JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, April 19, 2011

Dah Tukar..TAPI

Rasanya skang ni semua blogger2 dok kalut ribut pasal
blog akan di delete kalau tak log in guna akaun gmail tu..
kalau la tetiba blog jaja ni kena remove..

OH TIDAK!!!!

Mau tersandar kejap kat atas kerusi...
sayang oiiii kat blog jaja ni...
banyak kenangan2 manis ,pahit, kelat jaja boh kat dalam ni..
dengan blog ni jugak la jaja kenal dengan 'buah2 hati ' jaja dari serata tempat..
dengan senang2 hati nak remove...
amat la tak bleh diterima pakai...

walaupun Dieya ada komen kat entry dlm blog MamaMya
dimana dr apa yang Dieya dah baca dr artikal asal pasal hal tu..
hanya pengguna yang tidak log in email gmail since 2007 sahaja yang akan didelete
tapi sebagai langkah berjaga2 jaja buat la jugak..
kurang2nya kita dah buat back up...
tapi harap2nya betul la apa yang Dieya baca tu..

Tadi jaja dah buat la tukar sana sini dengan bantuan dr tutorial
from blog Whitey Mommy..
berjaya la jaja buat semua tu...tapi part leceh sket..
kena la pi follow semula blog2 kesukaan jaja tu..sebabnya dashboard baru kan..
semuanya kosong...
jaja ingat kan tang tu jek problem nya...
rupa2nya nak tukar setting kat posting pun takde rupa2nya..
bahagian posting dah tukar jd old version punya posting..
menu untuk tukar design semuanya takde...ayo yoooo...
last2 jaja terus log out dr akaun gmail
pastu log in semula guna akaun yahoo..then posting entry macam biasa..

Harap2 berita pasal delete2 or remove2 akaun ni just khabar angin je la..
mana la tau kan...
jadinya selamat la blog2 kita semua..
^___~

12 Beu-T Is Talking:

Linda Yusoff said...

siyesssss?? omaigod.

habis la blog linda juga ;(

Mamamya said...

adoihai...akak masih blur2 lagi pasal masalah ni jaja...tp td dia call dia kata mmg x der apa....dia pun log in guna yahoo jugak...rasa ok n lega jugalah....tp kdg2 t'selit juga rasa takut2...klu blog hilang mmg parah.....

so,skrg ni jaja dah delete ke blm acc yahoo kat blog??

azila said...

nasib awal2 dah guna gmail:)

kasih suci said...

knape ni? wat happen? x faham la...

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe punya blog ni tak tahu la macam mana kak..dah ikut tutorial kat blog white mommy..part last tu payah..sampai skunk masih tak leh buat...

tapi awe dah tak leh nak log in guna yahoo id..kena pakai google..lepas tu email kat admin awe pun dah tukar gmail..tak tahu la ok ke tak..mmg risau

dieya said...

bagus laa k jaja dah wat langkah berjaga2. cuma leceh nak follow semula blogs yg dah di follow selama ini. terus naik my number of followers 2 org hari ni: u & k lieya :-D

JaJa'Z said...

linda: just persediaan je la..in case kalau betul2 kena remove kan...

JaJa'Z said...

kak lieya: jaja tak delete pun lagi akaun yahoo tu..sayang la..sebab yang akaun gmail tu mcm tak lengkap je plak jaja tgk...pening kepala buat semalam...

JaJa'Z said...

azila: suker le tuhh..ha! pi update blog tu..naik cendawan busut dah..hehhe

JaJa'Z said...

kasih: ni ketinggalan kereta api ni...hehhe

JaJa'Z said...

hawa; akak pun sama gak..part last tu mcm kacau bilau gak..tapi berjaya dah buat semalam...

JaJa'Z said...

dieya: harap2 just khabar angin kencang je la pasal menda ni..malas la nak pi follow2 semua...banyak plak tu kan...

Related Posts with Thumbnails