JaJa'Z Latest Stories

Saturday, May 21, 2011

Pagi2 Dah Dapat Rezeki...


Good morning semua.....
mentang2 la hari ni hari sabtu..masing2 bercuti..
kemain lagi korang bermalas2an yek...
ada yang dok melingkar lagi atas katil...ada yang dah online pepagi buta..
bagus2...betul2 punya rehatkan minda yek...

Hari ni jaja takde plan nak ke mana2 pun..
just buat rutin2 biasa jek..
basuh kain, sidai kain..pastu karang2 sket nak gi pasar..pastu masak...
balik2 pusing kot situ je lah...
cuma hari ni maybe bertambah sket kerja..sebab plan nak kemas stor..
stor dah macam kapal karam...penuh dengan barang2 yg tak guna..
kejap2 lagi menimbun la menda2 yang nak kena buang..

Family Kak Zah ,jiran sebelah umah jaja plak, hari ni
ke Pantai Balok...ada bbq katanya dengan geng2 tempat kerja suami dia..
tapi before dia berangkat gi pagi tadi...
sempat la dia gantung plastik kat ampaian kain umah jaja..
awat plak gantung plastik???
apa ada dalam plastik tu???

Ada ni ha....!

Sebungkus nasi lemak dengan kuih donat...

gebus2 gitu kuih donatnya...hehhehehe
Nasi lemak untuk jaja..dan kuih2 donat utk En Zack...
alhamdulillahhhh.....
dah nak gi jenjalan pun, ingat lagi kat jiran dia yang serba kekurangan ni..
hehehheheh

Korang semua breakfast apa pagi ni ??

10 Beu-T Is Talking:

sarah-najwan said...

aloh la jaja..akak nok dok berjirang ngan awk la..pasti setiap hari ada gantungan plastik utk kakakmu yg mood ke laoot je kalu bab memasokkk...hahahhahaha

JaJa'Z said...

hehehe..jangan jeles kak ziaaaaa...hari tu gantung nasi dagang..kali ni gantung nasi lemak ngan donat plak...klik LIKE laaaaa..hehehhe

Kalamhati said...

bestnye dpt jiran yg mcm ni..jaja..ada umah kosong tak sebelah lagi umah jaja tu..hahahaha

JaJa'Z said...

kak wan..heheh..takde umah kosong la kak..semua dah penuh ..heheh..nak bagi dok sebelah kanan umah jaja..jalan la plak..hehhe

kasih suci said...

best betul dpt jiran cam tu...pg td sempat buat jemput2 ikan bilis je tuk suami...dia rushing nak p bengkel kereta...

JaJa'Z said...

kasih..akak pun plan nak buat jemput bilis gak..tapi dah dapat yg lagi syok dr jemput bilis..hehheh

ieda said...

waa syok tuu dik dpt nasi lemak daun pisang layie .. bagusnya jiran kan :) tu lah x rugi x sombong ngan jiran nie ...

akak lak selalu bagi kuih muih ptg2 kat makcik sblh sbb dia jaga cucu 6 org huhu ciann buadak x der mak ayah .. sampai akak dia panggil ibu .. selalu bagi minum petang kat mereka , satu hari tu cakap " tkasih ibu .. ibu baik sgt2 .."
huhuh terharu akak ..

JaJa'Z said...

jaja dan jiran ni antara yang terawal masuk pindah ke taman ni masa memula buka dulu..so, memang dah rapat..jangan sombong2 dengan orang..sebabnya time tu jaja bujang lagi..dan senang kalau nak mintak tlg apa2...so, orang berbudi kita berbahasa....

mzhany said...

rezeki tu jaja ameen...

JaJa'Z said...

hany..yup..rezeki di pagi hari...

Related Posts with Thumbnails