JaJa'Z Latest Stories

Thursday, July 28, 2011

Melayan Tekak Before Bulan Puasa...


Ngada2 kan...
kemain lagi melayan tekak..macam2 nak makan sebelum bulan puasa..
nak tu lah..nak ni lah...
dan salah satunya...ke Secret Recipe lah kan...
terbayang2 dah menu2 kat SR..
jadinya dr dok teringat time puasa nanti...meh kita gi makan cepat...

So, lepas sekolah...
kitorang berjanji bertiga...Jaja,Amy ngan Zurin...
laju jek menonong ke SR di IM8..
malas la nak ke SR tengah2 bandar nun...lagi pun SR kat IM8 ni
tak ramai sangat orang and nak parking keta pun senang..

Suka sangat si Amy tu...
mujur la jari dia tu tak tertojoh masuk hidung jaja :-)


Sampai2 jek kat SR, kitorang lepak2 dulu sementara menunggu 
si Zurin yang tak sampai lagi...

Mummy Areanna ni kalau suruh posing memang menyengeh je la keja nya..

Yeay!!! Zurin dah sampai....
moh kita order....

Saje jek kitorang dok jauh2 sket ke dalam..
syok sket nak mengarut2 bila dok tersorok2 ni.. hehehheh

So, apa yang kitorang makan semalam?

Green apple kasturi...untuk jaja
actually dah lama nak try air ni...asyik dok minum air yang sama jek tiap2 kali ke SR
sedap memang sedap..tapi manis ya rabbi....
sampai jaja minta plain water lagi lepas tu...manisnya rasa sampai melekat2 kat tekak...
Untuk Amy ngan Zurin, air ice lemon tea jek...

Appertizer kitorang...

Seafood fried wonton

SR Spring rolls....

mushroom soup...
menda alah ni memang pebret Zurin...
tiap2 kali gi SR memang dia akan order menda alah ni....

Dan untuk hidangan utama...

Chicken Cordon Bleu

Amy punya Noodle in Tom Yam Soup...
dan untuk Zurin plak...

Dory something2 lah...tak ingat la plak namanya,,,
semuanya sedap...
mana tak sedap..masing2 makan tengah lapar....
apa yang ada licin kitorang kerja kan..
hehhehe

Sambil2 makan..sambil2 bergossip..
ahaksss :-)

Dekat sejam setengah gak kitorang kat situ...
kul 5 lebih kitorang pun balik la dengan muka masing2 kepuasan...

8 Beu-T Is Talking:

kasih suci said...

wow bestnye..dah lama x g makan2 kat SR..

Zue AnnaLeeya said...

bestnyer... dah lama tak gi mkn kt SR...
jaja pon pegi tak ajak... hukhuk..

ziraziz said...

bru je g SR kat IM..sy g ari selasa hehe...amek port plg ujung,tp plg x strategik..dpn pintu toilet ha3...

~izan~ said...

tom yam kung tu adehhh..nnt nak g lagi tp dah nak puasa..ok,tak pyh pegi,jimat duit hahaha

JaJa'Z said...

kasih: apa lagi..gi ajak cik abg nunnn

JaJa'Z said...

kak zue: ni gi ngan kawan2 sek...hehhe

JaJa'Z said...

zira: haha..akak dok kat situ la dik..tapi bukan yg belakang sekali..kat meja dpena tu..tepi kaunter air tu..dekat ngan toilet jugak..hehhe

JaJa'Z said...

izan: jaja saje je tanyang..sebab tau izan suka tom yam kung..heheh

Related Posts with Thumbnails