JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, May 10, 2011

Panas Ya Rabbiiiii...

Adoi la..
Tak menahan betul dengan cuaca panas dua tiga hari ni...
betul2 punya panas....
jaja ni kalau boleh nak mengadap kipas jek 24 jam..
dan kalau boleh nak dok dalam kolam air batu jek 24 jam...
cuaca panas yang teramat2 panas...

Orang lain bersiap pagi2 nak kesekolah ok jek..
jaja plak lepas keluar bilik air jek kul 6.30 pagi tu...dah start berpeluh2..
time nak gi start engine kereta pun peluh dah menitik2...
bila dah masuk kereta, terus jaja pasang aircond full blast...
hamik kau...time tu nikmat betul2 terasa...

Mujur la jugak jaja mengajar dok dalam makmal komputer ni jek..
tapi walaupun aircond nya pun ala2 jek..nak kata sejuk sangat pun tak..
tapi better la dari berpanas dalam kelas tu..dengan bebudak bisig lagi...
semua masuk kelas, pakat2 pegang kertas buat kipas...

Tempat korang macam mana plak?
panas jugak ke??

6 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

sama lah jaja.....panasnya...air-cond kat umah ni rasa nak on 24jam jer tp takut bil m'lompat2 plak....

kesian kat anak2 bila balik sekolah semua muka merah menyala...nasib baik mama skrg dah terror bawa kete klu naik van yg b'himpit2 mcm dulu lagi lah sedih.....

kasih suci said...

sama la la kak jaja...sekarang kan cuaca sangat panas...mengikut ramalan kaji cuaca, cuaca panas di semenanjung akan berakhir sampai hujung minggu ni...mudah2an, minggu depan cuaca turun sikit...tak tahan sangat panas bebenor cuaca lately...

dieya said...

kat luar mmg panas.. kat dlm opis kena aircond sejukkkkk

sarah-najwan said...

kita serupaa...
pagi ini nmpk mcm mendung nk hujan..tapi xujan gak..tu yg panas kot..

~izan~ said...

sama je...dh tentu2 satu kawasan hihi..panas pelik kan,tp pg td dah hujan sket..sejuk sket rasa...

Nur Hawa Mohd Zin said...

skunk macam jerebu je kl ni kak

Related Posts with Thumbnails