JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, June 15, 2011

Ditinggalkan Jiran....


Petang semalam masa dok lepak2 kat luar ,Kak Zah ada cakap
yang dia sekeluarga kena balik jugak ke Kedah hari ni..
sebenarnya ayah Kak Zah kena tahan kat hospital dr minggu lepas lagi..
tapi disebabkan jauh, adik beradik cakap tak payah la balik..
lagi pun katanya ayah Kak Zah pun nampak macam dah ok..

Tapi semalam Kak Zah cerita ayah dia mula muntah2 bila lepas makan..
mintak nak minum air kelapa lah..nak makan kerak nasi lah..
pastu bila makan muntah semula lah..
hati anak mana yang tak risau bila ayah yang dok jauh nun sakit..
jadinya sebelum jd apa2, biar lah diaorang balik jugak..

Pagi2 tadi dalam kul 4 pagi diaorang bertolak balik..
jaja tersedar gak time tu..tapi takde la sampai nak bangun dan pi lambai2 plak
sambil nyanyi lagu soley soley..
hehhehe
nak buat macam mana..tarikan dr bantal lebih kuat la katakan..
dan pagi td dlm kul 8.30 Miza msg jaja kata dah sampai kat area Tapah dah..
cepat sungguh abah hang bawak keta miza weh...

Takpe lah...jaja doakan semoga ayah Kak Zah cepat2 sembuh
dan cepat2 la Kak Zah and family balik ke Kuantan..
jaja ni bukannya apa..kalau jiran2 lain balik kampung jaja tak kisah sangat..
tapi kalau family Kak Zah yang balik..mau sengal jaja dok kat umah tu kesepian..
hehheheh
ngada2 jek bunyinya kan..macam la takde laki sendiri kat umah..

Untuk hilang kan rindu kat family Kak Zah 
sebab kena tinggal 5 hari..
meh la jaja tayang kat korang semua menu yang Kak Zah hulur ke jaja
hari ahad lepas....

Sup Ayam Kampung..

4 Beu-T Is Talking:

dieya said...

alalala sweet nyer.. first time dgr org rindu jiran balik kg :-D

sure terngiang2 suara miza nina.. terbau2 masakan k zah.. jgn sedih ye k jaja, catu laa sup ayam kampung tu supaya bleh makan 5 hari yek!

JaJa'Z said...

huwa!!! dieya jahattttt
nak catu apanya sup ayam tu..dah selamat jadi 'baja' dah pun..hehehhe

Mamamya said...

mudah2an ayah kak zah cepat sihat....akak skrg ni dah x der zaman nak rindu2 kat jiran..kecuali masa dok kem terendak dulu ada sorang jiran yg mmg klu kene tinggal dgn dia sure sunyi sepi je dunia.....

tp skrg kami makin t'pisah jauh sbb dia dah pindah penang...


ssh nak cari jiran yg baik mcm jaja dgn kak zah....

PatinPasta said...

Jaja,
La isk.. kronik sungguh ni. Angau ditinggal dek jiran. Cik Abe tak rasa tergugat ke? :D

*Mudah-mudahan ayah Kak Zah cepat sembuh

Related Posts with Thumbnails