JaJa'Z Latest Stories

Sunday, May 22, 2011

Hasil Operasi Kemas Stor...


Dari last week lagi jaja memang dah plan nak kemas bilik stor ni..
tak lalu dah nak tengok...
dah la penuh dengan hadiah2 kawen dulu...
tambah plak dengan barang2 lain..kotak2,bekas2 tupperware,kotak2 kasut..
surat khabar lama, kertas2 ,surat2 dan baju2 lama yang tah zaman2 bila punya lagi..
memang serabut sangat mata ni tengok....

Jadinya petang semalam....selamat la dah jaja mengemas nya..
target jaja nak kemas baju2 lama tu....
jaja banyak lagi baju2 kurung yang masih elok2 lagi tapi dah lama tak di pakai..
beberapa bulan lepas jaja dapat kumpul 3 plastik untuk diderma...
dan kali ni???

4 plastik lagi baju kurung,seluar jeans,t-shirt,tudung2 dan kain2 batik...
nampak kain batik tu..siap ada pelekat lagi..
mostly jaja dapat dari orang2 lain..
Actually jaja bukan seorang yang pakai kain batik..jaja memang tak pakai..
jadinya dr terperuk terbiar macam tu jek...
baik la jaja sedekah kat orang lain...tak la membazir..
dalam tu pun ada jugak 4 pasang kain ela yang masih belom ditempah2..
takpelah..mungkin ditakdirkan untuk jadi rezeki untuk orang lain..

Semalam gak..seplastik hitam besar jaja buang segala menda2...
terutamanya kertas2,surat yang tah apa2 tu...
bila kemas punya kemas...bleh plak jaja terjumpa menda alah ni..
jaja pun tak sangka dalam kotak tu ada lagi isi kat dalam nya..
bila angkat berat semacam jek....

Apa dia??


Tadaaaa!!!!!
2 periuk vision ku...Yippieeeee :-)
seriusly jaja tak tau yang jaja ada rupa2nya periuk vision saiz ni..
sebabnya last year jaja nyaris2 nak gi beli periuk ni lagi..
tapi mujur tak cukup group jek nak buat belian secara main kutu...
alhamdulillah...
kalau tak, membazir macam tu je lah kan...

So, apa kata korang gi kemas stor korang plak..mana tau
dapat discover sebenarnya macam2 ada kat dalam tu..
hehhehehhe

12 Beu-T Is Talking:

farhana_aziz said...

banyak tu kak jaja!
saya pun bakal ikut jejak kak jaja.Hihihi. Kat rumah mak pun berlambak lagi baju saya. Hehe.

nasibla tak terbuang vision tu kak oiii~sayang tu!

ibuayu said...

wah sekali kemas jumpa visions...lain kali kemas jumpa apa ye...

Lelord said...

wakakakakaa vision yg best tu

mzhany said...

jaja betol tu jaja, dr terbior mcm tu baik sedekahkan pada org kan...alhamdulillah...

sarah-najwan said...

best vision tu..akak pom ada satu..sil hadiah dr aussie..dennu murasss..

Nur Hawa Mohd Zin said...

bagus la kak...baju lama elok lagi jadi baik dermakan... :)

JaJa'Z said...

farhana: tu lah pasal..mujur la tak terbuang..kalau tak, menyesallllll

JaJa'Z said...

ibuayu..kan kan..lepas2 ni kalau kemas lagi jumpa apa la plak agaknya kan...

JaJa'Z said...

kak lela..tu la pasal..penat2 mengemas..dapat habuannn..heheh

JaJa'Z said...

hany: dah selamat jaja bawak ke umah mertua jaja untuk bagi ke orang 2burma.

JaJa'Z said...

kak zia..jaja pun ada hok ni satu set jah..semua sekali ada 4 biji..mujur la tak terbeli lain..tak pasal2 jek buang duit...

JaJa'Z said...

hawa, dr terbiar jek..baik la kita dermakan jek..umah pun tak semak..

Related Posts with Thumbnails