JaJa'Z Latest Stories

Sunday, June 12, 2011

Misi Clearkan Stok!

Kejap jek masa berlalu kan...
tau2 jek 2 minggu cuti sekolah dah sampai pengakhirannya...
esok jaja dan yang lain2 akan kembali kepada rutin kebiasaan kami..
malam kang dah bz iron baju kerja..esok pagi bangun awal pagi..
then siap2 ke sekolah..mengadap semula anak2 murid dan bersambung lagi
episod kami semua dalam mendidik anak2 bangsa...

Dalam tak syok cuti dah nak habis...
tapi sebahagian lagi jaja pun suka gak, sebab kembali masuk kerja..
bila kita dah biasa kerja..bila lama sangat bercuti rasa macam
 tak produktif  je diri jaja ni...
balik2 dok ulang rutin yang sama kat umah jek...

So, misi jaja hari terakhir cuti sekolah ni...
target jaja ,nak clearkan stok mana2 lagi yang ada dalam peti ais tu...
segala ikan, udang, daging, sayur2 mana yang ada nak perabis kan...
bila dah start kerja memang tak memasak lah jaja..
kang buruk macam tu jek menda2 yang ada dalam freezer tuh...

Dan untuk para guru yang tak habis lagi menanda kertas soalan..
pulun2 la menanda yek...esok dah nak kena key in markah...
lusa dah nak kena hantar ke PPD dah tau...
mujur la jaja dah siapkan segala kerja tu before cuti sekolah lagi..
jadinya takde lah jaja bersesak2 dengan orang lain untuk key in markah esok...
itu lah untungnya struggle dulu, rileks kemudian..hehehhe

Selamat kembali ke sekolah esok!!!!

10 Beu-T Is Talking:

dieya said...

makan besar laa k jaja hari ni.. sampai nak bagi clear peti ais tuh!

Yuri said...

selamat back to school...hehehe

ChiLaBaey's Spot said...

Selamat bertugas semula :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

boleh buat kenduri ke stock2 tu..hehe..selamat kembali ke sek

JaJa'Z said...

dieya: lauknya pelbagai tapi semua seciput2 jek...bukan banyak pun menda2 dlm freezer tu...

JaJa'Z said...

yuri, thanks.. :p

JaJa'Z said...

hawa: kenduri berdua ngan hubby jek bleh la..hehhe

JaJa'Z said...

thank en chelabeay's,...hehhe

sarah-najwan said...

jap agi nk gi umah awk..kata nk mkn2..wahahahaaa..

akak ari ni kemas2 apa yg patut..sb baru blik dr klate..pastu relakj n recharge tenaga ajo..esok da stat enjin..hehe

menanda da setel minggu lepas..tu yg paling besttttt!!!!

esok key in terus...

JaJa'Z said...

kak zia: sampai kuantan dah rupanya yek...ingatkan dok alik kelate lagi...bagus2..esok jangan lupa key in markah cepat2 tau...hehhe

Related Posts with Thumbnails