JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, May 3, 2011

Gathering Blogger2 Kuantan Part 1


Akhirnya!!!
Post jugak entry yang dinanti2 kan ni....
hehhehe
apa lagi kalau bukan projek gathering blogger2 Kuantan yang jaja dah war2 kan tu..
Blogger2 lain habis dah keluarkan semua gambo2 diaorang..
jaja jek yang baru terkedek2 nak upload entry ni...
takpe2..save the best for last...haha...
ye sangat la kan!

Alhamdulillah, majlis yang dirancang secara sederhana but last2 turn out to be
soooooo happening....
biar la cuma beberapa orang blogger jek yang dapat berkumpul..
tapi suasana memang sangat meriah...
Bagi jaja, biar lah sket jek orang..kurang2nya semua dapat kenal
dengan lebih dekat...
daripada buat gathering berpuluh2 orang, tapi yang dapat kenalnya beberapa kerat jek..
so, yang mana lebih berbaloi...?
^___~

Bila nak cakap pasal perasaan ni...
memula masa tau ada buat gathering ni..memang jaja rasa teruja sangat2..
tapi bila sampai masanya...alih2 rasa segan plak..
ye la, bukan semuanya jaja kenal...
nak2 plak bila perkenalan secara maya ni nak bertukar ke alam rialiti..
sah2 la ada rasa malu2 jugak...
maklum la..jaja kan pemalu orangnya..hahahha :p

Dengan tema santai sambil ber potluck...
dan lokasi gathering kali pertama ni kitorang bersetuju nak jumpa
di Taman Bandar jek..mujur jugak buat kat Taman Bandar..
buatnya pilih kat tempat2 lain memang haru la nak meredah jemm..
nak2 plak hari tu bersusun2 kereta kat bandar Kuantan 
maklum la ada Jom Heboh ..

Ish..terbanyak bebel ni...
moh kita layan dulu beberapa keping gambar yang sempat jaja amik
time gathering hari ahad lepas yek...
Ni dia Taman Bandar..
Kalau sesapa yang ingat lagi..jaja pernah buat entry pasal jaja ke sini
dengan Miza dan Nina untuk bagi ikan2 makan..
Lokasi pun memang sangat2 strategik la...
kawasan pun okey,bersih dan sesuai la nak bawak anak2 bersantai petang2
kat sini...

Kalau ikutkan majlisnya mula kul 3.30 ptg...
tapinya jaja time tu baru terkedek2 nak keluar dr umah...
biasak la...pemalu la katakan..heheh

Sampai jek kat Taman Bandar..rupa2nya bukan jaja sorang jek yang terlewat..
 Tuan Rumah pun tak sampai lagi...kira ok la tu kan..hehhehe
Yang ada hanya Kak Ieda jek yang yang memang dah sampai,..sian dia :p
puas Kak Ieda berpossing2 sesambil menunggu kitorang yang lain2 ni..
ampun kak.....

Selang beberapa minit...sorang lagi blogger pun sampai..
Kak Wan a.k.a KALAM HATI bersama adik dan anak saudaranya 
yang diaorang ni pun sebenarnya blogger2 jugak...
Port memula kitorang...
Kak Wan,adik Kak Wan (lupa plak nama kau dik :p),Aimi,
Kak Zia (Sarah Najwan) dan si tembam,Jaja  :)

Pastu port lepak bertukar plak..
kata Kak Zia..syok sket dok 'berselo' atas rumput..
lagi pun senang sket kalau ada blogger2 lain yang datang..
dari jauh dah bleh nampak kitorang...
'Besar' sungguh tikar Kak Zia..sampai kan tak muat jaja nak menempel duduk
hehehehhe
Acara pertama apa lagi...keluar kan makanan masing2 la...
dah nama pun gathering sambil berpotluck kan..
sambil borak..sambil makan....nak2 plak time tu jaja memang tengah lapar..
jadinya semuaaaaa pun nampak sedap...
Kalau dah namanya blogger kan...camera tu dah jadi macam awek kedua dah..
baru keluar makanan je tu...berkeping2 dah gambo di snap...
tu blom part amik gambo2 orang lagi...

TAPI kan.....
jaja segan jek nak bawa keluar camera semalam....
tengok la ni....
masing2 dok kendong DSLR gabak2...
tapi daku hanya dengan camera cap ayam jek....Oh! sedih.....:p
tapi camera jaja lagi kaw2 dari camera Kak Zia la kan..hahahahha
jangan marah yek.... :)

Menu apa untuk santapan kitorang hari tu...?
Ada kepok lekor ,agar2 dan colek buah dr Kak Zia,murtabak maggi mabelesssss
dari Kak Ieda,puding laici sweeetttt dr Kak Wan...
Jaja plak??

Hanya mampu bawak ni jek...
Mihun goreng tomyam!
alhamdulillah..semua suka...siap dapat tapau bawak balik lagi..
macam pandai2 jek jaja budget berapa bungkus mihun kan..
hehehhe
Gathering ni pun dimeriahkan dengan anak2 Kak Ieda dan Kak Zia..
seronok melayan bebudak ni makan..bertambah2...
lepas2 makan..gi main..penat2 main..mai datang makan lagi....

