JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, June 7, 2011

Lagi Gambar Hidangan Pengantin....


Actually untuk hidangan pengantin ni..setiap satu family 
kena sediakan satu hidangan...
termasuk la jugak kitorang laki bini ni...
lepas dah berebut2 menu, tu yg memula jaja nak buat hidangan udang..
tang last minit kena tukar menu jugak sebab sampai sudah
jaja tak jumpa2 jugak udang nya....

Moh kita layan antara hidangan2 pengantin yang lain2..
hasil kerjasama antara jaja dan ipar serta biras2 jaja...
Menda ni memang selalu ada kan tiap kali kenduri kawen..
selalunya orang cucuk udang, tapi kali ni twist sket
guna crab ball, telur puyuh dan sayur2an..
lawa kan?

Yang ni plak namanya Ayam Perancis...
boneless chicken pastu blah dalam ada bayam, pisang dengan apa ntah lagi..
balut2 then salut dengan breadcrumb..

Hidangan acar timun @ jelatah...
segabak buah nenas tu dok atas pinggan...
hehhehhe

Ni plak ikan kerapu masak 3 rasa...
Biras jaja saje buat lebih hidangan ni..sampai ke malam kitorang dok makan lagi
hidangan ikan ni...

Sayur campur...

Buah2an...
sampai setalam penuh buah2 ni...
yang ukir2 buah tu bukan we all yang buat..sorang pun takde bakat dlm friut carving ni..
kebetulan ada jiran sebelah uah kerja kat hotel..
dia la yang tolong buatkan...mujur jugak kan..hehhe

and last but not least,...
hidangan dr tuan punya blog....
Kambing panggang dengan sos lada hitam...
dalam banyak2 hidangan, yang ni la menu yang memula sekali licin di makan..
sampai ada anak2 sedara yang cakap tak dapat rasa...

Lain2 kali lah Cik J buat lagi yek....

14 Beu-T Is Talking:

ieda said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaa sdapnya dik ! .. mencikkkk sbb ini adalah dugaan org pose mcm akak huhuhuh

JaJa'Z said...

uik..poser2 jangan la tgk gambo makanan..hehhehe

mzhany said...

jaja, menyelerakan betol tengok hidangan ni...uishhhh kalau tengah puasa ni...huiii kecur air liur tengok

Mamamya said...

uihhhh...cantik2 lah jaja....congrats utk semua....;)

paling suka yg last sekali tu lerrrr... x sabo nak try....

bobhandburry said...

Salam kunjungan... blog menarik, senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

Nur Hawa Mohd Zin said...

lauk pengantin adalah sasara utama kalu jadi orang sebelah atau sedara mara kahwin..heheh

PatinPasta said...

Jaja,
Akak nak tengok nasi ayam penyet tapi tak de gambo. Ternampak la pulak segala lauk pengantin ni. Haish! Nyesal click! Huhu!

JaJa'Z said...

hany, nama pun hidangan pengantin..kena la xtra lawa sket kan..hehhe

JaJa'Z said...

kak lieya: thanks kak...baru nak mengasah bakat yg terpendam...lepas ni jangan lupa try resipi jaja yek..hehhe

JaJa'Z said...

bob, thanks for comingggg

JaJa'Z said...

hawa, memang pun..lepas2 jek pengantin makan..terus anak2 sedara plak serbu..

JaJa'Z said...

kak aida: nasi ayam penyet tak pi makan lagi..hehhehe..tu lah, lain kali klik banyak2 kali lagi tau..hehhe

Cik Puan Izan✿ said...

hai..salam kenal..sis follow blog ni yer... huhu tetiba di bulan puasa ni tergoogle part mknn sedap n mewah ni...huwaaa... merana menahan...

zack said...

Sdp n menarik..bln 8. Nnti nak buat la untk ank sedara..

Related Posts with Thumbnails