JaJa'Z Latest Stories

Thursday, June 30, 2011

Moh! Kita Balik Kuantan...


Hari ketiga di KL...dah tiba lah masanya untuk balik semula ke Kuantan..
Hari ahad tu memang takde plan nak kemana2 pun blah paginya..
jaja ngan En Zack just santai2 jek kat umah rehat2 kan badan..

Dalam kul 12 baru lah kitorang siap2 kemas apa2 yang patut dan terus jek
bertolak balik...
Pesen En Zack ni..dia jenis suka sampai umah time hari dok siang lagi..
memang time cenggini lah kitorang selalu balik..
dia tak suka kalau sampai umah hari dah malam..badan plak penat..
nak kemas segala baju kotor lagi...
dengan esoknya nak kerja lagi..jadinya bila balik awal..
dapat la rehat lebih sket...

Sebelum balik..kitorang singgah dulu minum kat Old Town Taman Permata..
saja nak pekena iced chocolate dan En Zack nak merasa white coffee...
jaja order jugak spring roll...hampeh tak sedap...
takde rasa apa pun..just sayur jek kat dlm tu...
tapi habis jugak la jaja bedal...
^___~

Kul 1 petang kitorang pun mula masuk ke highway Karak...
meninggalkan KL dengan penuh kenangan2 semalam..

En Zack menahan mata sebab panas...
dah tau nak gi jenjalan jauh..sun glass dia pi tinggal kat umah mak...
nasib la kan...lain kali buat lagi...

Memandangkan pagi just makan spring roll jek...
En Zack plak just makan sebiji karipap jek kat umah adik dia...
so, hentian R&R Temerloh memang la tempat yang dinanti2...

Nampak je jambatan ni..muka masing2 berseri2...

Abang rasa baik kita terus je lah balik..takyah la singgah ek?

Ha! ye lah sangat..konon tak nak singgah...
padahal dia tu lagi lah membuak2 nya nak makan masak lemak tempoyak ikan patin ..

(pic google)

Tak kuasa dah nak amik gambo ikan patin...
lapar punya pasal..and satu lagi segan nak amik gambo time orang ramai2 tu...
kita google je lah..
saje jek tayang..nak bagi orang kat Spain tu telan air liur..hehheheh

Akhirnya, dalam kul 4 kitorang pun sampai la di Kuantan...
perjalanan semuanya ok...hujan pun just gerimis2 jek...

that's the story of our journey last weekend....
insyallah, ada rezeki..akan ke KL lagi next time...
^___~

5 Beu-T Is Talking:

mzhany said...

hany selalu lalu je sini jaja, tak pernah singgah la. next time nak pekena gak la ikan patin nih...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

maera dah dok kuantan..leh la jln2 umah sis jaja ;)

dieya said...

best nyer patin masak tempoyak.. slurrrppp!

k jaja, thanks for meeting me in kl. seronok sgt jumpa k jaja! nx time kalu dieya dtg kuantan, k jaja bw jalan2 naik cik gen.2 tauuu

Az-Zahra Fauzee said...

lame x makan lauk ni....
rindu.... wua~

PatinPasta said...

Jaja,
Oooooooo saje je tau! At least akak tayang gambo paella, Jaja dah makan paella. Jaja tayang gambo tempoyak patin, akak gundah gulana jadinye.
(saje je nak kasik Jaja rasa bersalah ni.. tolong la rasa bersalah :D)

So dah berakhir la episode jalan2 ke KL. Tapi betul, bila sampai siang kat rumah.. tak de la penat sangat. En Zack kusyuk benor memandu, wife nye dok click sana sini ye? :D

Related Posts with Thumbnails