JaJa'Z Latest Stories

Monday, May 2, 2011

Ke Kenduri Kawen...

Nyaman betul cuti2 cenggini kan...
takyah rushing2 nak bangun awal..takyah bizi2 nak iron baju...
dan yang penting..bleh bermalas2an diatas katil tanpa gangguan...
Oh! duniaaaa....

Apa aktiviti korang hari ni?
berjalan2 lagi ke?
Jaja dok kat umah je la kot...semalam dah penuh dengan xtvt kat luar
sampaikan malam tadi hampir2 nak demam..
mujur la cepat2 jaja makan ubat...
kalau tak, tak pasal2 amik mc plak esok ..

Semalam jaja ngan Zurin ke Lepar 2..
kebetulan cuti kali ni cikgu sekolah jaja kawen...
Jaja saje ajak Zurin gi awal sket..sebabnya selalu2 nya lah..
kat felda2 ni..kendurinya memang mula awal..
kul 11 orang2 dah datang makan...
time sampai tu..shida dok bz dengan kumpulan marhaban...
amboi...merah kemain pengantin kita tu..
meh close up sket...
tu dia.....!!!
dari jauh dah bleh nampak..hehehhe

Memandangkan macam lama jek lagi majlis marhaban tu..
jaja ngan Zurin pun slow pi makan dulu..
perut pun memang dah berkeroncong dari pagi..
kiranya ni sesi nak balas dendam la ni kan..
hehheheh

Jaja makan nasi minyak,ayam masak merah,acar timun ngan ikan masin..
ada lagi lauk sup daging,kerabu mangga,sambal jering
dan bubur pulut hitam...
kalau ikutkan hati, nak jek pi amik bubur plak lepas2 makan tu..
tapi memandangkan tempat duduk pun terhad..dan orang makin ramai datang..
dibatalkan je la hajat tu...
Cuaca semalam redup jek...
tapi bahang nya..masyaAllah....! panas amat..
jaja ngan Zurin takyah cerita lah berpeluh2 sakan...
mengalir2 jek peluh kat muka ni...

Lepas majlis marhaban selesai..terus kitorang pun serbu pengantin...
Pelamin yang serba merah...
mostly kenduri2 kawen skang ni memang mcm ni la bentuk pelamin nya..
stail yang tengah 'in' skang ni..stail kotak2 berkerawang..
Riak muka pengantin baru...senyummmmm jek..
hehhehehe
Belom jd pengantin,pengantin baru dan pengantin lama..
hehehhe

Lepas bergambo sekeping dua..
kitorang pun berangkat la balik...sebabnya jaja nak prepare
untuk majlis gathering blogger2 Kuantan plak petang tu..
apa satu pun tak buat lagi...

Cenderahati dari pengantin.....

Nak tengok kemeriahan majlis gathering kitorang..
tunggu next2 entry yek....

12 Beu-T Is Talking:

Kalamhati said...

cantiknya pengantin..hehe

tak sabar nak tunggu entry gathering jaja!!

Cool Lean said...

Jeles sebenaunya ngan Jaja sbb dpt gi gathering tu! Next session kot....

Nur Hawa Mohd Zin said...

cantik pelamin dia kak..tahun ni ngan tahun lepas ramai pilih tema merah kan?

JaJa'Z said...

kak wan: sabaqqqqq...nanti2 jaja buat yek..hehehhe..kita layan dr blog2 yang lain2 dulu...maklumla..gambar2 jaja dr kamera kecik jek..malu nak bawak keluar semalam..hehhehe

JaJa'Z said...

cool lean!! akak tau tak...jaja cari blog akak sebenarnya tak jumpa2..nak ajak pi gath ni la...takpe2..next time yek..

JaJa'Z said...

hawa: memang pelamin ni yang tengah happening skang ni..hawa bila plak?

MZ said...

ha jaja, bulan mei byk kenduri kan...

ieda said...

aah dik skrg nie cuaca .. ya tuhan memang panas .. akak duk umah pun pasang aircond nak tidur .. ermm
cantik pengantin .. panas2 merah putih huuuh .. kalau akak sure peluh sakan huhuhu

ps ; dik pic part III dah kuar :)

JaJa'Z said...

MZ: wah! suami hany plak ni..hehhe..betul tu MZ...banyak kenduri..sampai tak telarat kot nak makan..

JaJa'Z said...

kak ieda: tu lah..panas ya rabbi..jaja dah skodeng gambo part 3..siap cilok lagi sekeping dua..hehheh

~izan~ said...

merahnya mak ngah.. hehe..cantik!

izan pun mcm kak wan,tak sbr nk tgk entry gathering version akak plak hehe

Lelord said...

ehemmmm lambat lagi ke n3 gathering

Related Posts with Thumbnails