JaJa'Z Latest Stories

Sunday, March 20, 2011

Tepung Goreng Serbaguna...

Petang tadi jaja ada upload gambo sotong goreng rangup...
bleh rujuk entry sebelum ni yek...
lepas tu  ada beberapa orang yang tanya kan resipi kat jaja
dan juga tanya
mcm mana nak buat agar tepung goreng tu betul2 jd rangup..

Kerja senang jek...semudah A,B,C 
takyah la korang susah2 nak cari tepung..pastu pk rempah2 apa plak 
yang nak kena tambah sekali kat dalam tu...

Takyah pening2 kan kepala...
ada jalan mudah, kita pilih la jalan mudah tu.
hehehhehe

Jaja guna tepung ni jek....

Tepung perasa serbaguna jenama Puteri Ayu
keluaran PJ Food Industri
Bleh rujuk kat SINI untuk maklumat lanjut...
jangan risau la...semua keluaran bumiputera dan dijamin HALAL...

Kenapa jaja suka serbuk ni..??
hasil gorengan korang memang akan jadi rangup..
dan rasa tak terlalu masin...
kira sedap2 kat tekak jek bila ditelan..hehheheh

Harga murah..RM4.30 untuk sekilo...
sekilo tau..banyak tu..bleh goreng berkali2 dengan sekilo tu..

Dulu jaja selalu guna satu serbuk ni..keluaran A*A*I..
tapi serbuk dia agak masin...serius masin..
pastu harga RM4++ hanya beberapa gram sahaja..
so, agak rugi la kat situ...
kalau sekali goreng jek terus habis...nak buat lagi, kena la beli baru...

Jaja rasa serbuk goreng Puteri Ayu ni memang banyak ada..
dan senang korang bleh dapat..
Kat Giant, Tesco ke C4 ke..sure ada punya lah..
jadinya..takde masalah dah untuk sesapa yang ada niat nak
goreng sotong ke udang ke..tapi takut hasilnya tak berapa rangup ke...
so, jaja dah bagi penyelesaiannya..
hehhehehe

Selamat menggoreng yek....
^___~

15 Beu-T Is Talking:

Nobita Sensei said...

waa..promote ek. :P

JaJa'Z said...

bukan promote nobita...sharing info dengan kengkawan yang bertanya...

mzhany said...

jaja, mcm bagus je tepung ni. umm nnti hany usha kat giant...tengkiu for da info

Citarasa Rinduan said...

jaja thanks yer..
ayu nak cuba cari..
moga2 di tesco sini ada

kisahwanida said...

Jaja, thanks sudi kongsi ilmu. Aida pun selalu buat tapi tak ranggup. Harap2 bolehlah jumpa kat sini

ibuayu said...

tq jaja..ada masa nak gi cari ni..

Suzie said...

1st time tgk tepung ni la jaja...tak sure ada kat giant or tak but i'll try cari la nanti

JaJa'Z said...

hany: memang bagus pun..sedap..rangup jek bila makan..

JaJa'Z said...

ayu: insyallah ada..jaja beli kat pasaraya depan umah jaja ni jek..pun ada jual...

JaJa'Z said...

ayu: insyallah ada..jaja beli kat pasaraya depan umah jaja ni jek..pun ada jual...

Mamamya said...

wahhh...nak pi cari lah tepung ni masa pi belanja dapur nnti...afiqah suka sgt makan sotong grg tepung...klu makan kat luar tu harap je nampak besau2..tp sotongnya kenit jer...tepung yg byk.....

JaJa'Z said...

wanida: lepas2 ni bleh try yg ni yek...

JaJa'Z said...

ibu ayu: uishhhh sempat lagi.....pagi lagi ni..bleh terjah pasaraya...

JaJa'Z said...

kak suzie: kita perasan sebab kita selalu dok tgk yg dalam kotak tu jek..jenama yg glamer2..rasanya banyak jual kat kedai2...cuba cari yek..rasanya ada...

JaJa'Z said...

kak lieya: jaja pun, kak zah yg cadangkan sebab yg jaja beli dulu tu masin..yg ni sedap jek...sedang2 molek..sah2 la lagi laju minah berdua tu makan...

Related Posts with Thumbnails