Dan kitorang yang lain ni pun..sambung la makan2 sambil borak2....
dari satu topik ke satu topik...habis semua digosipkan...
kalah blogger2 artis gituuuuu
hehhehehe

Selang beberapa minit lepas tu...dua orang lagi blogger sampai...
Dari jauh lagi kitorang dah nampak Izan datang sambil bawak
kotak kek Secret Recipe...dan2 terus tolak bekas mihun ke tepi...
hahahhaha
Part yang paling best..punya la jaja ngan Izan ni dok menyapa dalam blog
beberapa kali...
rupa2nya kitorang ni dok setaman ! ha, amik kau...
kecik benar dunia ni...
cumanya jaja dok lorong depan..Izan dok lorong belakang...
agaknya kalau tak jumpa time gath ni..selisih tepi jalan pun tak tau agaknya...
padahal selalu la jugak Izan ni membeli kuih kat area depan umah jaja tuh...

lepas2 ni bleh datang jenjalan kat umah Jaja yek Izan...

Borak punya borak...tapi kotak kek tak buka2 lagi tuh...
ngeeeee :p
Acikkkk..buka la cepat kotak tu...saya nak kekkkkkk :p

to be continue......

18 Beu-T Is Talking:

Citarasa Rinduan said...

bestnya.........
suka sangat2 bila gathering kaum pompuan..
ayu nak cari idealah.. nak buat utk blogger johor.. mana tau..
boleh sampai kuantan.. heheheh


PS: bihoon goreng tomyam jaja, memang buat ayu lapor..

~izan~ said...

uiishhh izan tgk mihun terus tak pk kek yg dibawak tu..kira terbalik plak kita hehe...

tu la,kalau tak pergi,kita tak kenal..mujur ada program mcm ni..

insyaAllah,dah dekat ni bley la jalan ke rumah hehe

Zue AnnaLeeya said...

jaja... kamera kita samo jerk... kamera cap hayam... rasa segan plok nengok seme bwk kamera beso bapok kan???? huhu...

lenkali kita kasik lagik gegar k... hehe...

sarah-najwan said...

jaja nyer stori lengkap..hehe..mmg save de best 4 de last..hehehe

sebut tang kamera..kak zia nyer paling canggih..sampai xkuar poket tu..hahhahaha...

tapi mmg bestkan walau 6 org je..barulah kita seme layan..mmg xpuas kan..nati kita geder2 lagi tau...

Lelord said...

bestnya la kan... bile la akak leh jumpe blogger johor

hanees said...

bes nyer gader2...teringin nk join....tp sy hanyalah blogger picisan...hehehe

JaJa'Z said...

ayu: buat la gathering geng2 hawa...ayu lagi la senang nak buat..kat kedai ayu pun kira boleh dah tu..takyah majlis besar2..dapat kumpul kurang dr 10 orang pun dah syok...

JaJa'Z said...

izan: menda sendiri masak..mana best..yang orang punya lagi sedap nak bedal..hehehhe

JaJa'Z said...

kak zue: tu la pasal..malu jek nak bawak keluar..kamera cabuk jek..tah bila la bleh usung dslr tu..hehhe

JaJa'Z said...

kak zia : akak yg paling sempoi sekali..serupa mandur dah dok cekak pinggang..tak heran pun nak amik2 gambo..sebab dah tau bleh mencilok kan..hehhe..

insyalah nanti kita buat lagi deh...

JaJa'Z said...

kak lela: b4 akak balik tu..plan la awal2 ngan blogger2 johor...bila balik mesia dah bleh jumpa..

JaJa'Z said...

hanees: ngada2 nya dia...tak kira la blog apa2 pun..semua dijemput hadir sebenarnya..akak pun bukan nya kenal semua sekali..time tu la baru nak kenal2...

Nur Hawa Mohd Zin said...

yang awe kenal dan perasan kak sarah-najwan je...heheh..betul tak?

Kalamhati said...

hehehe terbaek dari jaja!!padat!hehe

kak wan pun gabra giler taim sebelum jumpa tu..hehe bila dh jumpa rasa hepi sgt!!

JaJa'Z said...

hawa: yup..tu kat zia aka kak sarah najwan..sarah najwan tu nama anak dia..hehhehe

JaJa'Z said...

kak wan: kan kan kan...jaja pun gabra..segan amat pun ada..tapi dah jumpa..ok jek..biasa la memula kan..hehehhe

ieda said...

sweetttttttttttt kan ...

semuanya awesome ... insyaallah kita akan buat utk kali ke2 .. yehaaaaa

alamak ! .. alamakkkk
anak2 sapekah yg bam2 pic last tuuuuuuuuu .. ekekekkekek

JaJa'Z said...

kak ieda; insyallah..pasti akan ada episod ke dua....yang tu kita planning kaw2 punya..heheh

a'ah ek..anak bam2 sapa la tu..hehehhe

Related Posts with Thumbnails