JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, June 29, 2011

RoofTop Garden....

The entry Continue....

Tengah kitorang jalan2 kat Jalan Bukit Bintang tu...
alih2 Dieya ajak jaja ke satu tempat...
ingatkan ke mana..rupa2nya naik ke rooftop Lot 10...

Atas ni ada taman tau kak....

Seriusly jaja memang tak tau pun kat blah atas Lot 10 tu ada taman...
kira macam ala2 taman dalam bandar lah :-)

Kalau sesapa yang teringin nak jejak rooftop garden ni..
korang just gi kat blah tepi entrance Lot 10..naik lif dan terus ke tingkat 8...
buka jek pintu liff...memang kagum la plak rasa....
lawa sangat pemandangan kat atas tu...
penuh dengan pokok2..ala2 rimba gitu...nice and romantic..
^___~


Dipasang dengan lampu2 dan lilin2 dibahagian tepi kaki lima..

Ada kawasan padang rumput...
memang nice sangat2 suasana kat situ...

Ni antara pemandangan Jalan Bukit Bintang dr atas...

Kl Tower yang memang nampak jelas...

Penuh dengan lampu2....

Suasana malam di Kuala Lumpur....

Takkan amik gambo pokok2 ngan bangunan2 je kan...
gambo we all berdua..wajib la ada jugak....

Batang pokok ni kecik sangat...
kalau tak, bleh gak jaja buat aksi2 hindustan lari balik2 pokok..
hehehheh

Nama pun blogger kan..masing2 mesti nak snap jugak sekeping dua gambar..

And jaja yang berlatar belakangkan Kl Tower...

Kat blah atas ni pun ada jugak cafe...
bleh la kalau nak bercandle light dinner berdua2an dengan yang tersayang...
tapi kitorang tak la menyinggah minum pun..
lagi pun perut masing2 dok kenyang lagi...paella pun dok tersengkang lagi kat tekak..
ehehheheh

Dekat 15 min gak kitorang kat atas tu...
so, kitorang decide untuk terus ke Pavilion semula...
kaki masing2 pun dah lenguh..
jaja lagi lah lenguh...nak mengejar kaki Dieya yang dah jalan macam lipas kudung..
punya lah cepat minah sorang tu jalan...

Kak Jaja..kat sini ok..ada Pavi..ada KLCC

Makin ke tengah malam..makin ramai orang berpusu2 kat area tu...

Memang malam minggu la semua nak berkesempatan lepak2
sesambil jalan2 sampai midnight...

Come to the end of the dating session...

tapi tungguuuu......next entry ok...
hehheheh

to be continue....

6 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

wawawawahhhhh....mmg b'jalan sakan adik2ku ini yerk....klu ada akak aritu x de lah nak jalan2 cenggini....mesti stay kat satu tempat jer...:D

uihhh..akak pun x penah tau kat atas Lot 10 ni ada taman....x penah plak t.baca news ttg tempat ni kan...mmg nampak romatik sungguh lah....:D

JaJa'Z said...

kak lieya: sama la kita..jaja lagiiiii la tak tau kak...mujur la dieya bagi idea bagus ni..memang sakan kak berjalannya..sampai lenguh2 kaki...

tapi mcm akak cakap la..kalau kita bertiga jumpa..better stay kat satu tempat jek...lagi syok kalau dapat main ngan anak2 akak tu...

Duncan D. Horne said...

Rooftop gardens are fast becoming the "in-thing"!

Duncan In Kuantan

JaJa'Z said...

hi duncan...i just wonder if zenith also have a rooftop garden?

PatinPasta said...

Jaja,
Garden tu nampak sungguh ohhh.. so sweet and nice! (akak tak pernah gi lagi :D).
Ala, tak de ke aksi hindustan sebalik pokok? Haishhh!

dieya said...

ish.. ada ke org spain tu suruh kita buat aksi hindustan.. karang dok guling2 terus tergolek dari rooftop.. tak ke haru!

alamak k jaja.. dieya jln laju sgt ke.. sorry! lain kali remin me to jln slow2 k.. dah terbiasa lari sana sini kat airport ^_^

Related Posts with Thumbnails