubit isi ikan..dah la panas2 lagi time berbuka tu...
jaja saje goreng lewat2 sket sebab nak bagi rasa melecur2 tangan sket time makan..
hehhehe
tah apa2 la ayat jaja ni...

dan untuk melajukan lagi sessi makan2 berbuka semalam...
jaja tambah lagi dengan lauk ulangan ni...
sotong goreng rangup...

kruk krak kruk krak bunyi bila makan menda alah ni...:p
memang kena sangat2 rasanya selera dengan menu semalam...
ada kuah2 lemak, ada kuah pedas2 and ada plak yang rangup2...
licin pinggan makan semalam..alhamdulillah...

Untuk resipi, nanti jaja update kemudian yek...
lepas2 tu boleh la korang plak try okeh....

Hari ni Insyallah akan berbuka kat umah MIL...
yeah yeah! tak yah masak...
^____~

3 Beu-T Is Talking:

~izan~ said...

sukanya dia cuti masak hihi..

semua sedap2..kalau izan ada kt situ ada hati tak nk ajak izan buka sekali? hehe

Kalamhati said...

mak aih sedapnyeee..kalah ana ikan bakar ni sotong tepung tu..hehehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

bestneyr..
udang masak lomak tu feberet asben..
leh cuba arini.. heheheh

Related Posts with Thumbnails