JaJa'Z Latest Stories

Thursday, May 19, 2011

My BFF Wedding Day...


Dah berhari2 jaja dok simpan enty ni...
tiap kali nak buat citer, mesti tak berapa nak menjadi...
susah betul yek kalau mood blogging tu memang tak ada...
sampaikan nak karang ayat pun tak menjadi...
so skang ni moh kita ke citer jalan2 makan nasi minyak jaja kali ni...

Dalam beberapa entry lepas, ada jaja citer pasal member jaja si Yani tu
yang nak naik pelamin...nak jadi bini orang ..
dan skang ni selamat dah pun jadi bini orang... :p

Blured la plak gambo ni...nak cepat2 snap punya pasal...
hehehhe

Jadinya hari sabtu lepas, kami berempat pun bertolak la ke Temerloh..
kami berempat....???
sapa lagi..Jaja, En Zack, Miza and Nina la....
budak berdua tu kan pernah gak jumpa Yani masa Yani kat KMC hari tu..
so, dah alang2 tu jaja ajak la sekali diaorang gi...
macam biasa lah..pantang diajak..laju jek nak ikut...

Jalan nak menghala ke rumah Yani pun dah siap dengan bunting lagi ..
trend skang ni...ber banner dan ber bunting kalau ada majlis kenduri kawen..
umah minah tu dah la atas bukit..puas la kitorang tertonggek2 jalan naik ke atas tu..
hehehheheh

Depan umah pengantin siap ada banner besaqqqqq punyerrrrrr
time kitorang sampai ni...dalam kul 1 lebih..dan pengantin lelaki pun dah sampai..
tengah makan beradab lagi tu...
jadinya lepas salam2 dengan parent Yani dan adik beradik dia...
jaja pun terus je lah serbu kat tempat makanan..
Aterrrrrr dah memang laporrrrrr
^___~

Pada sesapa yang tak tau..ni nak bagitau ni...
jaja dan Yani kenal dah lama...since sek men lagi..
dia la member baik jaja..teman baik,teman gaduh, teman bergedik...
hehehhehe
 banyak sangat2 kenangan ngan minah ni...

Segala rahsia ko dalam poket aku Yani oiiii

hehehheheh
Pengikut setia ku....
lauk2 pengantin memang sedap...jaja amik nasi minyak,acar timun,
opor daging dan ayam tandoori...
cuma satuuuu jek yang tak berapa berkenan....
sebabnya..lauk2 tu orang catering tu yang cedok kan...
jaja ni dah la lapar ...orang catering tu plak cedok daging seketul jek..
dah la seketul jek..kena plak tang urat2 lembu..dagingnya plak ada lah 
secoet jek..
dah la masak opor daging tu sedap...
tapi apa kan daya..telan ajer lah.... :p
itu jek rezeki yang tertulis untuk jaja hari tu..
hehehheh

Tengah2 makan tu bleh plak En Zack terjumpa kawan dia..
jadinya dah alang2 dia dok borak ngan member dia tu..baik la jaja 
jalan2 tengok hantaran2 pengantin...
Miza and Nina dengan barang2 hantaran...

soooo damn pretty hantaran2 kawen Yani...
tempah dr kedai barang2 pengantin katanya...emm..not bad...
dulu masa hantaran bertunang pun jaja tempah kat situ gak...
memang tak disangkal la lawa nya...


Ni stail pelamin yang 'tengah in' sangat2...
stail kotak2 kerawang rasanya diaorang ni dok panggil...
time cikgu sek jaja kawen hari tu pun..dia tempah pelamin stail cenggini jugak...
lawa kan...??

Lepas dah tengok hantaran2..tengok pelamin....
harus la jugak lawat 'tapak projek'..
hahahhahaha
Sorry Yani..aku rasmikan dulu katil kau....

Meja makan beradab Yani...
agak heran disitu..elok molek plak makanan2 yang sedap tu kat situ...
takde sapa plak datang menyentuh...
selalu2nya..lepas jek pengantin bangun..ada je lah yang pi kidnap
udang2 yang tercacak tu...

Ni jugak stail kek bertingkat yang makin popular...
takde dah tingkat2 yang cucuk atas kek tu...
semua dah pakai tingkat kek cenggini....and blah atas plak letak cupcakes...
lawa kan...?
dan kek coklat blah bawak tu amat la menikam kalbu ku..
hehehhe
Yani cakap sebenarnya cupcakes tu dia nak bagi kat jaja
tapi disebabkan sibuk melayan tetamu..dia pun terlupa..
tak kisah la Yani....tak dapat pun takpe...
anak beranak ko pun dah ramai...

Dari tadi jaja dok bercerita pasal Yani...
mana gambo pengantin nya???






