JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, May 25, 2011

Kuantan Dilanda Krisis Air!


Masa jaja online kat FB malam semalam..
ramai plak member2 yang dok sekitar Kuantan dok update status
kat umah masing2 takde air...
patut la masa tadah air nak masak..macam slow jek..
jaja pun try la nak check semula..alih2 takde terus air kat singki dapur..
rupa2nya satu Kuantan takde air...

Mujur la kitorang dok berdua jek..
mandi pun ala kadar jek ni..main tadah dalam baldi jek..
cebok air pun sket2 jek..
janji mandi...kalau tak, lagi la asheeemmmmmm :p
tapi mujur gak kat sekolah jaja ada air...
sebab nya sekolah jaja tu dah masuk area Gambang..
maybe tak terlibat sampai ke sana nun...jadinya tak la seksa sangat 
nak menahan ke toilet bila kat sekolah tadi...

Katanya malam ni dah ada air semula..
tapi setakat ni kul 9 malam still takde setitik air pun yang keluar dr paip tu..
harap2 menjelang tengah malam..ada lah air nya..
seksa sangat2 rasa kalau takde air..nak memerut pun terbantut..
hehhehehe

10 Beu-T Is Talking:

Citarasa Rinduan said...

aduh..
kes air mmg buat orang pening..
lagilah kalau kes tu kena kat citarasa rinduan..

daku boleh pITAM!!

marina anakcikbob said...

kenapa sebelum tutup diorang xinfo dulu kak? ke ada paip pecah?
n patutnya ada lori air sampai..

JaJa'Z said...

ayu: kalau orang2 yang berniaga..lagi la pitam kalau air takde kan..oh tidak...

JaJa'Z said...

marina: tu lah..memang takde notis..ada jiran2 cakap pasal generator rosak kat empangan kat jalan sg lembing nun..ye ke tak..tak tau la..

Lin Azlina said...

dek takde air..anak sedara saya dihantar balik kg...ibunya kena kejer legipun...

sarah-najwan said...

hubby akak pom bgtau tarak air..adoiiiii..akak nk blik esok..mashammmm la xle mandi..huhu

Zue AnnaLeeya said...

umah akak pon xde air... semlm kol 12mlm pon xde air tau... huhu...

bgn pg tadi, ader air tp slow sgt...
tp tadah jgkla sblom gi keje takut balik karang, kering kontang xde air....

JaJa'Z said...

lin: orang kuantan jugak yek? rasanya skang ni air dah mula ada..maybe slow lagi but dah ada tu kira alhamdulillah sangat2 la...

JaJa'Z said...

kak zia, tak yah risau la..air ada doh..but maybe slow lagi...

JaJa'Z said...

kak zue: umah jaja pagi td ada dah air but slow la..tapi jaja still mandi tadah air dlm baldi lagi..takut jugak maybe air tak naik tangki lagi..

Related Posts with Thumbnails