JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, May 11, 2011

Lunch Dengan Bakal Pengantin....

Korang ingat lagi tak member jaja ,Yani yang kena tahan 
kat KMC hari tu...
sampai 10 hari minah tu kena warded gara2 sinus melampau..
but now alhamdulillah...
Yani pun dah sihat..dah tertunai hajat dia nak gi Tanah Suci Mekah
untuk buat umrah bulan 3 yg lepas...
dan now dia tengah menghitung hari jek untuk
bergelar seorang isteri....

So, before Yani bercuti kawen starting tomorrow..
kitorang pun keluar la dating berdua semalam...
sesaja gi makan2 sambil borak2...mana tau lepas2 ni dah susah nak jumpa dah..
maklum la..masing2 dah ada komitmen lain..
Ni dia bakal pengantin yang akan nikah hari sabtu ni...
berseri2 gitu muka orang nak kawen...
tapi muka orang dah 4 thn kawen pun berseri jugak yek...
hehhe..nak jugak :-)

Semalam jaja just lepak dengan Yani kat Restoran Seri Affa jek..
nunnnn kat sebelah hotel Seri Malaysia...
dah masing2 pun memang tengah kebuluran...takde dah pk nak ke lain..
mesti nak cari nasi jugak....

Air sirap bandung special bakal pengantin punya...
3 layer tu....
ada jagung..ada laici...tapi ya ampun..manissssss

Jus Apple...untuk yang dah 4 thn bergelar pengantin...
sapa lagi..jaja la..hehheheh

Untuk starter..
Seafood wantan...
rupa memang buruk..siap hangit2 dan siap dengan terpelot2 skali wantan tu..
tapi rasa boleh tahan sedap...

Ni jaja punya...Nasi ayam 'stim'...
tengah lapar punya pasal..memang jaja kena cari nasi dulu apa2 hal pun..
time2 lapar cenggitu la rasa macam tak cukup jek nasi yang 
diaorang hidang ni...
dasar tamak punya pasal...
^___~

dan untuk Yani...dia order
Kueh teaw kantonis...
masa memula jek sampai makanan ni..mang aiii...
sekawah banyak nya..penuh plak tu...
tapi bila Yani godek2 isi kat dalam tu...kueh teaw just ada berapa kerat jek..
minah tu dah la sama2 jugak tengah kebuluran..
harap sayur2 jek penuh dalam tu..dah la sayur pun gabak2...
mau tercekik time makan...

Disebabkan tak puas hati punya pasal...
last2 Yani pun order jugak nasi ayam macam jaja..
baru la dia buat muka puas hati....
sapa yang nak perabis sayur2 yang bersepah2 tu...
jaja jugak yang kena habis kan....

Yani ni dr zaman kitorang sekolah lagi...memang macam2 menda dia tak makan..
seafood dia tak berapa makan...buah tembikai tak berapa makan..
hati ayam pun tak berapa makan...
last2 kawan dia ni jugak la yang jadi 'tong sampah'..
semua nya dia sodok ke pinggan jaja....sebab tu badan jaja jd macam skang ni..
semua ni salah Yani..
hahahha...

Untuk Yani....
Selamat la semua yek untuk kenduri kawen ko hari sabtu ni..
selamat melayari bahtera berumah tangga...
aku harap ko tabah dan cekal dalam menghadapi
apa jua halangan, dugaan dan rintangan selepas berumah tangga nanti...
insyallah, sampai la aku ngan zack ke kenduri ko hari sabtu ni okeh...

4 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

selamat pengantin baru utk yani....akak dah lama x pegi majlis kawin kawan2...hampir semua dah kawin...

JaJa'Z said...

kak lieya: ada lagi ke kawan2 akak yang tak kawen? hehhe..jaja adalah jugak beberapa orang lagi yg belom kawen...

Kalamhati said...

ni sorang lg yg belom kawen menjenguk..hihihi

jaja pekabo?

JaJa'Z said...

hai kak wannnn...jaja sihat jek...takpe2..tak lama lagi rezeki kak wan pulak datang..pastu jangan lupa jemput jaja ok...

Related Posts with Thumbnails