Ni ha!
Yani sepersalinan unggu....

dan ni jaja bersama pasangan pengantin...

dan tak lupa..En Zack bersama pengantin lelaki...
oh! gagah perkasa sungguh pengantin ku itewwwww...
yang baju hitam okeh..bukan yang baju unggu tu...hehehheh

Korang nampak kat blah belakang tu...?
siap family Yani tempat aiskrim untuk tetamu2 yang datang....
korang jangan tak tau..dr awal sampai..si Miza ngan Nina dok merengek2
nak amik aiskrim tu...
korang ni memang la! macam tak pernah makan aiskrim plak...
tapi before balik..jaja bagi la diaorang pi amik sorang satu..
kang merajuk plak...hehehheh

Jaja happy sangat akhirnya Yani selamat dah bergelar seorang isteri...
setelah pelbagai rintangan dan halangan yang terpaksa dia harungi...
seperti yang pernah jaja cakapkan pada Yani..

Kalau dia memang jodoh kita..Insyallah,tuhan akan permudahkan...

dan Alhamdulillah, Yani menamatkan juga zaman daranya
di usia 32 thn..hehhehehe rilek Yani..tak lewat pun tu....

Satu part lagi yang paling jaja suka....
dapat jumpa dengan kawan2 sekolah jaja!!!!!

Fatim..
Cikgu gak dok ngajar kat Grik..dah ada 4 orang anak dah..
badan pun dah berisi dr dulu..hehehhe

Anisah...
Juruaudit kecik ni....

Ni antara kawan terapat jaja time sekolah dulu..
sampai family2 pun semua kenal...
Idah..dengan anak2 dara dia...pun cikgu jugak ni...


Ni anna dan anak2 nya..anna ni  plak merangkap kawan seuniversiti jaja
dan kawan sekerja Yani..hehehhe

Lin...dengan anak bujangnya yang pemalu..konon2nya lah..hehhehe
mujur jugak sempat jumpa dengan lin...
padahal time tu jaja dah nak balik dah...

Ni plak cenderahati kenang2an dr pasangan pengantin..

To Yani & Khalil....

Aku ucapkan selamat melayari hidup sebagai sepasang suami isteri..
jaga keharmonian rumah tangga dengan sebaiknya..
sentiasa tolak ansur dalam apa jua keadaan..
dan semoga cepat2 dapat baby yek....

Tahniah!

Dari Jaja & Zack

15 Beu-T Is Talking:

Kalamhati said...

waahh!posing abis jaja..hihi

JaJa'Z said...

kak wan..bila lagi kak wan nak posing2...hehehhe//time ni la...

Nur Hawa Mohd Zin said...

pelaim simple tapi nice...akak kena ajar pengantin posing...heheh

JaJa'Z said...

pelamin dia memang lawa hawa...ajar posing? tak sempat dah hawa...pengantin pun bzzzzz

ieda said...

selamat pengantin baru buat pengantin .. cantik pelamin tuu jaja .. simple je .. akak pun suke simple2 mcm tu :)

purple is matching kan .. sweet je :)

sarah-najwan said...

meriah sakan kan..
puas hati gtukan..

teringat zmn akak kawin dgn majlis yg simple amat..hehhe

ingat nak amik gmbr kat studio la..nok pose daring2...hahhaaha.

Mamamya said...

seronoknya jaja dapat jumpa kawan2 lama....hujung bulan ni kawan en.kmdo kawin n dia org buat reunion sekali sah2 lah mmg meriah kan....

akak mmg dah lama x pi majlis kawan2 cenggini....

haih...anak kak zah ke anak cik jaja yg dua org tue...sonok ea korang cik jaja rajin bawa jalan2.... :D

kasih suci said...

tahniah diucapkan kepada Yani..semoga rumahtangga yang dibina kekal hingga ke akhir hayat.....

Gen2Merah said...

wah meriahnya majlis perkahwinan di sana ya.. semoga pengantin berbahagia hingga ke akhir hayat..
Salam ukhuwah salam persahabatan drp rakan follower ke 418

JaJa'Z said...

kak ieda: memang tu trend pelamin skang ni..memang simple but nice...

JaJa'Z said...

kak zia, apa kata akak tepek sket gambo kawen akak..kita imbau kenangan zaman dolu2....

JaJa'Z said...

kak lieya, tulah..ni je la kawan sek rapat jaja yg blom kawen lagi...meriah la sket and happy sangat2 dapat jumpa member2 lama...

budak berdua tu memang la..kuat mengikut jek..pantang ajak...

JaJa'Z said...

kasih..amin..nanti akak bagitau dia yek...

JaJa'Z said...

gen2merah..thanks yek sudi singgah sini...ckgu jugak rupanya...kita pun gen2 jugak...tapi gen2 kelabu...ehehhe

miss no name said...

salam...kalau tak silap yg kawen tu cikgu yani kan? cikgu sekolah rendah saya lah.. ke silap org? hehe


btw, blog cikgu ni best lah :D

Related Posts with Thumbnails