JaJa'Z Latest Stories

Thursday, June 23, 2011

Novel Kasih Yang Suci...Akhirnya Milikku!


Rasanya baru kelmarin jek jaja order novel ni kat MPHOnline...
tup tup..balik sekolah petang tadi..
buka je pintu..tengok parcel ni dah ada kat atas meja...
Wah! giler2 punya cepat service MPH ni...
bagus2..ini lah yang dikatakan perkhidmatan yang cekap...

Jaja pun apa lagi..punya lah excited..rasa nak menjerit2 jek time tu..
dah mengalahkan macam orang dapat duit sejuta jek gayanya..
hehehhehhe

Sambil buka bungkusan sambil tersenyum2 gitu...bley???
terus ter feeling Seth Tan kat sebelah jek..
hahahha POYO!

Akhirnya...
dapat jugak jaja miliki novel ni...
ingatkan nipis jek..tebal la jugak kan....time ni dah tak sabar2 nak baca dah..

see! punya lah excited dapat novel..
sampai tudung ngan name tag sekolah pun tak buka lagi....
teruk..teruk....
hahhahahah :-)

Antara ringkasan sinopsis novel...

Kata2 dr Seth Tan....

Setakat jam 9 malam ni...
jaja baru jek baca separuh..tetiba rasa sayang plak nak habiskan baca..
hehhehe
setakat yang dah dibaca...komen jaja...
memang banyak gak beza antara citer ni dalam novel dan juga
citer yang ditayangkan kat tv..
mana lagi best???

Of course la citer kat tv lagi best...
sebab ada mamat gagah perkasa ni....awwww


16 Beu-T Is Talking:

Lelord said...

wakakakkakaa demam seth tan masih menebal

Citarasa Rinduan said...

kalau ayu pulak berbeza..
sebab dah baca novel dari tahun 2007..
so feeling mamat cina yang baru belajar agama islam.. kena potong, mengaji..semuanya perfect dalam novel..

so.. tv agak kurang best

PS: tempohari penulisnya masuk blog kak ayu... hehehe. suka yang ampun tau

JaJa'Z said...

kak lela: semangat seth tan masih menebal lagi ni kak..dan rasanya semakin membara bila dah disambung ke citer stanza cinta plak...heheh

JaJa'Z said...

ayu: maybe tu lah kot bezanya..sapa yg baca novel dulu maybe cakap buku lagi best..tapi bagi jaja yang melayan seth tan kat tv dulu..rasanya syok kat tv lagi kot...

mzhany said...

jaja, ahaha siap syg nak habiskan tu...hihihi

Sue said...

jaja, baru tahu ada MPH online. pasni buleh try carik novel. sy ni pasal seth tan tu, tb x tgk...novel x baca...tertinggal gerabak sungguh...

JaJa'Z said...

hany: haruslaaaaa...biar lah dah tau citer pun...sayang gak nak baca..hehhehe

JaJa'Z said...

sue: jaja pun tau sebab ada member yg cakap..nak gi kedai tak pergi2.last2 beli online jek..lagi senang...jaja pun tak tgk citer ni kat tv...just tgk kat tonton jek...

Mamamya said...

haihhhh...jaja btl2 demam seth tan nih... ;D layan la dik....

honey amour said...

wahh jaja..sanggup order novel dia ek...hahaha..layan ~

Zue AnnaLeeya said...

jajaaaaaaaaaaa..... nak pinjam...
hahahahha..... tak malu...

mmg byk beza kan novel dgn drama tuh... ingat baca dulu thn bape ntah... lupe dah....

Syue Mustafa said...

Novel dia dah berulang kali kali baca semenjak tahun 2007 lagi. Bak kata Ayu, novel dia lagi best dari drama. Memang feel habis........

JaJa'Z said...

mamamya: bukan setakat demam dah ni kak...mabuk,perasan..semua dah ada sekali..hehhehe

JaJa'Z said...

honey: aaron aziz punya pasal..sanggupp!!!!

JaJa'Z said...

kak zue: nak pinjam??? charge per day mahal tau..sanggup tak? hehhehe..
bila baca novel..memang banyak beza..tapi cerita dia still tak lari la...but..best lagi tgk kat tv..

JaJa'Z said...

syue: sapa yg baca novel dulu memang rasa novel lagi syok..bagi jaja yg tgk cerita dulu..cerita tv lagi syok kot...hehhe

Related Posts with Thumbnails