JaJa'Z Latest Stories

Monday, June 27, 2011

The Journey Begin & Dating At Old Town...


Jaja punya excited nak bercerita..macam la gi bercuti sakan ke luar negara..
padahal gi KL jek..
hehehhe
tapi biar lah..sebabnya rasa seronok sangat2 memori ke KL baru2 ni..
tu yang jadi terlebih seronok tu...

Lepas En Zack balik dr solat jumaat baru kitorang bertolak ke KL sebenarnya..
malas nak rushing2..baju2 pun dalam kul 1 lepas balik sekolah
baru jaja start packing...

En Zack dah pesan awal2 tak yah belikan makanan tengah hari tu..
sebab as usual..bila ke KL kitorang WAJIB singgah R&R Temerloh..
apa lagi kalau bukan nak pekena masak gulai tempoyak ikan patin kan..
tu dah jadi menu utama setiap kali nak gi dan balik dr KL..

Dalam perjalanan di highway LPT a bit boring jugak lah..
keta tak banyak..cuaca plak panas menyilau2..
perut pun dr awal dok berbunyi2 sementara nak sampai kat R&R Temerloh tu...
kecikkk jek mata En Zack kena drive tengah2 panas tu..
wife dia buat apa???

Wife dia ni layan 'Seth Tan' la....

Harus la ku usung jugak novel ni...
kata sayang nak habis kan..baca pun kena la sket2 jek...
^_____~

Alhamdulillah....
dalam kul 5.30 petang kitorang sampai ke Melawati...
sementara nak tunggu adik En Zack balik dr kerja..jadinya..
we all lepak2 dulu la kat kedai mamak area2 situ..
restoran mamak ni memang jd tempat kemestian bila ke sana..
tak pekena roti canai,teh tarik..memang tak sah la kan...

Lepas dah makan2 ,lepak2..baru lah kitorang gerak ke umah adik ipar jaja
tak jauh pun..kat area Taman Permata Melawati jugak..

Dan malam tu jugak...agenda pertama jaja...
nak jumpa dengan member lama jaja time study dulu a.k.a my roomate..
Memula plan nak jumpa kul 8.30 mlm..
alih2 ditunda..ditunda lagi...sampai la ke pukul 10 baru la bersua muka..
tempat dating..kat Old Town Taman Permata..

My bestie Nadia and her Ayesha...
last sekali jaja jumpa Nadia..masa Ayesha still dlm pantang..
sakang ni Ayesha dah 2 tahun setengah dah..punya la lama tak jumpa...
Ayesha pun cakap kemain lagi...'bertih' mulut dia...
Hubby Nadia, Man...terpaksa ke Gombak dulu time tu..menghantar banner
yang orang tempah untuk family day esok nya...
Nadia ngan Man kerja kat office family Nadia..Advertising company...
di pandan Indah...Sampaikan si Ayesha tu pun membesar di office atok dia jek..
hehheheh

Bukan main lagi selera Ayesha makan...
padahal time tu sebenarnya memang time dia tido dah...
nak melayan auntie jaja punya pasal....

Sebab petang tu baru lagi membedal roti canai kat mamak...
jaja just order yang lite2 jek...

Springgy Noodle soup with chicken salamy...
nak sebut lagi senang...maggi sup jek...
nampak je sikit...padahal selambak mee tu dlm mangkok jaja...
puas jaja nak habis kan..sampai kan Ayesha pun kongsi makan mee ni dengan jaja..

Untuk mama Ayesha...

Old Town Assam Laksa...
nampak menarik...tapi idok la plak jaja merasa...
Ayesha siap rasa laksa mama dia..lepas2 tu..

Pedas mama...nak water!

Untuk cute little Ayesha plak...

Roti Paratha and curry...
order kemain lagi..makannya sekeping jek...
yang selebihnya..dia makan mee jaja sampai habis...

Ice Lemon tea jaja ,Old Town Hazelnut white coffe Nadia 
and mineral water untuk Ayesha..

Jarang2 sebenarnya jaja jumpa bebudak kecik yang hanya suka minum
plain water...
Ayesha plak siap boleh nak muntah bila minum air manis2..
bagus jugak tu kan..badan pun sihat..

Sebab dah lama sangat tak jumpa Nadia...
macam2 la yang kitorang borakkan..dr hal cerita pasal kerja..pasal member2 lama..
pasal family masing2...
sesambil borak sesambil melayan Ayesha yang dah start nak merengek
sebab mengantuk....mujur la bukan jenis bebudak yang melalak2..
kalau tak...lagi la kitorang tak senang duduk...

takpe lah..at least terubat dah sket rindu jaja kat kawan lama jaja ni..

Jumpa member pun dapat hadiah jugak tau...
kebetulan last month Nadia and her family gi short vacation ke Vietnam...
so, ni ole2 dr Veitnam untuk jaja...

As usual...FM mesti lah ada kan...menda wajib ni!

dan juga pelapik meja makan yang sangat cute...
sayang jek rasa nak buka...


Thanks Nadia...
Insyallah..next time kita jumpa lagi okeh....

Habis episod hari pertama di KL...
sambungan xtvt esoknya..next entry okeh...
^___~

4 Beu-T Is Talking:

Sue said...

Jaja, mesti sonok pi jalan2 kan... saya dh berkurun tak ke KL... agak2 kalau pi mesti sesat

Zue AnnaLeeya said...

kalu akak turun kl pon mesti eksaited nak citer...
dah lama tau tak gi..
masa bujang dlu jerk keje sana...
dah 12 thn dah... lama tu...
klu gi skrg nih konpem mkn buah langsat... hahahaha....

Nur Hawa Mohd Zin said...

menyelerakan betul

PatinPasta said...

Jaja,
Oooo.. walk-walk eat air yek? Best!

Tak pening ke baca buku dalam kereta?

Si kenit tu, semua makanan pon dia merasa ye? :D

Related Posts with Thumbnails